Sesle kontrol (Star Trek gibisinden)

sonneillon
09-09-2009, 22:34   |  #1  
sonneillon avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

İstediğim şu arkadaşlar:

+Farklı klavye kombinasyonlarını sesimle ilişkilendirmek istiyorum.
+Farklı programları yine sesimle ilişkilendirmek istiyorum.

Bu olmasa da olur fakat olursa tadından yenmez; seksi bir bayan sesi komutlarıma yanıt versin istiyorum:

Dosyayı kopyala kompütır!
"Dosya kopyalandı efendim"
Dosyayı yapıştır kompütır!
"Dosya yapıştırıldı yakışıklım"

Gibisinden olsun mümkünse. Yani komutu uyguladıktan sonra bir mp3 veya wav dosyası oynatsın yeter, kayıt yapılacak bir hatun buluruz biyerden.

Neyse farklı fantezilere dalmayayım. Windows 7nin sesle kontrol zamazingosu işe yaramıyor sanırım. Çok aradım ama istediğim gibi birşey bulamadım. Bildiğiniz bir program varsa isim verirseniz sevinirim.

melen
09-09-2009, 22:38   |  #2  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Google amcadan aratabilirsiniz...

sonneillon
09-09-2009, 22:43   |  #3  
sonneillon avatarı
OP Taze Üye
16 mesaj
Alıntı: HP-Tubos Melen  
Google amcadan aratabilirsiniz...
evet programı bukadar aradıktan sonra google benim de aklıma sizyazdıktan sonra geldi. Fakat ses ile yazı yazma, ses ile program açmaprogramları bulabildim ama sese klavye kombinasyonu atama bulamadım. Bilen arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.

Recep Baltaş
10-09-2009, 01:01   |  #4  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

http://www.google.com.tr/#hl=tr& ... fp=ef46b888f8cc0190

sonneillon
10-09-2009, 02:15   |  #5  
sonneillon avatarı
OP Taze Üye
16 mesaj

Yaklaşık 15 program denedikten sonra üç program kaldı ki o üçü de biraz sorunlu.

Gvz komut anlar için çok teşekkür ederim. Fakat ben 1) elektro çalışırken nette gazete okumak sayfalar arasında geçiş yapmak istiyordum. 2) Çizim yaparken ek komutları sesle verip zamandan kazanmak istiyordum. gvz ile 2. olay mükemmel oldu. Solidworkste istediğim menüyü açıp kapatabiliyorum :D ama elektro çalışırken gitarın sesini benim komutum sandı. "Sayfayı aşağı indir" diyorum indiriyor, bir akor basıyorum yine yapıyor :D

Geriye iki program kaldı VR Commander, Speechvibe. Demoları mükemmel ötesi programlar fakat ücretli :( afedersiniz kırılmış da bulamıyorum. Diğer programlar sesi yazıya dönüştürüyor. speechvibe gibi fakat ücretsiz programları bilen arkadaşlar isim olarak paylaşırsa çok sevinirim.