sess ve tv kartı çakışması

irfankeskin61
01-03-2008, 14:34   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj

MSI VT8237A chip setli p4M900M-L model anakartım var. Onboard VIA VT1708 (8 çıkış kanallı) ses kartımın driver'ı INCA TV kartımın yazılımı ile çakışıyor ve sistemi yavaşlatıyor. Tv programını açtığımda sorun yok ama kapatırken hata veriyo ve hiçbir kaydı hafızaya almıyor(Mesela bulduğum yeni kanal, kanal düzenlemesi, radyo kanalları, vs gibi kayıtlar). Bir türlü işin içinden çıkamadım VIA'nın sitesinden en güncel ses driverini de indirip kurdum ama olmadı.

( http://www.viaarena.com/default. ... &SubCatID=154&Old=1 )

Uzman arkadaşlardan bi çözüm yolu bekliyorum.

Banned
01-03-2008, 14:51   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

tv kartı ses kartı ekran kartı dvd yazıcınızın sürücülerini kaldırın, ses kartı ekran kartı tv kartı dvd yazıcı sıralaması ile tekrar kurun. her cihazcı kurduktan sonra mutlaka önce restart yapın sonra diğerini kurun

uGuR.uK
01-03-2008, 16:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

...ayrıca son sürüm sürücüleride kurmak daha uyumlu ve performanslı bi calışma saglayabilir...

irfankeskin61
02-03-2008, 00:09   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
1,248 mesaj
khramn
tv kartı ses kartı ekran kartı dvd yazıcınızın sürücülerini kaldırın, ses kartı ekran kartı tv kartı dvd yazıcı sıralaması ile tekrar kurun. her cihazcı kurduktan sonra mutlaka önce restart yapın sonra diğerini
      Dediklerini aynen yaptım. 3. olarak Tv kartının driver'ını ve yazılımını kurarken sorun yok ama yazılımı çalıştırdığımda işlemlerini tamamladıktan sonra kapatırken yine aynı hatayı veriyo. Bu sefer TV kartını daha sonra kurduğumdan ilk açılışta kendi otomatik frekans taramasını yapıp bitirdiğinde hafızaya alamadan uyarı verip kapanıyor. ve tekrar açtığımda aynı işi (boş yere) tekrar yapıp kayıt yapamadan tekrar kapanıyo.

Kumanda yazılım çalışırken işe yarasa bile yazılım hata verdiğinde hiç bir iş yaramıyor. Yani hatada yazılım çalışmaya devam ettiğinden kumanda işlevini yitiriyo. Bunlar bir yana sestede büyük problem var. Ekran kartının ses çıkışı ses kartına line in girişinden bağlı ve ayarları yapılmış durumda. 5+1 ile 6 kanal çıkışı olan ses, tv yazılımını kullandığımda birbirine karışıyo. Şöyleki; TV kartı yazılımı ile sesi değiştirdiğimde sadece 2 hoparlörün sesi kısılıp açılabiliyor. Diğerlerinde değişiklik yok. bu nedenle ses hiçbirzaman tam kısılamıyor. Kumanda kullanıldığında bu büyük bir problem haline geliyor.

Problemin nedeni portlardan yada daha önce yüklediğim bir programdan olabilir diye hem tv kartının takılı olduğu portu değiştirdim hem bilgisayarı formatlayıp windowsu tekrar kurdum. Hiçbirşey yüklemeden sadece ses ve tv kartının driver ve yazılımını yükledim. Malesef yine aynı hata. Kaç gündür deli oldum bunun yüzünden keşke zamanında inca tv kartı almasaydım bir türlü problemi çözemiyorum. acaba bu konuda tecrübeli olan bana yardım edebilecek bir arkadaş var mı?

irfankeskin61
02-03-2008, 00:27   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

Donanımlar:

renk="#FF0000"]VIA VT1708 ses kartı   (VT8237A Chipsetli) (onboard)
Inca BT878 analog TV kartı

Kullandığım driver ve yazılımlar:

VIA HD Audio driver package v-5.00b
(()

Inca BT878 Tv Express Tv Kartı Driver (()

PC-TV Application INCA7.06_wdm (TV kartı yazılımı)

irfankeskin61
03-03-2008, 02:17   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

Hata uyarısı:

[url=http://tr-load.com][/url]