selam arkadaslar,
chip deki xp için windows7 temasını indirdikten sonra, shell32.dll hatası vermeye basladı. bu yüzden yeni program yuklerken veya hesap makinesini acarken bile aynı hatayı veriyodu. forumdan okudugum bir seyi denedim. galiba yanlış anlamışım ama şu şekilde yaptım: indirdiğim yeni shell32.dll dosyasını kopyalamaya çalışınca, başka bi program tarafından kullanılıyor uyarısı verdi. ben de eski shell32.dll dosyasının adını shell32.dll.bak yaptım, böylece yeni yeni shell32.dll dosyasını kopyalayabildim. tümüne evet dedim sonra yeniden başlattım. bu sefer masaüstü gözükmeden bi uyarı geldi:
winlogon.exe - giriş noktası bulunamadı
exception processing message c0000139 parameters 1645c8 75b4bf7c 75b4bf7c
buna tamam dedim. daha sonra da:
kullanıcı ara birimi hatası
oturum açma kullanıcı arabirimi DLL msgina.dll yüklenemedi
dll dosyasını değiştirmesi için sistem yöneticinize basvurun veya özgün dll dosyasını geri yükleyin.
burda da sadece yeniden başlat seciliyor. sonuç olarak bilgisyar artık hiç açılmamaya başladı :( bu konuyla ilgili acil yardım bekliyorum...
shell32.dll hatası ve xp nin tamamen gitmesi ?
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Son Düzenleme: leans ~ 20 Temmuz 2009 18:47
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
İster harddiskinizi söküp başlka biilgisayara takın isterseniz ubuntu, pardus, ghost gibi çalışan bir cd yazılımı kulanın ama bir şekilde harddiskinize ulaşıp shell32.dll dosyasının orjinalini system32 klasörüne atın. Sistemi başka türlü açamazsınız.
OP Taze Üye
4 mesaj
harddisk i başka bi bilgisayara taktıgımada, kayıtlı dosyaların silinme ihtimali var mı ??
Banlandı
5,777 mesaj
OP Taze Üye
4 mesaj
Banlandı
5,777 mesaj
Arkadaşım başka bilgisayara ikincil olarak takmak demek o bilgisayardaki işletim sistemini açıp seninkini depo olarak görmesi demek. Yani bilgisayar harddiskindeki işletim sistemini kullanmayacak. Kullanmadığı içinde istediğin odyayı silebilir,istediğini ekleyebilirsin.
teşekkürler. peki shell32.dll yi nasıl atabilirm ? bilgisayar calısırken denediğimde, dosya kullanıldıgı icin degistirilememişti.
OP Taze Üye
4 mesaj
Arkadaşım başka bilgisayara ikincil olarak takmak demek o bilgisayardaki işletim sistemini açıp seninkini depo olarak görmesi demek. Yani bilgisayar harddiskindeki işletim sistemini kullanmayacak. Kullanmadığı içinde istediğin odyayı silebilir,istediğini ekleyebilirsin.
cok tesekkurler. cok isime yaradı...Son Düzenleme: leans ~ 20 Temmuz 2009 23:49