wistada masaustunde bulunan ksıayol simgelerimden birtanesine tıkladıgımda prrogram acılmadı
bende program acılsın diye kısayolun yolunu belirlemeye calıstım
fakat yaptıgım yanlıslık sonucu kısayola birlikte ac degeri atadım
sonuc olarak su an bilgisayarıma tıkladıgım tum kısayollar not defterini acıyor.
bu sorunu nasıl cozebilirim cevabını hicbiryerde bulamadım
shortcut_ kısayol sorunu
Vistaya yabancıyım ama Xp'de aşağıdaki gibi uygulandığında sorun ortadan kalkıyor. Vista ile Xp menüleri aşağı yukarı aynıdır, ben yinede tarif edeyim
-Herhangi bir klasörün araçlar/klasör seçenekleri bölümüne giriyorsun.
-Açılan pencereden Dosya türleri sekmesini seçtikten sonra Yeni butonuna bas
-Yeni uzantı oluştur adında küçük bi pencere daha açılacak buradaki kutucuğa küçük harfle lnk(LNK) yazıyoruz. ve Gelişmiş butonuna basıyoruz.
-İlişkili dosya türüne menüden Kısayol'u seçiyoruz,
son hali bu şekilde olacak ve Tamam tuşuna basalım,
bunu wistada nasıl yapabiliriz anlatabilecek arkadas lazım bunu wistada o kadar aradım bılamadım bulabilen yok mu))))).????????????????*
denetim masası- varsayılan programlar da bu yokta bu na benzer birşey olabilir..orayı iyice karıştır bakalım ..
windows 7 kullanıyorum da orada hepsi var : )
ben hala bulamadım bunun vistadaki yerini ; vistada bu sorunu cozebilme yontemini bulana yada bilene bi odul mu versek. bu konuyu uzun zamandır takip etmekteyim ama hala cozum bulan olmadı
Kolay gözüküyor, deneyin. Kısayolu sağ fare tuşuyla seçip özelliklerine girin:
ben hala bulamadım bunun vistadakiyerini ; vistada bu sorunu cozebilme yontemini bulana yada bilene biodul mu versek. bu konuyu uzun zamandır takip etmekteyim ama halacozum bulan olmadıSırf senin bu sorunun çözmek için sanal vista kulrmayı düşünüyordum(Böylece biraz vista öğrenmiş olurdum)
Neyse araştırdım ve seninkine benzer sorun yaşayan biri çözüm bulmuş. işte alıntı:
"Denetim masasını aç arama çubuğuna tür yaz ve açılan menüden klasörseçeneklerinin altında " dosya uzantısıyla ilişkilendirilmiş dosyatürünü değiştir var" onu açınca xp deki gibi dosya türleri menüsügelecektir..resimde de görüldüğü gibi .lnk (LNK) uzantısını karşısında kısayol yazmalıdır.
Son Düzenleme: Mustafa Deniz ~ 30 Ağustos 2009 10:03
cevap bulabilelim diye adilcan.. hala yapabilmiş degilim bunca zamandır ısrarla formatta cekmiyorum...