Siber saldırılara karşı Cyberedge kalkanı!

CHIP Online
09-04-2013, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Siber korsanlardan korunmak istiyorsanız, bu muhteşem sigorta çözümünü mutlaka gözden geçirin!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sib ... -kalkani_39684.html


Bilişim sektörünün hızla geliştiği günümüzde buna bağlı olarak siber risklerde artış gösteriyor. Bu nedenle dünya çapında birçok kuruluş büyük kayıplar yaşıyor.


Öncelikle hukuksal olarak soruna çözüm aranırken bir yandan da kayıpların telafisi için çalışmalar sürüyor. Ülkemizde de siber risklerin oluşturacağı zararlarından korunmak amacıyla, NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş. bu konuda uzman sigorta şirketi AIG Sigorta A.Ş. ile ortak olarak çalışmalar yürütüyor.


Dünyadaki bütün şirketleri ilgilendiren Siber Riskler neden bu kadar önemli?


Veri sızıntısı


Dijital veriler şirketlerin sisteminden kaybolur veya sızdırılır. Bu kayıp bir kişisel bilgisayar, dizüstü bilgisayar, mobil cihaz veya tablet üzerinden gerçekleştirilebilir. Kişisel bilgilerin çalınması; müşteri bilgilerinin gizliliğinin ihlali veya dış kaynaklardan veya çalışanlardan veri varlıklarına erişmek üzere gerçekleştirilen tam kapsamlı bir siber saldırı şeklinde olabilir.


Bilgi işlem krizi


Bilgi işlem departmanının, bir yandan sorunla başa çıkarken diğer yandan da olağan akışında işi yönetmesi gerekmektedir. Bu bir sızıntı mı yoksa kayıp mı yoksa şirket hacklendi mi? Veriler nasıl kayboldu veya çalındı? Veriler şuanda nerede? Bilgi işlem ekibi güvenlik ihlalleri ve büyük hackleme vakalarında deneyimli mi? Sızıntıyı ortadan kaldırabilirler mi? Sunucunun kapatılması gerekecek mi? Yedek sunucu yazılımına ihtiyaç var mı? Bir yıkım onarım planı var mı ve nasıl uygulanacak?


Tüm Konu: Siber saldırılara karşı Cyberedge kalkanı!

Kaynak: www.chip.com.tr