Selam
Sıcak havalarda dizüstülerin aşırı ısınmasını önlemek için altlarına ıslak havlu,bez gibi şeyler serenler varmış.İşe yara aslında.Peki sakıncalı olurmu?
Sıcak Havalarda Laptop Soğutma
Tabi sakıncalı.30 $ gibi bir fiyata akasa markalı laptop soğutucuları vardı(ankarada mavibilgisayar)
su ve elektrik ikisi yanyana yada üst üste (booooooooooooooom):D
ıslak bez laptopun içine sızmayacak derecede ıslak olmazsa sorun olmaz ama bence de cooler pad kullanmalısın yada uzmansan fan ve anakart temizliği yapmalısın
bir vantilatör neden olmasın klima veya yeter en basit çözüm bu tabiki
benım laptop fazla ısınınca 20 dakka buzdolabına koyuyom sonra gerı alıom cok ıyı oluo valla
Laptop aşırı ısınca altına bir engel gibi birşey koyun.Yada yarım saat filan dinlensin
ben de çok şikayetçiyim bu ısınmalardan. bir de bişey sormak istiyorum. gerçi bununla ilgili konu açtım ama... 8400m gs ekran kartının 80 dercelerin üzerine(bir kere 89 gördüm) çıkması normal mi(everst ole gösterio)? geceleri ve oyun oynamazken? buzdolabı fikri çok hoş gözüküyo. benimkine ancak derin dondurucu.
laptopun batarya kısmının olduğu yere yaklaşık 500 sayfalık küçük kitaplardan bi tane koyun ki alttan daha rahat hava girsin. ayrıca büyük marketlerde buz jelleri satılmakta onları buzlukta dondurduktan sonra su geçirmeyecek kalınlıkta deliksiz bi poşete koyun ve laptopun altına atın. ben o şekilde yük altındayken 17 dereceye varan ısı düşüşüne şahit oldum..