arkadaşlar laptop boşta 40-52 derece arası. far cry 3 (soğutuculu) max 76 derece ve torrentten oyun indiriyorum 7.50 gb lık. pc 5 saat açık max. 72 derece çıktı normalmi dir
sıcaklık arttı
Sınır derecesinde 80 derece cıkarsa laptopun kapanmaya başlar tüm problemlerini pcguvenlik.net de uzmanlara sora bilirsin.
@cedkan06 arkadaşıma sunu sormak istiyorum işlemciye turbo boost uygulayıp 2.9 Ghz üzerinden çalıştırmama rağmen (3.30 kadar turbo boost uygulanabilir) 87 dereceyi buldu ve kapanmadı yazınızda kapanacağını söylemişsiniz sizce bilgisayarımda bir sorunmu var yoksa sıcaklığa dayanıklımı açıklarmısınız
@cedkan06 arkadaşıma sunu sormak istiyorum işlemciye turbo boost uygulayıp 2.9 Ghz üzerinden çalıştırmama rağmen (3.30 kadar turbo boost uygulanabilir) 87 dereceyi buldu ve kapanmadı yazınızda kapanacağını söylemişsiniz sizce bilgisayarımda bir sorunmu var yoksa sıcaklığa dayanıklımı açıklarmısınıKardeşim önçelikle 80 dereceden sonra laptop kendini kapatır kapanma nedeni ise parçaları koruma adı altındadır parçalarına zarar gelmemesi için kendini kapatır laptop herhanbi problem yok sadece Fan ın yetersiz kalıyor okadar. diğer soruların için pcguvenlik.net te uzmana sor açarsan en doğru şekilde uzmanlar yanıtlar bende ordayım.
Bilgisayarının içini güzelce aç ve temizle her parçasını işlemcinin termal macununu yenile sıcaklıklar düşecektir. Bunu bir an önce yapsan iyi olur parçaların zarar görebilir.Arkadaşın tavsiyesi güzel ama o sıcaklıkta parçaya bişey olmaz zaten 80 den sonra laptop kendini kapatır kolay kolay bişey olmaz.