öncelikle herkese slm arkadaşlar benim sorunumu anlatmıştım 3-4 gün önce ekran kartımın fanında sorun vardı.Bu gün yaptırayım dedim gittim adamlar 10 dakikada yapmışlar teknisyen dediki bana senin fanı değişmeyecem senin fanda sorun yok sadece tıkandı onardı verdi bana ekran kartımı neyse ewe geldim 1-2 saat bekledikten sonra takayım dedim ve taktım fan gayet iyi çalışıyo ama sıcaklık derecesi sadece 5 derece düştü ne yapacamı bilemiyorum yani 100 dereceden bi 90 oluyo yani en son boşta yani oyun oynamadan 68 dereceye inip çıkıyo sizce bi faydası oldumu acaba oyun oynaya bilirmiyim? onunla yardımlarınız için şimdiden tşkkkkkk.....
not:bide arkadaşlar ekran kartı ısısı ölçecek program varsa link yollayabilirmisiniz?
everest,cpu,fırestorm olmasın mümkünse çünki onlarla denedim bide başka programlar denemek istiyorum çıldırtacak beni bu ekran kartı boşta bi 80 dereceye bi 68 dereceye gidip geliyo sizce bunu düşürmenin bir yolu varmı yoksa yokmu cevap bekliyorum saygılar....
sıcaklık derecesi çok mu?
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
msi afterburner ile sıcaklık değerlerine bakabilirsin. Eğer dediğin gibi kart boşka iken bile bu sıcaklıklarda çalışıyorsa, garantisi varsa gönder ve değişim talep et. Bu sonuçlar normal değil.
Sıcaklığını düşürmek istiyorsan kart üzerindeki termal macunu yenile. Ayrıca güç kaynağın yeterli değilse kartına böyle işkence ediyordur :D
Yeni Üye
38 mesaj
o kart için dert etme yansın gitsin o sadece snn pcne yük olur git ts 250 al 2.el veya sıfır. bak rahatına en kötü ihtimal
Yıllanmış Üye
886 mesaj
dostum ben sana diyorum eğer yapıldı ama ısı yükselmesi macundan kaynaklanıyor büyük ihtimal
geforce 85008500 GT ekran kartın için o sıcaklık dereceleri çok çok yüksek mutlaka bir hata var,boşta 40-50 arası yükte 60-80 arası olsa normal diyeceğim ama sende durum çok farklı,bir an önce bir teknik servise durumu bildir ve çok yüksek sıcaklıkta çalışıyor diye belirt aksi halde ekran kartın emekliye ayrılabilir.
OP Taze Üye
11 mesaj
söküp macununu yenilicem bakalım ne olur
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 10
2,368 mesaj
benim hd5850 boşta %28-31 fan kullanımıyla.45c oyunda %41 kullanımla 55-59 oluyor kart %60-70 hiç fan hızı kullanmıo normal mi bu sıcaklıklar.
Yıllanmış Üye
650 mesaj