Sıcaklık Ölçme Programları Ne kadar Güvenilir?

kocaeli4141
28-03-2012, 18:51   |  #26  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
171 mesaj
Alıntı: fbli  
Tüm hazır bilgisayarlarda kalitesiz 300 Watt güç kaynağı kullanırlar. Sistemi yük altında değilken donmadan çalıştırabilmek için takıyorlar resmen.
Elindeki 7400 işlemciye hız aşırtma yapsan hiç bir faydası olmaz. Zaten yapabileceğin sınır 2-3 GHz den fazla değil. Başına bellek uyumsuzluğu ve mavi ekran gibi sorunlar da çıkabilir. Hız artışını hissetmezsin ama sıcaklık, güç kaynağı ve kararlılık yönünden zarara uğrarsın.
Evet Over clock bana sacma geliyor ya firmalar neden yükseltmiyorlarda biz yükseltiiyoruz? Eğer öyle daha iyi olsa firmalar zate yükselterek o ayarlarda verir bize neden adamlar iyi varken kötü şekliyle versinlerki pc yi? Bence over clock sacma bana göre eğer öyle bayağı fark olsa firma zaten ayar ceker Barış

fbli
28-03-2012, 18:52   |  #27  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

Prime 95 ve Hyper Pi ile işlemciyi yük altına soktum. İşlemci sıcaklığı 66 C yi geçmedi. Teste devam edecektim ama fan takılı olmadığı için kuzey köprüsünden korktum ve testi kapattım :) Yaklaşık 61 C olmuştu.

kocaeli4141
28-03-2012, 18:55   |  #28  
OP Yıllanmış Üye
171 mesaj
Alıntı: kocaeli4141  
Evet Over clock bana sacma geliyor ya firmalar neden yükseltmiyorlarda biz yükseltiiyoruz? Eğer öyle daha iyi olsa firmalar zate yükselterek o ayarlarda verir bize neden adamlar iyi varken kötü şekliyle versinlerki pc yi? Bence over clock sacma bana göre eğer öyle bayağı fark olsa firma zaten ayar ceker Barış
haksızmıyım bence over clock bosuna uğraşma firmalar üreticeler malda biz mi zekiyiz :d

fbli
28-03-2012, 19:19   |  #29  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj
haksızmıyım bence over clock bosuna uğraşma firmalar üreticeler malda biz mi zekiyiz :
Bu yönden de bakılabilir. İşlemcide her şey sadece saat hızına bağlı değil. Aynı hızda çalışan fakat performansları çok farklı olan işlemciler de var.
Bir işlemcinin performansı bir sürü şeye bağlıdır. Üretim teknolojisi, önbellekler, diğer parçalar, çekirdek sayısı, saat hızı, üretim...
Biz sadece saat hızını değiştirebiliyoruz. Örneğin bir AMD Sempron ile Intel i7 920 ye hız aşırtma yapmak ap ayrı şeylerdir. Sadece saat hızı olsaydı hızı 3,6 GHz yapar keyfine bakardın :)

kocaeli4141
28-03-2012, 19:35   |  #30  
OP Yıllanmış Üye
171 mesaj

Yani sende benim gibi mi düşünüyorsun anlıyamadım? Ben diorum Over Clock yaparak performans konusunda cok bi artma oluyormu yoksa zevk için mi yapılıyor? Mesela Metro oyunu kasıyor dielim Over clock yaptık ve bu oyunu over clock sayesinde rahat düzgünce oynuyabiliriz mi?Yani gözle görülür elle tutulur bir yanı varmı? Varsa ÖSYM sınavından sonra denicem daha önce hiç denemedim eğer yardım edersen deniyebilirim :)

fbli
28-03-2012, 19:53   |  #31  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj
Yani sende benim gibi mi düşünüyorsun anlıyamadım? Ben diorum Over Clock yaparak performans konusunda cok bi artma oluyormu yoksa zevk için mi yapılıyor? Mesela Metro oyunu kasıyor dielim Over clock yaptık ve bu oyunu over clock sayesinde rahat düzgünce oynuyabiliriz mi?Yani gözle görülür elle tutulur bir yanı varmı? Varsa ÖSYM sınavından sonra denicem daha önce hiç denemedim eğer yardım edersen deniyebilirim :)
İnce ayar ile performans arttırabilir ama bazen de gereksiz olabiliyor.
Bilgisayarında hız aşırtma ile çözülebilecek bir sorun yok. Düşük güç kaynağı ve kötü güç kaynağı her şeyin önüne engel olur.
Sana en iyi tavsiyem kalan kısa sürede konulara iyice çalışman ve sınava konsantre olman. İyi bir mesleğin olursa yarısını kullanmaya gerek bile kalmayacak kadar iyi bir bilgisayar alabilirsin. Hız aşırtma konusunda ise yeni bir konu aç çünkü kötü tecrübemden beri hiç denemiyorum :)

kocaeli4141
28-03-2012, 20:03   |  #32  
OP Yıllanmış Üye
171 mesaj
Alıntı: fbli  
İnce ayar ile performans arttırabilir ama bazen de gereksiz olabiliyor.
Bilgisayarında hız aşırtma ile çözülebilecek bir sorun yok. Düşük güç kaynağı ve kötü güç kaynağı her şeyin önüne engel olur.
Sana en iyi tavsiyem kalan kısa sürede konulara iyice çalışman ve sınava konsantre olman. İyi bir mesleğin olursa yarısını kullanmaya gerek bile kalmayacak kadar iyi bir bilgisayar alabilirsin. Hız aşırtma konusunda ise yeni bir konu aç çünkü kötü tecrübemden beri hiç denemiyorum :)
teşekkürler dua et bana :) Polislik istiyorum ama bakalım...

fbli
28-03-2012, 20:12   |  #33  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj
teşekkürler dua et bana :) Polislik istiyorum ama bakalım...
Ederim. İnşallah kazanırsın.

kocaeli4141
28-03-2012, 20:15   |  #34  
OP Yıllanmış Üye
171 mesaj

Teşekkür inş herkez kazanır.

viking20
28-03-2012, 21:32   |  #35  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

bu arada bu gece yarısı saat:02.00 da başlayacak olan bu kampanyayı kaçırmayın.
AIDA64 Extreme Edition 1.85 [Kampanya]
http://doctus.org/showthread.php?t=61172
http://www.aida64.com/product/aida64-extreme-edition/screen-shots

Son Düzenleme: viking20 ~ 28 Mart 2012 21:40
fbli
29-03-2012, 10:37   |  #36  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj
Alıntı: viking20  
bu arada bu gece yarısı saat:02.00 da başlayacak olan bu kampanyayı kaçırmayın.
AIDA64 Extreme Edition 1.85 [Kampanya]
http://doctus.org/showthread.php?t=61172
http://www.aida64.com/product/aida64-extreme-edition/screen-shots
Çok teşekkürler. Siteye üye oldum. Şu an indiriyorum.

hakean
14-04-2012, 23:31   |  #37  
hakean avatarı
Yıllanmış Üye
1,572 mesaj

kasanin içine manyetik ısı ölçerler al fiyatları pahalı 150 $ daha sonra dijital olarak ekrana yansır yada portatif olarak alabilirsin :D