Arkadaşlar ben işlemci olarak İntel core duo2 E 7400 kullanıyorum ve yük altında deneme yapmak istiyorum.Fakat en güvenilir olarak hangi programı denemeliyim? Speed Fan ile denedim Kaspkersy ile tam tarama + windows defender ile tam tarama ikisini aynı anda çalıştırdım=maxium 74 derece.Sizce bu sonuc fazlamı yoksa iyi mi?
Sıcaklık Ölçme Programları Ne kadar Güvenilir?
- 1
- 2
HWMonitör a oldukça güvenirim. Ama işlemciye test yapmak istiyorsan kullanman gereken program AIDA 64 ile işlemciyi stres testine alman. Eğer sıcaklık 1 dakika içinde(veya sonradan) 70 in üstüne çıkmaya başlarsa testi kapat ve sıcaklığı düşürmek için diğer yöntemleri düşünmeye başla.
HWMonitör a oldukça güvenirim. Ama işlemciye test yapmak istiyorsan kullanman gereken program AIDA 64 ile işlemciyi stres testine alman. Eğer sıcaklık 1 dakika içinde(veya sonradan) 70 in üstüne çıkmaya başlarsa testi kapat ve sıcaklığı düşürmek için diğer yöntemleri düşünmeye başla.bu testi nasıl başlatabilirim? yol gösterirmisin...
tmm bende buldum şuanda yapıyorum cpu %100 de kaldı.fakat burada durabiliyorum bu program bunu nasıl başarıyor?
teste başladım ve 7 dk sonra 71 dereceye ulaştı sizce nasıl?
kendi 4 tane şey secti altan 2 si boştayda secmedim 4 ündede tik vardı.güzel diosun yani 7 dk sonra 71 derece bide sen denesene sonucları yaz akşam bakarım?Sadece işlemciyi yük altına sokan başka bir program ile denedim. Sıcaklık en fazla 65 C oldu. AIDA 64 ile deneyemiyorum çünkü programı önceden de kullandığım için deneme süresi doldu.
Not: 65 C, kasa fanı yokken ki değer. Çünkü çok gürültü yapıyor :)
Sadece işlemciyi yük altına sokan başka bir program ile denedim. Sıcaklık en fazla 65 C oldu. AIDA 64 ile deneyemiyorum çünkü programı önceden de kullandığım için deneme süresi doldu.O programlada deniyeyim sende 2 tane mi fan var? Bende 3 tane var...Kasa fanı power fanı ve kartın üstündeki fan.Yalnız bu program cok güzel...
Not: 65 C, kasa fanı yokken ki değer. Çünkü çok gürültü yapıyor :)
O programlada deniyeyim sende 2 tane mi fan var? Bende 3 tane var...Kasa fanı power fanı ve kartın üstündeki fan.Yalnız bu program cok güzel...Kullandığım program CINEBENCH R10. Amacı işlemcinin hızını ölçmek. Yeni işlemciler çıktığında hemen bu program ile test ederler.
Normal hali ile kasamda 5 tane fan var. İşlemci, güç kaynağı, ekran kartı (2 tane) ve eksoz(kasa) fanı. Ama gürültü sorunu olduğu için birini çıkardım. Zaten oynayacak yeni oyun olmadığı için ısınma sorunu olmuyor :)
Yeni bir test yaptım ve 15 dk sonra 80 dereceyi bulmuştu ekran kararmış 80 derece fazla değilki neden acaba öyle oldu? İşlemcim intel core duo 2 e 7400.Casperdan aldık bilgisayarı ve MSI ne oluyor? Acılışta falan onu görüyorum kasanın içine baktığımda İNTEL yerine MSI yazıyor kartta.İnteli hiç göremedim yoksa kazıkmı yedik :D
Yeni bir test yaptım ve 15 dk sonra 80 dereceyi bulmuştu ekran kararmış 80 derece fazla değilki neden acaba öyle oldu? İşlemcim intel core duo 2 e 7400.Casperdan aldık bilgisayarı ve MSI ne oluyor? Acılışta falan onu görüyorum kasanın içine baktığımda İNTEL yerine MSI yazıyor kartta.İnteli hiç göremedim yoksa kazıkmı yedik :80 C bir işlemci için fazla sayılır. MSI anakart üreticisidir.Intel ise işlemci. Intel yazısını ancak işlemci üzerindedir ki onu görmen çok zor. Kazık durumu yok yani :)
80 C bir işlemci için fazla sayılır. MSI anakart üreticisidir.Intel ise işlemci. Intel yazısını ancak işlemci üzerindedir ki onu görmen çok zor. Kazık durumu yok yani :)Bu sisteme Over clock yapabilirmiyim? Daha önce o.c hiç denemedim biosu hiç bilmiyorum ama snn yardımınla sınavdan sonra yapmak isterim.Pes 11 oynarken bile bu sistemle kasma oluyor rahat oynuyamıyorum.Ekran kartı Atı Hd Radeon 3450 512 mb.Ayrıca benim PSU kaç wolt ona nereden bakabilirim? Nasıl anlıyabilirm...
Arkadaşlar ben işlemci olarak İntel core duo2 E 7400 kullanıyorum ve yük altında deneme yapmak istiyorum.Fakat en güvenilir olarak hangi programı denemeliyim? Speed Fan ile denedim Kaspkersy ile tam tarama + windows defender ile tam tarama ikisini aynı anda çalıştırdım=maxium 74 derece.Sizce bu sonuc fazlamı yoksa iyi mi?İki tane antivirüs tarayıcısını birlikte kullanma. Sadece biri bilgisayarda kurulu olsun. Çünkü, birinin çalışması diğerini etkileyebilir. Bence sadece Windows Defender kullan. AVG' yi de önerebilirim.74 derece sıcaklık bir bilgisayar için çok fazla. Baştan fanlarınızda ve soğutucu metallerde toz varsa onları temizleme ile işe başlamanızı öneririm. Sonra işlemcinin üzerinde termal macun olmalı. Yoksa termal macun sürmelisiniz. Bilgisayarınızın altında halı, kilim vb. şeyler olmamalı. Bilgisayarınızın kasası ile diğer cisimler arasında bir miktar boşluk olmalı.
prime 95 le stress testi başlat...
core temp programıyla da sıcaklıklara bak..
iyi bir programdır... işlemcinin tek tek çekirdek ısılarını, anlık ısı değerlerini, çıktığı en yüksek ısı değerini ve en düşük ısı değerini gösterir... 80 85 civarına kadar risk olmadan çalışır... ama 70 in üzeri sağlıklı değildir... ( yük altında...)
RadarSync 2008;HWiNFO32;LookInMyPC;Test My Hardware;DriverView 1.21;What's Running 3.0;Dr.Hardware 2010 v10.1.0;PC Wizard 2010.1.93;
Hardware Inspector 4.3.11;Open Hardware Monitor;SiSoftSandra;Process Hacker;SysResources Manager;HWMonitor 1.15;
Event Viewer; SpeedFan;System Stability Chart;HWM BlackBox 2.0;SIW 2010 (build 0512);Speccy 1.02.156;System Information Viewer 4.09;
System Explorer 2.2.2.3067;CPU-Z;GPU-Z;Drive Manager 4.09 ;AIDA64;PCTI–SYS Informer.Auslogics System Information 2.1.1.0
System Spec 3.02;Hardware Freak;RealTemp;CoreTemp;Temperature Monitor for Mac;CPU Thermometer;Windows7 Manager
(diğer)
http://www.techspot.com/downloadid11by4.html
https://www.chip.com.tr/forum/sic ... 32_wp1.html#1187003
İki tane antivirüs tarayıcısını birlikte kullanma. Sadece biri bilgisayarda kurulu olsun. Çünkü, birinin çalışması diğerini etkileyebilir. Bence sadece Windows Defender kullan. AVG' yi de önerebilirim.Dsotum sana katılmıyorum antivrüs konusunda.Kaspersky ile windows defender zaten iki kardeş gibi kaldıki windows defender eş zamanlı koruma modülü değil çok çok pasif.Kaldıki sen bana AVG önermişsin saygı duyarım teşekkür ederim fakat ben zaten lisanslı kaspersky ile korunuyorum ve çokda memnunum KSN teknoloji olsun proaktif koruması olsun çok iyi program.Ana kartın üstnde çok tozlanma var fakat kasayı açmayı cesaret edemiyorum.Termal macunu kalmamıştır herhalde 3 senelik pc casperdan aldım.74 derece sıcaklık bir bilgisayar için çok fazla. Baştan fanlarınızda ve soğutucu metallerde toz varsa onları temizleme ile işe başlamanızı öneririm. Sonra işlemcinin üzerinde termal macun olmalı. Yoksa termal macun sürmelisiniz. Bilgisayarınızın altında halı, kilim vb. şeyler olmamalı. Bilgisayarınızın kasası ile diğer cisimler arasında bir miktar boşluk olmalı.
Bu sisteme Over clock yapabilirmiyim? Daha önce o.c hiç denemedim biosu hiç bilmiyorum ama snn yardımınla sınavdan sonra yapmak isterim.Pes 11 oynarken bile bu sistemle kasma oluyor rahat oynuyamıyorum.Ekran kartı Atı Hd Radeon 3450 512 mb.Ayrıca benim PSU kaç wolt ona nereden bakabilirim? Nasıl anlıyabilirm...Sıcaklık düzeyleri bana pek iç açıcı gelmedi. O yüzden hız aşırtma yapma derim. Bir defasında hız aşırtma yapmıştım az kalsın sistemi yakıyorduk :) O günden beri denemiyorum. Zaten işlemcinin hız aşırtmaya ihtiyacı yok. Çevrende, kasa içini temizleyebilecek bir bilgisayarcıya veya teknik servise kasanın içini temizlet.
PES 11 deki kasmaların sebebi işlemcin değil ekran kartın. HD 3450 alt seviye ve eski bir kart. Bu nedenle oyun oynayamazsın.
Güç kaynağın ise 300 Watt dır. Hazır bilgisayarlarda hep böyledir.
Sıcaklık düzeyleri bana pek iç açıcı gelmedi. O yüzden hız aşırtma yapma derim. Bir defasında hız aşırtma yapmıştım az kalsın sistemi yakıyorduk :) O günden beri denemiyorum. Zaten işlemcinin hız aşırtmaya ihtiyacı yok. Çevrende, kasa içini temizleyebilecek bir bilgisayarcıya veya teknik servise kasanın içini temizlet.Evet ekran kartım bayağı kötü olduğunu biliyorum araştırmıştım bayağı ucuzdu fiyatı.300 WATT az değil mi adamlar 500 w 650 w alıyorlar ? O.c yapanlar bilgisayarda cok fark oldugunu görüyorlarmı acaba?
PES 11 deki kasmaların sebebi işlemcin değil ekran kartın. HD 3450 alt seviye ve eski bir kart. Bu nedenle oyun oynayamazsın.
Güç kaynağın ise 300 Watt dır. Hazır bilgisayarlarda hep böyledir.
Evet ekran kartım bayağı kötü olduğunu biliyorum araştırmıştım bayağı ucuzdu fiyatı.300 WATT az değil mi adamlar 500 w 650 w alıyorlar ? O.c yapanlar bilgisayarda cok fark oldugunu görüyorlarmı acaba?Tüm hazır bilgisayarlarda kalitesiz 300 Watt güç kaynağı kullanırlar. Sistemi yük altında değilken donmadan çalıştırabilmek için takıyorlar resmen.
Elindeki 7400 işlemciye hız aşırtma yapsan hiç bir faydası olmaz. Zaten yapabileceğin sınır 2-3 GHz den fazla değil. Başına bellek uyumsuzluğu ve mavi ekran gibi sorunlar da çıkabilir. Hız artışını hissetmezsin ama sıcaklık, güç kaynağı ve kararlılık yönünden zarara uğrarsın.
- 1
- 2