siemens speedstream wirelles modem

babacoos
25-01-2008, 01:57   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

merhaba,
siemens speedstream wirelles modemim var.kardeşimin bekodan aldıgı notebook'u bir türlü internet için wireless'e baglıyamadım.Önceleri baglanıyor gözüküyordu.Sinyal olmasına ragmen sık sık kopuyordu.Ayarlarıyla oynamadım.Sinyal var.baglı gözukuyor.ama baglanmadı.En son laptoptan wirelessın yapılandırma ayarlarına girdim.bu sefer sinyali hiç görmüyor.Bi ayarların yapılması gerek ama nereden ve nasıl yapılacagını bilmiyorum.

State: Enabled
  SSID: SpeedStream
  Channel: 11
  Security Mode: WPA-PSK
  Security Key Info: TKIP - 20082008 - 30
  SSID Broadcast: Enabled
  Filter Mode: Disabled
  Data - RTS/CTS -FRAG: AUTO - 2432 - 2346  

modemimin wireless bölümünde böyle bilgiler var.acaba beko laptop bilgisayarımı nasıl yapılandırmalıyım.Yardımcı olursanız sevinirim..Simdiden tesekkurler.Kolay gelsin

selimhun
25-01-2008, 11:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

Yazdığınız  bilgilere  bakarak  yorum yapıyorum:

Modeminizde WPA-PSK şifreleme  var.

Bu durumda   bilgisyarınız modemi görür..ancak  bağlanamaz.
Diğer taraftan.Modeminizde WPA-PSK şifreleme yapılmış ise..modemi kullanan kişi olarak bunu sizin yapmış olmanız gerekir. Bilgisyarınızdaki kablosuz ağ  bağlantı ayarlarını da buna paralel olarak  düzenlemiş olmalısınız..

Öncelikle  şu SSID ini  modemin fabrika ayarından kurtarın  mesela  ''BABACOS''  yapın.Modeminizdeki WPA-PSK  şifresi ve BABACOS  ismi ile  bilgisyarınıza   da ağı tanımlayın...Hattınız da açıksa ..bağlanmamanız için bir neden yok.

babacoos
28-01-2008, 23:30   |  #3  
OP Yeni Üye
30 mesaj

Arkadasım ilgin için tesekkurler.Dedigin gibi yaptım.Bu seferde baglanıyor.3,4 dakika sonra kopuyor.Laptopun wireless ayarlarında siemens wireless modemimi görebiliyorum.Sinyal kaliteside iyi.Benim modemden mi yoksa laptopun wireless ayarlarından mı kaynaklanıyor.Laptopta ayrıca bir wirelless programı var.Windowsun wireless ayarlarıylşa mı cakısıyor.Bir türlü anlayamadım :(
Yardımcı olursanız sevinirim.
Bir sorum daha var.
Arkadasım laptopuna eternet üzerinden baglanmaya calısıyor.Modemi eternet portlu ve eternet kablosunu laptopun eternet protuna takıyor.Laptop baglandı diyor.Ama hicbir seklde sayfa acmiyor?Baska bir bilgisayarda deneyince aynı kablo ve modemle internete girebiliyorsun?Ama bu laptopta baglandı diyor.Ama sayfa acmiyor....
:(
Yardımcı olursanız sevinirim.

aylin86
29-01-2008, 18:34   |  #4  
Taze Üye
19 mesaj

pc ye ip vermeyi deneyin birde..

babacoos
30-01-2008, 13:02   |  #5  
OP Yeni Üye
30 mesaj

makineye format attım eternet poroblemim düzeldi.ama su wireless olayını bir türlü çözemedim gitti.baglanıyor ve 5 dk. sonra kopuyor? :(

babacoos
05-02-2008, 00:41   |  #6  
OP Yeni Üye
30 mesaj

kimse yardım etmiyor ? :(