SİEMENS VE AXSİONİCS'TEN YENİ GÜVENLİK ATAĞI

Koray Kocaman
22-05-2008, 22:11   |  #1  
Koray Kocaman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Siemens ve AXSionics tarafından geliştirilen ve parmak iziyle kimlik doğrulamasına olanak veren sistem test aşamasında. Bu güvenlik sisteminin yakın bir zamanda bankacılık sektörünün vazgeçilmezi olması bekleniyor.

Siemens ve AXSionics işbirliği ile internet üzerinden gerçekleştirilen bankacılık işlemleri daha güvenli hale geliyor. Yakın gelecekte müşteriler parmak iziyle kimlik doğrulaması gerçekleştirebilecek ve bu şekilde çevrimiçi hırsızlığa karşı çok daha güvenli bir yapıya kavuşacaklar.

Yeni sistemde, işlem onayında banka şifrelenmiş bilgiyi kullanıcı ekranına "Flicker Code" olarak bilinen değişken siyah-beyaz alanlar üzerinden gönderiyor. Bu kod müşteri tarafından kredi kartı büyüklüğünde, optik sensörlere ve parmak izi okuyucusuna sahip bir kimlik kartının ekran üzerinde kullanılmasıyla çözülüyor. Cihaz kod üzerindeki müşteri tanımıyla parmak izini karşılaştırdıktan sonra yine Flicker Code içinde gizlenmiş onay kodunu LCD ekran üzerinden müşteriye gösteriyor. İşlem bu onay kodunun internet sitesine girilmesiyle tamamlanıyor. Sistem genel kullanım için uygun standart bilgisayarlar üzerinde herhangi ek bir donanıma ihtiyaç duymadan çalışıyor.

Biel Üniversitesi'nin yan kuruluşu olan AXSionics firması ile Siemens IT Solutions and Services, Portföy ve Teknoloji Yönetimi çalışanları tarafından hayata geçirilen sistem şu an Almanya ve İsviçre'deki birçok banka tarafından test ediliyor. Yakın bir gelecekte büyük para transferleri gerçekleştiren bireysel ve kurumsal müşteriler tarafından tercih edilmesi bekleniyor. Bu da henüz deneme aşamasındaki sistemin kısa bir süre sonra global bankalar aracılığıyla hayatımıza gireceğini gösteriyor.
KYNK:SIEMENS