Sıfır Pixel Hatası?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Pc-Kurdu
01-11-2011, 19:40   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj

Pixel hatası nedir?
Pixel hatası nasıl önlenir?
Pixel hatası nasıl olur?

M.G.G
01-11-2011, 19:58   |  #2  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Pixel hatası da hangi tipi?
Piksel ölmesi?
Piksel bozukluğu?

YasinC
01-11-2011, 21:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

Piksel hatası ekrandaki noktaların tekinin siyah yada zıt renk vermesidir. Günümüzde pek fazla ortaya çıkmaz zaten bir monitör alırken 0 piksel hatası garantili olarak geliyor artık.

Pc-Kurdu
03-11-2011, 18:12   |  #4  
OP Üye
56 mesaj

hmm anladım sağol...ne bileyim monster pclerde 1 ay boyunca sıfır pixel hatası garanti deyince...O ne die merak ettim...

Kapalı Hesap (2197)
10-11-2011, 05:26   |  #5  
Kapalı Hesap
230 mesaj
Alıntı: Pc-Kurdu  
hmm anladım sağol...ne bileyim monster pclerde 1 ay boyunca sıfır pixel hatası garanti deyince...O ne die merak ettim...
1 ay mı ? :=) Bence bu işte bir bityeniği var. Elektronik ortamında Türkiye'de aldığın anda 2 yıl garantisi şart. Nasıl 1 ay oluyor ? Bence hiç girme derim bu işe.

YasinC
10-11-2011, 19:58   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Alıntı: Zahir Murat Akın  
1 ay mı ? :=) Bence bu işte bir bityeniği var. Elektronik ortamında Türkiye'de aldığın anda 2 yıl garantisi şart. Nasıl 1 ay oluyor ? Bence hiç girme derim bu işe.
Pixel hatası bu normal garanti değil Zonk

Kapalı Hesap (2197)
15-11-2011, 21:55   |  #7  
Kapalı Hesap
230 mesaj

Pixel hatası. Sonuçta kullanıcının oluşturduğu birşey ise anlarım. Fakat ürün fabrikasyon çıkışlı olduğundan eğer üründe bu tür bir problem varsa kullanıcının suçu ne ? Pixel hatası ya da diğer sorunlar. Ne yani ışık farklı kırılıyor diye garanti de olmayacak anlamına mı geliyor ? Ya da Pixel hatası için ayrı bir garanti kanunu mu çıktı ? Bilgilendirirseniz sevinirim...

YasinC
16-11-2011, 00:34   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Pixel hatası. Sonuçta kullanıcının oluşturduğu birşey ise anlarım. Fakat ürün fabrikasyon çıkışlı olduğundan eğer üründe bu tür bir problem varsa kullanıcının suçu ne ? Pixel hatası ya da diğer sorunlar. Ne yani ışık farklı kırılıyor diye garanti de olmayacak anlamına mı geliyor ? Ya da Pixel hatası için ayrı bir garanti kanunu mu çıktı ? Bilgilendirirseniz sevinirim...
2004 de foruma üye olmuşsun az çok biliyorsundur. Pixel hatasını monitörü ilk açtığınızda hemen görürsünüz görmemenize imkan yok pixel hatalarının garantileri 3 hafta yada 1 ay oluyor. Pixel hatası sonradan oluşması çok zordur darbe almadığı sürece olmaz.

Kapalı Hesap (2197)
04-12-2011, 07:32   |  #9  
Kapalı Hesap
230 mesaj
Alıntı: YasinC  
2004 de foruma üye olmuşsun az çok biliyorsundur. Pixel hatasını monitörü ilk açtığınızda hemen görürsünüz görmemenize imkan yok pixel hatalarının garantileri 3 hafta yada 1 ay oluyor. Pixel hatası sonradan oluşması çok zordur darbe almadığı sürece olmaz.
Yasin kardeşim zaten buna istinaden dedim. Pixel hatası fabrikasyon hatası değil midir ? Zaten Direk kullanıcı hataları garanti kapsamı dışında kalıyor. 2004 den beridir üyeyim ama 1990 dan beri bilgisayarla uğraşıyorum. Pixel hatası fabrikasyon hatası değilse hangi kategoriye sokuyorlar allah aşkına ?

YasinC
04-12-2011, 10:42   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Yasin kardeşim zaten buna istinaden dedim. Pixel hatası fabrikasyon hatası değil midir ? Zaten Direk kullanıcı hataları garanti kapsamı dışında kalıyor. 2004 den beridir üyeyim ama 1990 dan beri bilgisayarla uğraşıyorum. Pixel hatası fabrikasyon hatası değilse hangi kategoriye sokuyorlar allah aşkına ?
Tamam işte fabrika hatası normalde 1 ay içinde getirin demek gibi bir şey bu zaten ve pixel hatası belli bir zamandan sonra oluşabiliyor yaşadım ;)

Kapalı Hesap (2197)
09-12-2011, 08:43   |  #11  
Kapalı Hesap
230 mesaj
Alıntı: YasinC  
Tamam işte fabrika hatası normalde 1 ay içinde getirin demek gibi bir şey bu zaten ve pixel hatası belli bir zamandan sonra oluşabiliyor yaşadım ;)
Aynı hatta yazıyoruz ama sanırım anlamadığın şu pixel hatası 1 ay içerisinde getirilse ne olur ki her türlü yenisi verilecekse. Bu arada Garanti şartlarında da Fabrikasyondan ötürü olan darbe ya da buna bağlı ayıplı mal sebep sormaksızın firma tarafından alınıp telafi edilmek zorundadır. Tüketici hakları konusunda sanırım insanlarımızın bilgisi yok. Ne yazık...