Merhaba Yeni bilgisayar topladım. Tüm parçalar sıfır. Ancak
bilgisayarın power düğmesine bastığım anda tüm fanlar normal hızda 1-2 saniye çalışıp sonra sadece İşlemci ve Ekran Kartı fanları tamamen duruyor (bios bile gelmeden) Sonrasında tamamen duran fanlar 2 saniye sonra tekrardan çalışmaya başlıyor ve bilgisayardan İLK KEZ bip sesi gelip bios geliyor ve normal bir açılış gerçekleşiyor. Bir kez bu şekilde açıldıktan sonra reset attığımda sorunsuz bir şekilde bu problemler olmadan açılıyor.
Sorun bir reset atma problemi gibi durmuyor. buzzer ın sesine bakılırsa bilgisayar sadece bir defa açılıyor ancak işlemci ve ekran kartı fanları nedense kendini kapatıp tekrar açıyor ve sonra bilgisayar normal şekilde açılıyor. Acaba Biosdan Ufak bir Frekans voltaj ayarı mı yapmam gerekiyor?
Donanımlarım:
İşlemcim: Amd FX 8350 8çekirdek 4Ghz
Anakart: Gigabyte AMD 9900 FXA 8350 UD3 (Rev 4.0) bu versiyon işlemcimi destekliyor deneyenler var Bios sürümü F2
Ekran Kartım: Powercolor 7870 PCS+ myst
Ram: GSkill 2x4 1866mHz (anakartta ikisini de gri soketlere taktım siyahlar boş)
Harddisk: Sandisk Ultra 128GB (kasa üzerinde formatlandı sıfırdan.)
PSU: Seasonic 850W 80+ Bronze Moduler
CPU ve Ekran Kartı Stabil çalışıyor Programlarla baktım. Yarın BattleField3 oyununu Ultra Grafiklerde oynayacağım bakalım sonuç ne olacak.
Şimdiden teşekkür ederim.