Sıfırdan Program ve birkaç soru

request
17-11-2006, 20:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Merhabalar
Sıfırdan bir program yazılıcak 2 arkadaş bir görev aldık !
programla dili bilmiyoruz nasıl yapıcaz bilmiyoruz sıfırdan başlıcaz yani, proje şöyle : Bir program yazılıcak sipariş verilecek serverde sipariş verildi diye mesaj çıkıcak hangi sipariş verildi ise fiyatıda çıkıcak bunlar kablosuz ağ bluetouth gibi bir sistem ile gidicek sever bu tür bir uygulama yapabilirmiyiz ? ( yapmak zorundayım görevi aldık) gece gündüz uğraşıp yapmak istiyorum Visual basic mi ? yoksa delphi mi ?
Tşk

Arif Şeftali
18-11-2006, 10:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
236 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Merhaba Salih,

Öncelikle söyleyeyim böyle bir program yapmadım daha önce ama sana neler yapman gerektiğini şimdi yüzeysel olarak anlatabilirim.Dil olarak VB diyorum.Onu bildiğimden.
Yukarıda girilen bir sipariş server tarafından farkedilecek türünde bir cümle geçiyor.Yani server ile istemci arasında bir ağ olması gerekiyor.Neticede her birisinin kendine ait bir ip adresi ve bir mac adresi olacaktır.Bunu bir winsock nesnesiyle kontrol edebilir ve server olarak kullanacağın makinedeki bir veritabanına bu siparişleri girdirebilirsin.Ardından serverdaki program veritabanında var olan değişiklikleri algılayıp zamana göre sıralamalıdır.En son gelen sipraişe göre de gerekli işlemleri yaptırırsın.Yani sen client olarak serverdaki bir veritabanına bir giriş yaptıracaksın ve serverdaki program da bunları organize ederek gerekli işlemleri yaptıracak.Ne bileyim rapor yazdıracak, geri değerler gönderecek falan.Sen bunları gönderdiğin veriye parametreler olarak da eklersen programın hem daha profesyonelce olur hem de çok dah fazla iş görür.

Eğer hiçbir şekilde bir dil bilmiyorsan işin ne kadar kolay olur bilemem ancak en azından bir veritabanı uygulamaları geliştirebilir, bir winsock nesnesi kullanabilir, döngüler oluşturup, modüller kullanabilen birisi olmalısın.Haliyle zaten dah basit konuları da bilmek zorundasın.

Kolay gelsin.

request
18-11-2006, 16:28   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Arif Şeftali,
Bana bu konuda takıldığım yerlerde yardımcı olursan sevinirim vallahi çok harika bir şekilde anlatmışsın, eline sağlık, MSN adresini yazarsan çok iyi olur seninle irtibatta olmak istiyorum.