Arkadaşlar ben bilgisayarıma şifre koymak istiyorum ama bu şifre şle olmalı...
1--Daha Windows Açılmadan Dos ekranında iken şifre sormalı 2--Kullanıcı Hesaplarındaki Şifre oluşturma İşlemi Gibi Değil...
3--Hiçbir şekilde bu şifre doğru girilmeden ne windows açılsın(daha başlangıç aşamasında)nede güvenli moda v.s. ulaşılmasın
Acaba Böle bir şifreleme Pro.varmı bildiğiniz...
Şifre Koyma...
ben sadaece bazı laptoplarda gördüm onu ama masaüstülerde sanırım böyle bişey yok en azından ben öyle biliyorum çünkü bi ara bende kafaya takmıştım laptopta görüp ama bi türlü bulamadım
bios tan koyabilirsin.bölece windows yüklenmeden senden şifre isteyecektir.
pc açılırken mavi ekran gelmeden del yada f2 tuşlarına basarak bios a gir.bios security setup yada boot kısmından security kısmına gir.supervisor password yazan yere şifre gir.f10 ile değişiklikleri kaydet ve çık.
Evet pikacu'nun dediği gibi biostan koyabilirsin...Ancak kasayı açıp bios pilini çıkartıp bios jumper'ını sıfırlama bölümüne yerleştirdikten sonra elektrik bağlantıısı yaparsan...daha sonrada pili ve jumper yerine takarsan bu şifre sıfırlanır.....
bu şifra sadece bios ayarlarına girerken sorulmuyomu bende bi kere koymuştum ama sadece del tuşuna basınca souyordu yani sadece bios ayarları için sizin dediğiniz şifreleme bumu yoksa tolu_en in istediği şifrelememi
yapabilirsin biosa gir supervisor diye bir kısım var orda ordan şifre girişini yap uyarı: ben bunu yaptıgımda şifre yi kapatmak istediğimde cok zorlanmıstım yaniğ yaparken 2 kere düşün
Herkes beni yanlış anladı galiba ben bios'a değil bilgisayarın power düğmesine bastığımızda dos ortamından win.ortamına geçişte şifre sormsından bahsediyorum....
Bu arada ben masa üstü değil laptop kullanıyorum ACER 5610...
biosta iki seçenek var birincisi biosa girerken şifre sorar diğeri de dos ortamından wındowsa girerken bu arada acer larda şifreyi unuttuğunda 70$+kdv ücret alınıyor acer lerde bios resetlemek die bişi yok direk chip değişiyor detaylı bilgi için http://www.orionnet.com.tr/iletisim.asp buradan yazarsın
Saol Orionnet şimdi istediğim cevabı aldım....
Teşekkür ediyorum...
ya ben koydum bu şifreyi bu bios ekranı görüntüleniyo ve sonra şifre istiyodu ama enter a basınca kabul edip başlatıyo windows u sende böyle oluyomu ben nerde yanlış yaptım :)
arkadaşım BIOS tan anlamıyorsan fazla kurcalama istersen ,
arkadaşlar ben asus laptop kullanıyorum. ve şifre yi koydum. bios ta security bölümü var ordan hdd şifreleme ile yapabilirsin. benim sorunum ise bu şifreyi iptal edemiyorum. bunu yapabilecek varsa ve paylaşırsa sevinirim.
ayrıca bu yöntem ile de şifre koyabilirsin....
Başlat --> Çalıştır --> Ve Şunu yazıyoruz syskey
daha sonra cıkan pencerede Sağ altta Günçelleştir butonu bulunmaktadır. Onu tıklıyoruz ve Açılan Pencerede Başlatma parolası olan sekmeyi işretliyoruz ve Şifremizi yazıyoruz altına Tekrar aynı şifreyi yazıyoruz Tamam butonuna basıyoruz ve bilgisayarınıza kırılmayacak şifre koyuyorsunuz....
Uyarı: Arkadaşlar unutmayın kırılmayacak şifre dedik eğer şifreyi unutursanız pc nize yeniden sistem kurmak gerekir...