Şifreli klasör düzeltemiyorum?

Nthing
23-03-2009, 14:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Merhaba,

Aylar önce bir dosyayı şifrelemek istemiştim (.txt dosyasıydı) fakat bütün dosyalar şifreli hale geldi. Nasıl oldu bilmiyorum ama bilgisayara ne atarsam atayım şifreli gözüküyor. Dosyalara erişebiliyorum ama renkleri yeşil yeşil duruyor iki saat şifreleri kaldırıyorum ama ne yaparsam yapayım temelli kaldıramadım şifre olayını bunun için ne yapmalıyım??

Süleyman.
23-03-2009, 14:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

şifrelemeyi ne ile yaptınız?

Nthing
23-03-2009, 15:24   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj
eltahir
şifrelemeyi ne ile yaptınız?
Her hangi bir program kullanmadım. Sağ tuş özelliklerden gelişmiş sekmesinde yer alan Veriyi korumak için içeriği şifreleme yerinden.

Mustafa@PC
23-03-2009, 15:43   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Güvenli moda girerek eski haline dödürmeyi denedinmi ?

piRe_
23-03-2009, 15:50   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

Şifreleme yaptığınız oturumla ve yine şifrelediğiniz yöntemle kaldırabilirsiniz. Uzun sürse de bekleyin. Daha sonra oradaki tüm verilerinizi yine aynı sürücüde farklı bir klasör oluşturarak taşıyın. Ardından şifre sorunu yaşadığınız klasörü silin.

Mustafa@PC
23-03-2009, 15:54   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Şifresini çözmek istediğiniz klasörü sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
Gelişmiş'i tıklatın.
Verilerin şifresini çözmek için Veriyi korumak için içeriği şifrele onay kutusunu tıklatıp temizleyin.
Tamam'ı tıklatarak Gelişmiş Öznitelikler iletişim kutusunu kapatın.
Özelikler iletişim kutusunu kapatmak için Tamam’ı tıklatın.
Klasörde dosya varsa, Öznitelik Değişikliklerini Onayla iletişim kutusu görünür. Yalnızca klasörün şifresini çözmeyi seçebilirsiniz. Ancak, bu işlem o anda klasörde bulunan dosyaların şifresini çözmez.

Bu klasörün tüm içeriğinin şifresini çözmek istiyorsanız, Değişiklikleri bu klasör içine, alt klasör ve dosyalara uygula'yı ve sonra Tamam'ı tıklatın

Süleyman.
23-03-2009, 16:15   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

umarım yukarıdakilerle sorununuz çözülür. ben şifrelemeler için safeguard private crypto yazılımını öneriyorum. bireysel kullanıcılar için ücretsiz, küçük ve güçlü bir şifreleme programı. dosya bazlı şifreleme yapıyor, yalnız 2 gb'tan fazla dosyayı tek seferde şifrelemek iyi değil. üreticinin sitesinden kayıt yaptırarak indirebilirsiniz:

eğer kayıtla uğraşmak istemezseniz:

kendi upload'um, temizdir. daha eski bir sürüm tabi ki.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 23 Mart 2009 16:16
Nthing
23-03-2009, 16:26   |  #8  
OP Taze Üye
6 mesaj

Güvenli modda yapmayı denemedim.
Diğer söylemiş olduğunuz herşeyi yaptım. Fakat bilgisayarımdaki dosyalar şifreli olmuyor yani yeni oluşturduklarım. Ancak dışardan aldığım dosyalar şifreli gözüküyor. (Flash Bellek vs.)

Mustafa@PC
23-03-2009, 17:39   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Viking 20 arkdaşımızın bu konusu eminim yardımcı olucaktır size :

e_kesaf
06-07-2009, 13:45   |  #10  
Taze Üye
3 mesaj

merhaba,
benimde benzer bir derdim var. gerçi benimkisi paylaşım ve güvenlik ayarlarıyla ilgili.
ama araştırırken aşağıdaki bilgiyi buldum...belki işine yarar.

Dosya veya klasörü şifreleme
Dosya veya klasörü şifrelemek için
1.
Windows Gezgini’ni açın.
2.     Şifrelemek istediğiniz dosya veya klasörü sağ tıklatın ve sonra Özellikler’i tıklatın. Genel sekmesinde Gelişmiş’i tıklatın.
3.     Veriyi korumak için içeriği şifrele onay kutusunu işaretleyin ve ardından Tamam'ı tıklatın.
4.     Özellikler iletişim kutusunda Tamam'ı tıklatın ve sonra aşağıdakilerden birini yapın.
Dosyayı ve üst klasörü şifrelemek için, Şifreleme Uyarısı iletişim kutusunda Dosyayı ve ana klasörü şifrele'yi tıklatın.
Yalnızca dosyayı şifrelemek için, Şifreleme Uyarısı iletişim kutusunda Yalnızca dosyayı şifrele'yi tıklatın.
Yalnızca bir klasörü şifrelemek için, Öznitelik Değişikliklerini Onayla iletişim kutusunda Değişiklikleri yalnızca bu klasöre uygula'yı tıklatın.
Klasörü, alt klasör ve dosyalarıyla birlikte şifrelemek için, Öznitelik Değişikliklerini Onayla iletişim kutusunda Değişiklikleri bu klasöre, alt klasörlerine ve dosyalarına uygula'yı tıklatın.

Kapalı Hesap (101323)
07-07-2009, 06:27   |  #11  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

administrator olarak oturum açın  ve  güvenlik  sekmesinden izin ver yazanları işaretleyin uygula tamam deyin eğer güvenlik sekmesi gözükmüyorsa basit dosya paylasımını kapatın   gözükecektir