Şifreniz ne kadar güvenli?

CHIP Online
28-07-2008, 05:49   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Symantec'in usta isimlerinden Ben Nahorney, şifre oluşturmanın püf noktalarını açıklıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Sifreniz-ne-kadar-guvenli_7868.html

İnternet üzerindeki tehditler her geçen gün artıyor. Bu nedenle bilgisayarınızı ve dolayısıyla verilerinizi mümkün olduğu kadar güvenli tutmanız gerekiyor.

Alanında başarılı güvenlik yazılımlarıyla bilgisayarınızın güvenliği bir noktaya kadar sağlanabiliyor. Ancak güvenlik yazılımları hiçbir zaman tek başına yeterli değildir. Özellikle verilerinizi şifrelerken ya da internette olan bir hesabınız için oluşturduğunuz şifreyi belirlerken oldukça dikkatli olmak zorundasınız. Şifreniz ne kadar güçlü olursa, bir başkası tarafından çözülmesi de o denli zor olacaktır.

Şifrelerin güvenliğin çok önemli bir parçası olduğunu ifade eden Symantec çalışanlarından Ben Nahorney, bu konuda şu sözleri dile getirdi: "Şifre oluşturma aslında basite indirgenmemeli. İyi oluşturulmuş şifreler, bilgisayarınıza karşı olan saldırılardan bile verilerini koruyabilir. Diğer yandan şifrenizi fazlasıyla kompleks yaptığınız takdirde ise şifrenizi unutma ihtimaliniz doğar ki, maalesef bazen pek çok kullanıcının başına bu sinir bozucu gelmektedir."

Nahorney'e göre, oluşturulan şifreler unutulmaksızın birkaç basit metotla çok güçlü şifreler oluşturabilmek mümkün. Peki ama nasıl? İşte Nahorney'den şifre oluşturmanın püf noktaları...

Tüm konu: Şifreniz ne kadar güvenli?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Şifre oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz?

SaGoPa KaJMeR.
28-07-2008, 06:08   |  #2  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,547 mesaj

Benim Dikkat ettigim. 15-16 Haneli Ve degişik Karakterli Şifre Kullanıyorum Şuan :)     

annebenmanyaqoldum
28-07-2008, 22:12   |  #3  
Üye
81 mesaj

Genellikle sevdiğim kelimeleri farklı dillerde kullanıp büyük/küçük değişimi uygularım :D benim için en basit yol budur. Şifremi yazarken artık o kadar alıştımki birisi, şifremi yazarken bile görse anlamayamaz. Anlasa bile mantıksız bir sözcük ile karşılaşır ve tereddüt eder :D

bektash
28-07-2008, 22:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Şife yazarken harita ciziyorum ;)

mayberk
07-08-2008, 21:52   |  #5  
Taze Üye
4 mesaj

okul numaramı yazıp geçiyorum

ersinbakar
07-08-2008, 22:02   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj

öyle şifreler koyuyorumki 2.sefereyazmak içinajandamı alıyorum:)