arkdaşlar ban bildiğiniz ve kullandığınız iyi bir şıkıştırma programı var mı???
ŞIKIŞTIRMA PROGRAMI
Merhaba,
Winrar yada 7-Zip kullanabilirsiniz.
kulladım bunları ama fazla şıkıştıramıyorla başka bildikleriniz var mı???
ugur_bangkulladım bunları ama fazla şıkıştıramıyorla başka bildikleriniz var mı???Sıkıştırma, sıkıştırmaya çalıştığınız dosya türüne göre değişir. Bazı dosyaları hiç sıkıştıramazsınız. Mesela resim ve film dosyaları, çünkü onlar zaten sıkıştırılmış formattadırlar. O verilenler gayet güzel sıkıştırma yazılımları. Daha iyisi de var mı; tartışılır.
ugur_bangbunlardan kullanmadığımı bi deneyeyim çok saolasıtükçe bir winrar kullan o zman
Barış7-Zip tavsiye7zip hem bir çok sıkıştırma formatı destekliyor hem Winrar'a göre daha hızlı. Benimde tavsiyemdir.
Winrk son zamanların en iyisiymiş,
sitesinde öyle diyor en azından ben denemedim masumum.
Bu arada sistemde bir ram hatasının, işlemcinin aşırı ısınmasının veya göremediğiniz ve hissedemediğiniz birçok arızanın bozuk sıkıştırma dosyaları oluşturacağını ve sonradan bu dosyaların kullanılmaz hale gelebileceğini iyi bilmelisiniz. Özellikle ülkemizde satılan oem ramleri düşününce (bendekiler markalıydı ama sonradan bozulmuş) söylemeden geçmeyeyim dedim.
ne 7 zipi yaw bence WiNRAR özellik bakimindan felan olsun hiz olsun WiNRAR!!!
mesela koskoca CRYSiS WARHEAD 30000 dosyasi vardi arşive ekle dedim en hizliyi seçtim 12-13 dk da bitirdi.böyle varmi başka hizli yapan:ben mi bilmiyorum...
uzun zamandan beri winzip ve winrarı kullanıyorum. ancak 3-4 yıldır winrar kullanmaya başladım ve memnum. ayrıca Türkçe olması da bir avantaj. sıkıştırma oranı diye düşünülürse zaten olağanüstü bir şey beklemek çok yerinde olmaz. çünkü medya dosyaları (avi,mov,jpg,mp3 vs) tümü aynı oranda sıkıştıracaktır. onun için önerim rar kullanılabilir. desteklediği sıkıştırma tipleri de oldukça çok.
7-zip bende var. Kullanmadım ama forumda winrarı da kullandıklarını ifade eden arkadaşlar hem daha iyi sıkıştırdığını, hem de daha hızlı olduğunu ifade ediyorlar. Ayrıca Chip Online'da geçenlerde yayınlanan formattan sonra kurulabilecek freeware yazılım listesinde de sıkıştırma programı olarak verilmişti. Orda da söyledğim şeyler yazıyordu 7-Zip hakkında. Bir deneyin derim.
winrar ve 7 zip ikisini de kurmanı tasiye ederim