Silikon Vadisi yolcuları belli oldu

CHIP Online
16-10-2014, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu'nda Silikon Vadisi yolcuları belli oldu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sil ... lli-oldu_50068.html

Resimlerle: En tartışmalı 7 iPhone uygulaması!

Turkcell'in geçen yıl başlattığı Geleceği Yazanlar projesi kapsamında Nisan 2014'te gerçekleştirilen Uygulama Maratonu'nda büyük heyecan sona erdi ve Silikon Vadisi'ne gidecek ekip belli oldu. Finale kalan uygulamalardan akıllı telefon sensörleri ve GPS desteği ile seyahat esnasında bozuk yolları tespit eden Bozuk Yol uygulamasını geliştiren ekip, en iyi gelişme gösteren ekip olma başarısına imza atarak Ekim ayında Silikon Vadisi'ne gitme şansı yakaladı.


Uygulama Maratonu kapsamında 60 ekip, "Teknoloji ile İyileşen Yaşamlar" başlığı altında Eğitim, Sağlık, Mobil Finans, Ulaşım, M2M, İş Dünyası ve Sosyal Sorumluluk alanlarında uygulama fikirlerini danışmanlardan destek alarak yazılım geliştirdi. 18 şehirden 60 ekibin 6 hafta boyunca kodlama yaptığı etkinlikte 300 bin satır kod yazıldı.


"Bozuk Yol"u geliştiren ekibin yolu Silikon Vadisi'nden geçecek


Uygulama Maratonu'nda en iyi gelişme gösteren ekip olma başarısına imza atan Bozuk Yol uygulaması, bilgisayar mühendisleri Mustafa Ferhan Akman, Süleyman Çelik, Mustafa Musa Ülker ve endüstri mühendisi Hamdi Recep Doğan'dan oluşan ekip tarafından geliştirildi.


Seyahat esnasında gerçek zamanlı yol analizi yapan uygulama, otomatik olarak yol bozukluklarını tespit edip bulut ortamında depoluyor. Uygulamanın sağlıklı çalışması için 10 bin km'nin üzerinde yol testi gerçekleştiren ekip, bu analizlerden elde edilen bilgileri http://bozukyol.com sitesindeki haritadan paylaşıyor. 25 Ağustos 2014 tarihinden bu yana kullanımda olan uygulama ile kat edilen toplam yol mesafesi 32 bin 500 kilometreye ulaşırken, toplam bozuk yol bildirim sayısı ise 67 bin olarak gerçekleşti.

Tüm Konu: Silikon Vadisi yolcuları belli oldu

Resimlerle: En tartışmalı 7 iPhone uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr

MuratSahin09
09-12-2015, 16:51   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015

Uygulama çok güzel düşünülmüş.ama bozuk yol verilerini güncel olarak nasıl topluyor anlamadım açıkçası.