Slm arkadaşlar.Benim 4 gb kingston usb var.Bilgisayarımda Eset smart security 3.0.659.0 son sürümü yüklü.
Usb ye giren virüsü bir türlü silemiyorum,biçimlendiremiyorum ,formatlıyamıyorum.Tam 5 farklı yöntem uyguladım sonuç nafile.USB yazmaya karşı korumalı diyor.
Usb pc ye takılır takılmaz faaliyete geçiyor.GPDİT yazıp otomatik çalışmayı iptal ettim.Olmuyor.
windows cd sinden boot edip usb yi taktım usb ye format atıp sileyim dedim silinmiyor.
USB Disk Stroge Format Tool 2.0.6 programını kurdum , olmadı.Disk yazmaya karşı korumalı diyor.
Dracula Virüs temizleme ile denedim olmadı.
Combo-Fix ile denedim olmadı.
Ne yapacağımı şaşırdım.Lütfen bilgisi olan biri yardım etsin yoksa USB çöpe gidecek.
Eset bile virüsü silemiyor.Çaresizim.
silinemeyen usb virüsü
Görev yöneticisinden virüsü durdurmalısın durmayıp hata verirse;
Başlat/çalıştır bölümüne services.msc yaz şüpheli gördüğün servisleri durdur.
Bu bölümden virüsün dizinini de görebilirsin, sonrasında o dizine gidip virüsü elle sil.
dostum aşağıdaki linke bakmanı tavsiye ederim
http://www.maxicep.com/yararli-b ... e-acmak-176894.html
dostum aşağıdaki linke bakmanı tavsiye ederim
http://www.maxicep.com/yararli-b ... e-acmak-176894.html
Tamam da bu benim sorunumla ilgili değil.Benim pc den kaynaklanan bir sorun yok. Sorun tamamen usb ile ilgili usb de ki virüs yazmaya karşı korumaya alıyor
Benimde başıma çokkez geldi. winrarla usb diskinin içine gir ordan şüpheli gördüğün dosyayı sil sonra hemen çıkar bilgisayarından usbni. Virüslü usbyi bilg. taktığın için C , D diskinede virüs bulaşmıştır. Birtürlü silmeyi başaramamıştım, sadece Ghost ile tekrar geri yükleyerek eskiye çevirdim sadece.
flashdisinfector programını indir çalıstır.calıstırmadan once usbyi takmayı unutma.usbbelleğin içindeki bu programla olusturulan autorun.inf adlı klasoru merak etme.bu klasor autorun.inf virüsünü etkisiz hale getiren klasordur.ve flash disinfector bu klasoru orada olusturur.yalnız virüsten kurtulan usb belleği formatlarsan bu autorun.inf klasoru silinir.yani onerim bu programı her formattan sonra caluıstır.calıstırdıktan sonra c: ve tüm takılı belleklere bu etkisini gosterir ve autorun.inf klasoru atar.
combofix cok güzel bir program ama autorun.inf virüsünü buluyor ama sadece bir kere siliyor.yani bir müddet sonra yeniden bu autorun.inf virüsü ortaya cıkıyor.sanki hiç silinmemiş gibi.combofixin burada yararı autorun.inf virüsünü sildik deyince tamam temelli silemiyor ama bu arada kullanıcıyıda uyarıyor bu autorun.inf virüsü var olduğu yönünde.
flashdisinfector programını indir çalıstır.calıstırmadan once usbyi takmayı unutma.usbbelleğin içindeki bu programla olusturulan autorun.inf adlı klasoru merak etme.bu klasor autorun.inf virüsünü etkisiz hale getiren klasordur.ve flash disinfector bu klasoru orada olusturur.yalnız virüsten kurtulan usb belleği formatlarsan bu autorun.inf klasoru silinir.yani onerim bu programı her formattan sonra caluıstır.calıstırdıktan sonra c: ve tüm takılı belleklere bu etkisini gosterir ve autorun.inf klasoru atar.
combofix cok güzel bir program ama autorun.inf virüsünü buluyor ama sadece bir kere siliyor.yani bir müddet sonra yeniden bu autorun.inf virüsü ortaya cıkıyor.sanki hiç silinmemiş gibi.combofixin burada yararı autorun.inf virüsünü sildik deyince tamam temelli silemiyor ama bu arada kullanıcıyıda uyarıyor bu autorun.inf virüsü var olduğu yönünde.
Programın linkini verebilirmisin ben bulamadım da???
ninja pendisk sanırım bu program işini görecektir
Usb'ni biçimlendir ardından bilgisayarına Panda Usb Vaccine programını kur bu program senin Usb'ni virüslere karşı bağışıklandır.
Yok hiç biri olmuyor.Halen disk yazmaya karşı korumalı diyor.
son çare bir çekiç .Kırıp atacam flash diski.Çözüm yok.
Flash belleği pcye takıyorsun virüs pcye bulaşıyor , sonra flash belleği formatlıyosun temizleniyor ,sonra pcden belleğe tekrar bulaşıyor bilgisayrdan temizliyorsun bu sefer flash bellekden pc'ye bulaşıyor bu böyle sürüp gidiyor.
Flash belleğin takılı iken Combofix ile tarat.
flash disinfectordan başka bir programla autorun.inf virüsünü silebileni şimdiye kadar görmedim.
http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/Flash_Disinfector.exe