mrb arkadaşlar.avast ile tara yaptım.aşağıdaki dosyalarda virüs buldu ama baktım ki bu dosyaların üçü sitem dosyası gibi diğerleride gerekli bir şey gibi gözüküyor.karantine da hepsi şu an.acaba ben bu dosyaları sileyim mi silmeyeyim mi?silersem sistem hasar/zarar görür mü?daha önce Antivir ile de tarattığımda da çıkmıştı heralde.tam hatırlamıyorum... işte o dosyalar;
c:\System Volume Information\ _restore{D726C0B7-D7CE-442C-B79E-9A7F0D75E6E}\RP59
c:\System Volume Information\ _restore{167F3B84-18C7-473A-85B6-061E5E35323A}\R...(gerisi gözükmüyor)
C:\WINDOWS\system32 orj.dosya ismi kernel32.dll
C:\WINDOWS\system32 " " " winsock.dll
C:\WINDOWS\system32 " " " wsock32.dll
Silsem ne olur?Silmesem ne olur?
Viruslerle çok haşır neşir olmamış biriolarak şahsi düşüncem ,Bunları silersen sistem birdaha ayağa kalkmayabilir :) özellikle kernel32.dll oldukca önemli. Bunları silmeden temizlemenin bir yolunu bulsan daha iyi edersin bence.
Daha çok deneyimi arkadaşlar daha yardımcı olurlar umarım.
bnce Kaspersky İnternet Securit 2009 ile tarat o wındowsun ıcıne yerlesmıs vıruslerı wındows dosyalarına zarar vermeden sıler
Winsock'ta virüs varsa , Internette gelen-giden her bilgi Virüsün denetiminde olabilir .
Yani trojan ise şifrelerini , girdiğin siteleri herşeyi trojan başka kişilere yollayabilir .
kernel32.dll :windows isletim sistemlerinde bulunan cok onemli bir dosyadir, memory yonetimi, giriş-cıkış işlemleri gibi işlemleri idare eder.
winsock.dll : Windows Sockets API sini içerir ve bu API internet, ag uygulamalari tarafindan ag baglantilarini idare etmek icin kullanilir.
Bahsettiginiz dosyalar cok onemli sistem dosayalaridir ve kesinlikle silinmemelidir. Aldiginiz uyarinin hatali olma ihtimalini dusunerek baska bir antivirus yazilimi ile sisteminizi taratin. Gene ayni virus uyarisi aliyorsaniz temiz oldugundan emin oldugunuz bir sistemden bu dosyalari temin edip, kendi sistemizdeki dosyalarin uzerine yaziniz. Üzerine yazma işlemi işin sisteminizi windows xp Cd'si ile açmanız ve kurtarma konsolunu kullanmanız gerekecektir.
Virüs proğramını değiştirmelisin
( ESET Smart Security )ESET NOD32 Antiviruskullan,ücretsiz onlıne taramada yapabilirsiniz.