simgeler yok oldu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ugurten
29-01-2006, 18:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

FS2004 oynadıktan sonra oyunu kapattım, masaüstündeki tüm simgeler bilgisayarım, belgelerim dahil, başlat menüsündeki simgelerde hepsi birden yok oldu, tek tek tanımlıyorum ancak sisteme ait olanları tanımlayamıyorum, nasıl düzeltebilirim bu konuyu. Teşekkür ederim.

Aras Yurtman
31-01-2006, 09:40   |  #2  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj

Eğer yalnızca oyundan çıkınca oluyorsa muhtemelen "explorer.exe" işlemi sonlanmıştır.
[Ctrl]+[Alt]+[Del]'e bas, Win 2000'de Görev Yöneticisine tıkla, Win 2000/XP'de işlemleri seç. Orada "explorer.exe" yoksa, "Dosya / Yeni Görev (Çalıştır...)"a tıkla, "explorer.exe" yaz ve onayla. Başlat çubuğu, masaüstü simgeleri geri gelecektir; ancak (saatin yanındaki) görev bildirim alanındaki simgelerin hepsi geri gelmeyebilir.

Eğer yalnız masaüstü simgeleri kayboluyorsa, masaüstüne sağ tuşla tıkla, "Özellikler"i seç, "web"i bul (WinXP'de "Masaüstü", "Masaüstünü özelleştir"). Buradan istediğin simgeleri seçebilirsin. "Web"de ise "Active Desktop"u kapatabilir veya açıksa masaüstüne sağ tuşla tıklayıp alt menülerden birindeki "Simgeleri gizle"nin onay işaretini kaldırabilirsin.

Ama başka nedenler da olabilir.