Meraba,
Benim sorunuma bir çözüm bulabilmeniz beni sevindirir ama açıkçası bundan artık umudu kesmiş durumdayım. Artık istediğim, bana yardımcı olabilecek bir bilgisayarcı önermeniz...
Sorunum şu: bilgisayarcıma yaptırdığım toplama bir bilgisayarım var (özelliklerini aşağıda belirtiyorum) ve 2-3 senedir sims 2 oynuyorum bu bilgisayarda. Amacım bu oyunu hakkıyla oynatacak bir bilgisayar sahibi olmaktı ve bilgisayarcımla böyle anlaştım. Ancak son bir senedir, sims oynarken kitlenme, oyundan atma, 'power saving mode'a geçiş gibi sorunlar yaşıyorm. Oyunu oynarken aradan belli bir zaman geçince oyunda duraklayıp mavi bir ekran çıkıyor, yarım dk bekletip devam ediyor, sonra 3-5 dk arayla kitlenmeler sıklaşıyor ve oyundan çıkıyorum, bazen çeşitli hatalar alıyorum.
Genelde, Display driver'ımda sorun olduğu yönünde uyarılar geliyor, sürücümü güncelledim vs. ama sorun çözülmüyor.
Oyunun görüntü detaylarında da zaman zaman sorunlar oluyor. Nedenini tam anlayamadığım gibi sorununu da bilemiyorum bu hatanın. Üstelik nerdeyse her şekilde denedim, internet ekleri varken/yokken, hileler açıkken/kapalıyken, expansion packler yüklüyken/yüklü değilken... ama çözüm yok. Sadece downloadsız oynarken ilk kitlenme daha geç olabiliyor.
Şunu belirtmeliyim ki, örneğin build mode'da daha rahat ve uzun süre oynayabiliyorken, live mode'a geçince kısa sürede kitleniyor. Yani simslerin aktif olduğu durumlarda, bilgisayarımda sorun oluşuyor.
Sistem özelliklerim: