sims 2 kitlenme sorunu

ece142
12-06-2007, 15:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Meraba,

Benim sorunuma bir çözüm bulabilmeniz beni sevindirir ama açıkçası bundan artık umudu kesmiş durumdayım. Artık istediğim, bana yardımcı olabilecek bir bilgisayarcı önermeniz...
Sorunum şu: bilgisayarcıma yaptırdığım toplama bir bilgisayarım var (özelliklerini aşağıda belirtiyorum) ve 2-3 senedir sims 2 oynuyorum bu bilgisayarda. Amacım bu oyunu hakkıyla oynatacak bir bilgisayar sahibi olmaktı ve bilgisayarcımla böyle anlaştım. Ancak son bir senedir, sims oynarken kitlenme, oyundan atma, 'power saving mode'a geçiş gibi sorunlar yaşıyorm. Oyunu oynarken aradan belli bir zaman geçince oyunda duraklayıp mavi bir ekran çıkıyor, yarım dk bekletip devam ediyor, sonra 3-5 dk arayla kitlenmeler sıklaşıyor ve oyundan çıkıyorum, bazen çeşitli hatalar alıyorum.
Genelde, Display driver'ımda sorun olduğu yönünde uyarılar geliyor, sürücümü güncelledim vs. ama sorun çözülmüyor.
Oyunun görüntü detaylarında da zaman zaman sorunlar oluyor. Nedenini tam anlayamadığım gibi sorununu da bilemiyorum bu hatanın. Üstelik nerdeyse her şekilde denedim, internet ekleri varken/yokken, hileler açıkken/kapalıyken, expansion packler yüklüyken/yüklü değilken... ama çözüm yok. Sadece downloadsız oynarken ilk kitlenme daha geç olabiliyor.
Şunu belirtmeliyim ki, örneğin build mode'da daha rahat ve uzun süre oynayabiliyorken, live mode'a geçince kısa sürede kitleniyor. Yani simslerin aktif olduğu durumlarda, bilgisayarımda sorun oluşuyor.
Sistem özelliklerim:

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 12 Haziran 2007 16:00
ece142
13-06-2007, 18:01   |  #2  
OP Taze Üye
5 mesaj

mesajın devamı eksik aslında, aslı şöyleydi:
İşletim Sistemim: Windows XP
Sistem özelliklerim:
System Manufacturer: NVIDIA
System Model: AWRDACPI
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 2800+,  MMX,  3DNow, ~1.8GHz
Memory: 1024MB RAM
Page File: 433MB used, 2028MB available
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode

önerilerin için çok tşkler, bu gerçekten aklıma gelmezdi. şimdi dediğin gibi 3d ayarlarını performans sınırına dayadım, bi de böle denicem, ama şu linkini verdiğin sayfada napıcağımı anlamadm, onu bi açıklayabilir misin? çok tşkler:)

nightsilver
14-06-2007, 21:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
455 mesaj

http://chip.com.tr/forum/konu.asp?TOPIC_ID=28029 aytacali arkadasımız Directx 9.0c haziran 2007 (güncelleştirilmiş hali) linkini vermiş

ece142
15-06-2007, 13:52   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj

Directx'imi de güncellemeyi denemiştim ama bi daha denerim. Bu arada 3d ayarları performans olacak şekilde denedim ama oyun yine kitlendi ve hata verdi: "The graphics adapter in this system experienced an internal error. Please contact your graphics adapter manufacturer for technical support. The application will now terminate." ve çıktığında görüntü ayarları sapıtmış, güvenlik modundaymış gibi gözüküyordu her şey...
başka bi öneriniz varsa bekliyorum. şu directx sürümünü de yüklicem tkrr ama bundan pek umutlu diilim...

ece142
15-06-2007, 16:52   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj

directx'i kurup oynamayı da denedim, bi değişiklik yok, yine oyundan atıyor...

nightsilver
15-06-2007, 23:39   |  #6  
Yıllanmış Üye
455 mesaj

The Sims* 2 Game Crashes or Freezes During Game Play (oyun sırasında donmalar) http://support.intel.com/support ... 5g/sb/CS-016497.htm verdiğim linkte sims2 oyunun belirtmiş olduğun hata mevcut tam olarak çözemedim ama sanırım latest Intel® graphics driver bölümünden driver indiriceksin

ece142
19-06-2007, 16:13   |  #7  
OP Taze Üye
5 mesaj

ben bunu görmüştüm daha önce, ancak bu intel kullanıcıları için, bn diilim. bi de o pencerede açma olayında, oyun zatn tuhaf bi hal alıyor, ilerleyemiyosun bi pencerelik alandan görüyosun, iğrenç bişi o...
of ya, her çözümünüze bi yanıt veriyorm ama hakikatn bnlar işe yaramıyo...