İyi günler değerli üyeler ;
Ben windows 7 kullanıcısıyım . İnternetten atıyorum 400 mb lık iki dosya indiriyorum biri netloaddan biriside fileserveden Sadece örnek . Dosya inerken 1 saniyeden bile az bi sürede belkide bağlantı kopup geliyo gibi oluyo ve indirilenler güm oluyo . Gerçekten sinir bozucu bi sorun ki free user kullanıcısı olduğum için . Bunun sebebi nedir ? Neden olur bi çözüm önerisi olan var mı ? Virüs vsden kaynaklandığını düşünmüyorum
Sinir bozucu bir sorun
tarayıcının indiricisinden indiriyosan bildiğim kadarıyla mozillanın duran indirme işlemleri sonradan devam edebiliyor. Öyle değilse de torrent ile indirmeye özen gösterin çünkü torren kaldığı yerden devam eder
hmm o zaman yapılacak bir şey yok kardeş geçmiş olsun onun yerine dosyanın torrentini bulabilirsen torrentden indir. Torrentlerin çalışma prensibi çok basit p2p denen bir sistem var PeerToPeer diye. Bir kullanıcıda bulunan veriyi kendine almak gibi bir şey oraları fazla kurcalama. Sen internetten utorrent veya bittorrent indir sonra indireceğin dosyanın torrent ini bulursan onu indir ve inen dosyaya iki kere tıkla sonra torrent ekranı gelecek ve nereye kaydetmek istediğini soracak orayı seçtikden sonra dosyan iniyor olacak
Birkaç önerim olucak:
Öncelikle başka bir tarayıcı denemeniz taraftarıyım. Bu internet explorer bile olabilir. Eğer bu olmazsa bir de modemi resetleyin. Modemin fişini çıkarın, 5-10 sn. bekleyin ve yeniden takın. Bir de öyle deneyin.
Hocam idm(internet download manager) gibi programlar ile indirin indirdiklerinizi. Free bile indirseniz yine de devam edebilirsiniz.Bir seyleri sacmalarken deneyinde konusun madem. istedigini kullan Fileserv icin bedava üyede baglantin koparsa dosyayi yeniden baslatmak zorundasin. Bu idm, Jdownloader ne kullanirsan kullan Free belesci kullanici icin ayni.
Ne kadar seviyorsunuz kafadan atmayi cözmek zor.Gelelim arkadasin mevzuye modem, baglanti gibi sorunlarin yüzüne bunu yasiyor olabilirsin komple internet arada kopuyorsa adsl hattindan, modeme, yada kabloya kadar sorun olabilir ama sadece tarayici kopma yapiyorsa sisteminde iyi bir temizlik yada ayar yapman gerekebilir.
Ben her zmn bunu kullanıyorum , Filserver , rapidshare , wupload , uploadstation gibi sitelerde indirceğim linkleri belirliyorum sonra alldebrid.org dan üyelik alıorum ve linklerimi convert yapiorum böylelikle hem internet hızında gözle görülür hızlılık ve devam etme desteği mevcut olur .NOT : alldebrid 2günlük üyelik verir sonra ip adresini alir:D modemi aç kapat , çerezleri sil yeni bir epostayla yeni bir üyelik al :D
Öneri :İnternet download managerle aşırı derece gözle görülür değişklik görebilirsin :) Örneğin 700 MB dosyayı 15-20 dkda indirirsin :)