ben 512 sınırlı adsl kullanıcısıyım ve stream yayınların kotaya etki edip etmediğini merak ediyorum.
bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum.
SINIRLI ADSL VE STREAM
İndirdiğin herşey kotaya etki eder.
stream indirilmiyo ki
sream ne bir kere internet tv falansa yer internette dolaşmak bile kota yer
Kısacası stream kotaya etki eder...
Ben de 3 GB. Limitli ADSL abonesi olmayı düşünüyorum.
Bu 3 GB. Download miktarı olarak belirtiliyor.
internette sörf yapmak da bu limite dahil ediliyor mu ?
Yani Sonuçda web sayfalarını görebilmek için de onları bilgisayara indirmek gerekiyor.
Bunu da download olarak mı sayıyolar?
Yoksa web sayfaları dışında "Download" butonuna bastığımızda indirdiğimiz dosyalar mı sayılıyor ?
Miraga web sayfalarında dolaşmak da kota yer çünkü o sayfayı bilgisayara geçici olarak indirirsin
Cevap için saol..
Kaba hesapla bir web sayfası ortalama 150 K.Byte olsa günde 150 sayfaya baksam 30 günde 675 MB. yapar.
Geriye yaklaşık 2.3 Gb. kalır.
Fena sayılmaz, şimdilik bana yeter gibi geliyor.
Dedikten hemen sonra biri bana online oyunları hatırlatınca
şimdi de yetmeyeceği hissine kapılıverdim nedense.
Hesapta sadece dosya indirmek vardı,oyunlar hesaba katılmamıştı.
Hiç endişelenme Mirage 3gb lık kotayı webte dolasarak yada msn de konusarak dolduramazsın.Ancak paylasım programlarıyla cok sayıda dosya ındırırsen bu kota yetmeye bılır.
FreeTotyHiç endişelenme Mirage 3gb lık kotayı webte dolasarak yada msn de konusarak dolduramazsın.Ancak paylasım programlarıyla cok sayıda dosya ındırırsen bu kota yetmeye bılır.valla öyle bi bitiyo ki ben geçen perşembe adsl üyeliği aldım bugün salı ve ben sadece internette gezerek 1.3 gb yer yaktım
msn birşey yapmaz ama stream ve hareketli reklamların olduğu sitelere girersen o zaman benim gibi yarı yolda kalırsın
siberfbstream ne?internet tv falansa yer internette dolaşmak bile kotastream buharlaşan internet yayınları indirmeden izleniyo ve kotayı yiyip bitiriyo :):(
Şöyle düşünün.
Bir sitedeki her bir harf 1 byte yer tutar.. Buna dayanarak her bir harf için 1 byte kotanızdan harcanıyor demektir. O yüzden şöyle düşünebiliriz. 3 gb kota normalde ne kadar sörf yaparsanız yapın kolay kolay doldurabileceğiniz bir miktar değildir (büyük resim içeren sitelere girmediğinizi varsayarak) ancak mp3 veya herhangi bir paylaşım programı vasıtası ile download yapıyorsanız.. kotanızı ay sonuna kadar doldurmamaya dikkat etmelisiniz.
kotanızın ne kadarının dolduğunu http://adslkota.ttnet.net.tr 'den öğrenebilirsiniz.