Sınırlı baglantı problemi yardım lütfen.

contemy
06-11-2010, 02:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}merhabalar masaustu bilgisayarımı internete baglama konusunda birkac problemle karsılastım umarım yardım ederbilirsiniz:

bilgisiyarım eski model oldugundan ethernet gırısı bulunmamakta bu yuzden ekstra  
ethernet ucunu usbye donusturen adaptor alıp (urun alttakı linkte bulunmakta) Airties rt-205 model modemı ethernet kablosuyla bilgisiyara bagladım. adaptorun drıverını yukledım.

drıver yuklendıkten sonra ag baglantılarımda simgesi gozuktu ancak baglantı icin sınırlı yada baglantı yok sorunu olustu, ancak modemde lan baglantısı ısıgı ,yaptıgım ıslemlerden sonra yanmaya basladıgından. kablolardada sorun olmadıgını dusunmekteyım.. 

modeme ve bilgisiyara restart atma kombınasyonlarını da gerceklestırdım. 

ve tabıkıde buraya problemımı yazmadan once arastırdım. bazı kaynaklarda bunun xp isletim sisteminin servıce pack 2 den oldugunu gordum ve buyuzden bunu sp3e yukselttım buna ragmen hala bu sorunla karsılasmaktayım.

yardımlarınız icin simdiden tesekkurler,

usb ethernet adaptoru http://www.hepsiburada.com/Liste ... 307&productid=bs480

Kapalı Hesap (154666)
06-11-2010, 02:46   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Eğer modemin NAT ayarları doğru yapılmışsa girebilmen gerekir. Başka bir bilgisayarla bağlanabilmeyi dene, bağlanabiliyorsan kabloyu değiştir ya da usb ethernetini yeniden yapılandır.

contemy
08-11-2010, 01:39   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Eğer modemin NAT ayarları doğru yapılmışsa girebilmen gerekir. Başka bir bilgisayarla bağlanabilmeyi dene, bağlanabiliyorsan kabloyu değiştir ya da usb ethernetini yeniden yapılandır.
simdiye kadar nat icin herhangi bir ayar yapmadim ve konrol ettigimde nat bos suan, ama daha detayli bilgilendirebilirseniz sevinirim, ilgilendiginiz icin tesekkurler

contemy
08-11-2010, 01:47   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj
Alıntı: Geçenin_Yargıcı  
 Söylediğin modemin aynısı bende var kurulumu cok kolay  sende modemin kurulum cdsi yokmu onunla modemin kurulumunu gerçekleştir kullanıcı adı genellikle senin kullandığın telefon numarasıdır örnek:
[email=2121111111111@ttnet]2121111111111@ttnet[/email] şeklinde olacak sonra sana verilen şifreyi doğru girmelisin eğer bunları doğru yaptıysan hala bir netiçe yoksa senin sorunun bağlantılarla ilgilidir bağlantıları yeniden gözden geçir.
Modemin cd si yoksa Airties firmasından modemin modeline göre sürüçü indirip kurulumu gerçekleştire bilirsin.
Kurulumun sp2 sp3 ile alakası yok  sp1 dede çalışıyor bilgine.
normalde modem baglanmis durumda laptopla baglanabiliyorum internete, ttnet cdsiyle basladim kurulum icin ancak ortada ag adaptorunu gormediginden kuruluma devam edememistim, kablo baglantilarini kontrol ettim ve sorun yok cunku modemdeki, modemdem gelen ethernet kablosunu, usb/ethernet adaptorune bagladimda lan isigi yanmaya basliyor . ilgilendiginiz icin tesekkurler.

mcafee23 ayrılmıştır
08-11-2010, 01:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  

internete bağlanmak için NAT ayarı gerekmez.
nat ayarı port tetikleme (açma/kapama) sanal sunucu gibi işlemler için kullanılır.
hemen hemen tüm modemlerde ayarsızdır.