Sınırlı Bağlantı Sorunu (Biraz değişik)

GokberkTunc
21-08-2009, 17:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Selam Arkadaşlar;

Bi' kaç gün önce vodafone un şu 3G modem kampanyasıyla Vodafone Mobile Connect Usb Modem (K3715) ve 1000 liralık Hediye çekiyle birlikte Toshiba Notebook aldım. İlk gün rahatlıkla 3G üzerinden internete girerken sonraki 3 gündür giremiyorum, vista(Home Premium/32-bit) sınırlı bağlantı uyarısı veriyor. Biliyorum düşük sinyal gücü olunca veriyor bu uyarıyı genellikle ama ilk günde 5 çubuktan 2 si doluydu, sonrada  , işin içinden çıkamdım bi türlü,ne güzel ilk gün tam 500kb/sn hızını yakalamıştım, bilgisi olanlar yardım ederse çok müteşekkür olurum

Birde bu sinyal gücünü arttırabilir miyim (Windsurfer gibi bi yöntem olabilir mi mesela), modem i Linux ta kullanabilir miyim ?(biliyorum çok zor ama şansımı deniyim dedim, belki WineHQ ile falan olabilir ?) ve WinSockFix in Vista versiyonu var mı ?

Ha birde 3 gündür edge hızında (286,3 Kbps) bağlanıyorum internete iptal ettirdiğim 1 Mbit lik Adsl den nerdeyse daha hızlı ve kararlı  (özellikle yurt dışı çıkışları çok ii)

Bu arada Elvankent/Etimesgut/Ankara da oturuyorum. (Sinyal Gücüyle ilgili gerekli bi bilgidir diye veriyorum .

Şimdiden çok Teşekkürler

OnlyMann
21-08-2009, 17:52   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

makinanızda yüklü olan güvenlik yazılımı ile ilgili olabilir. ilk gün sorunsuzken bu arada makainada yaptığınız herhangi bir yükleme veya güncelleme varsa o da etkiliyor olabilir.

ağ bağlantıları üzerinde sağ tuşa basarak tanıla/onar yaptığınızda ağ bağlantılarının onarılması gerekir.eğer bağlantı onarılamıyorsa modemi söküp takmanız gerekir farklı bir usb porta bu durumda sizden sürücü isteyebilir.