başlat menüsünün sağ kısmında sık sık sınırlı bağlantı yazısı çıkıyor.onar dediğimde bazen düzeliyor bazen de ip adresi alınamadı diyor.ie yada firefox simgesine tıklayınca normalde google gelmesi gerekirken hata c/program files mozilla firefox gibi bi yazı geliyor(not:bu yazı sınırlı bağlantı hatası yokkende sık sıkgeliyor).ben bir online oyun oynuyorum ve oyundaki diğer kullanıcıların ms si oluyor bu ms internetin iyi olup olmamasına bağlı.ne kadar düşükse o kadar iyi oluyor.nomalde en yüksek msli kişi 150 oluyor ama bazen 250 300 e çıkıyor. sonra ethernet kablosunu çıkartıp takıyorum yine sınırlı bağlantı yazısı geliyor.evde 2 pc var ve switchle birbirine bağlı modemim pikatel combomax.sınırlı bağlantı sorunu niçin oluyor ve nasıl çözebilirim? karışık anlattığım için özür dilerim.daha fazla bilgi isterseniz verebilirim.teşekkürler...işte yine o hata çıktı.yeni konuyu gönder dedim ve adres bulunamadı yazısı geldi.o sırada mozilla firefox simgesine tıkladım ve google normal bir şekilde açıldı.birinde açılıyor birinde adres bulunamadı diyor....bunları yazarken aklıma yeni yeni şeyler de geliyor.mesela bir tane daha şey geldi.ie yada firefoxa defalarca tıklıyorum yenile yapıyorum vb. açılmıyor ancak bnde teamspeak diye bir program var ve o programı açmak için internet bağlantısı gerekiyor.ie ve firefoxun internet bağlantısı yokmuş gibi hata verdiği sırada teamspeak programı normal bir şekilde çalışıyor.ve de denetim masasında bazen yerel ağ bağlantısının üstünde internet bağlantısı(bağlandı) yazıyor bazen de sadece yer al bağlantısı oluyor internet bağlantısı simgesi olmuyor.ancak o simge olmadığı zaman da internet bağlı oluyor.uzun yazdığım için özür dilerim..yardımlarınızı bekliyorum.son olarak örenk bir hatayı gösteriyim.şu an msndeyim ve teamspeak programı açık ve yinede bu hata geldi
Adres bulunamadı
rakion.softnyx.net konumundaki sunucu bulunamıyor
Tarayıcı girilen adresin sunucularını bulamadı.
* Alan adını yanlış girmiş olabilirsiniz. (Örneğin "www.mozilla.org.tr" yerine "ww.mozilla.org.tr" yazılmıştır.)
* Bu alan adı gerçekten kullanılmıyor olabilir. Kullanım tarihi sona erdiğinden kayıtlardan silinebilir.
* Belki diğer siteleri de açamıyorsunuzdur. Ağ bağlantınızı ve DNS sunucu ayarlarınızı gözden geçirin.
* Bilgisayarınız ya da ağınız güvenlik duvarıyla çevrili olabilir. Düzgün yapılmayan ayarlar internete erişmenizi engeller..
az önce de şu hata geldi :
Dosya bulunamadı
Jar:file:///C:/Program Files/Mozilla Firefox/chrome/tr.jar!/locale/browser-region
/region.propertieswww.chip.com.tr konumundaki dosya bulunamıyor.
* Dosya taşınmış, silinmiş ya da adı değiştirilmiş olabilir.
* Adreste yazım hatası yapılmış olabilir.
* İstenen öğeye erişmek için gerekli izniniz olmayabilir.