sınırlı bağlantı

DahakArcher
14-11-2009, 15:39   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
191 mesaj

başlat menüsünün sağ kısmında sık sık sınırlı bağlantı yazısı çıkıyor.onar dediğimde bazen düzeliyor bazen de ip adresi alınamadı diyor.ie yada firefox simgesine tıklayınca normalde google gelmesi gerekirken hata c/program files mozilla firefox gibi bi yazı geliyor(not:bu yazı sınırlı bağlantı hatası yokkende sık sıkgeliyor).ben bir online oyun oynuyorum ve oyundaki diğer kullanıcıların ms si oluyor bu ms internetin iyi olup olmamasına bağlı.ne kadar düşükse o kadar iyi oluyor.nomalde en yüksek msli kişi 150 oluyor ama bazen 250 300 e çıkıyor. sonra ethernet kablosunu çıkartıp takıyorum yine sınırlı bağlantı yazısı geliyor.evde 2 pc var ve switchle birbirine bağlı modemim pikatel combomax.sınırlı bağlantı sorunu niçin oluyor ve nasıl çözebilirim? karışık anlattığım için özür dilerim.daha fazla bilgi isterseniz verebilirim.teşekkürler...işte yine o hata çıktı.yeni konuyu gönder dedim ve adres bulunamadı yazısı geldi.o sırada mozilla firefox simgesine tıkladım ve google normal bir şekilde açıldı.birinde açılıyor birinde adres bulunamadı diyor....bunları yazarken aklıma yeni yeni şeyler de geliyor.mesela bir tane daha şey geldi.ie yada firefoxa defalarca tıklıyorum yenile yapıyorum vb. açılmıyor ancak bnde teamspeak diye bir program var ve o programı açmak için internet bağlantısı gerekiyor.ie ve firefoxun internet bağlantısı yokmuş gibi hata verdiği sırada teamspeak programı normal bir şekilde çalışıyor.ve de denetim masasında bazen yerel ağ bağlantısının üstünde internet bağlantısı(bağlandı) yazıyor bazen de sadece yer al bağlantısı oluyor internet bağlantısı simgesi olmuyor.ancak o simge olmadığı zaman da internet bağlı oluyor.uzun yazdığım için özür dilerim..yardımlarınızı bekliyorum.son olarak örenk bir hatayı gösteriyim.şu an msndeyim ve teamspeak programı açık ve yinede bu hata geldi

Adres bulunamadı

rakion.softnyx.net konumundaki sunucu bulunamıyor
  Tarayıcı girilen adresin sunucularını bulamadı.

* Alan adını yanlış girmiş olabilirsiniz. (Örneğin "www.mozilla.org.tr" yerine "ww.mozilla.org.tr" yazılmıştır.)
    * Bu alan adı gerçekten kullanılmıyor olabilir. Kullanım tarihi sona erdiğinden kayıtlardan silinebilir.
    * Belki diğer siteleri de açamıyorsunuzdur. Ağ bağlantınızı ve DNS sunucu ayarlarınızı gözden geçirin.
    * Bilgisayarınız ya da ağınız güvenlik duvarıyla çevrili olabilir. Düzgün yapılmayan ayarlar internete erişmenizi engeller..

az önce de şu hata geldi :
Dosya bulunamadı

Jar:file:///C:/Program Files/Mozilla Firefox/chrome/tr.jar!/locale/browser-region

/region.propertieswww.chip.com.tr konumundaki dosya bulunamıyor.

* Dosya taşınmış, silinmiş ya da adı değiştirilmiş olabilir. 
* Adreste yazım hatası yapılmış olabilir.
* İstenen öğeye erişmek için gerekli izniniz olmayabilir.

Son Düzenleme: DahakArcher ~ 14 Kasım 2009 15:55
asesbaşı
19-11-2009, 11:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
201 mesaj

dostum mozilla sık sık sorun çıkarır oldu sen explorer8 kullan yada opera kullan birde Ip elle ver ıp aldığı zaman default gateway (modemin IP) ıp adresi  dns adreslerini elle gir belki IP bloke oluyordur verilirken bide modem'in hangi hizmete bağlıyca ttnet  veya biri gibi onları arayıp sorunu ilet

DahakArcher
19-11-2009, 12:55   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
191 mesaj

ases başı öncelikle teşekkür ederim. "Ip elle ver ıp aldığı zaman default gateway (modemin IP) ıp adresi  dns adreslerini elle gir belki IP bloke oluyordur verilirken" bunu biraz daha açıklarmısın nasıl yapabilirim?

asesbaşı
20-11-2009, 14:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
201 mesaj

Şöle diyim sana Kardeş mesela benim modemim airties 205 kablosuz tamammı bana verdiği ıp adresi şu;

192.168.2.2(IP)
255.255.255.0(Alt ağ maskesi)
192.168.2.1(modeminIp'si yani default gateway) Seninde modemin sana ıp verdiğinde bunlara bak not al

daha sonra DNS adresi olur 2 tane bunu kendin yazıcaksın gene ağ bağlantılarımda elle ıp verirken

208.67.222.222
208.67.220.220 bunuda DNS olarak kullanabilirsin bende kullanıyorum senin için önemli olan en baştaki 3 tane yazdığımı elle ıp verirken yazabilmen bu sayede sürekli ıp alamama derdin ortadan kalkar ama netin sürekli sık sık kopuyorsa bide Servis sağlayıcısına haber ver TTnet gibi biri yada smile kullanıyorsan onları araman lazım

asesbaşı
20-11-2009, 14:39   |  #5  
Yıllanmış Üye
201 mesaj

IP elle ver derken ağ bağlantılarımdan / ağ bağlantılarını görüntüleye gel / daha sonra ordaki ağ bağlantısına sağ tuş özellikler yap /  TCP/IP sekmesine çift tıkla ıp aldığın ıp  alt ağ maskesi default gateway ve verdiiğim dns'leri sırayla yaz ilk 3'ü üsteki 3 satıra yazılcak sonrakide altdaki sekmedeki 2 sütün var oraya yazıcaksın bi problem olursa söle

DahakArcher
20-11-2009, 20:39   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
191 mesaj

ip adresi: 192.168.2.2
alt ağ maskesi: 255.255.0 (bu satıra tıklayınca 225 255 0 kendiliğinden çıktı)
varsayılan ağ geçidi: 192.168.2.1

yeğlenen dns sunucusu: 208.67.222.222
diğer dns sunucusu: 208.67.220.220
 böyle yaptım ancak bağlantı kesildi ve bidahada gelmedi