Apple her bilgisayarını yeniledi MacBook / Pro / Air, iMac, MacMini... ve sıra geldi MacPro'ya...Ne zaman çıkacağını bilmiyorum ama en aza 1GB GDDR5 ekran kartı, 8GB RAM ve yeni bir işlemçi kullanabilir...içimdeki bir ses çok düşük ihtimalde olsa Intel'in sırf bu makinaya özel 8 çekirdekli bir işlemci yapacağını söylüyor hatta adını bile uydurdum Intel Core i9 :D... Sizce ???
Sıra MacPro'da...
Konuya gerek kalmadı :D:D:D http://www.apple.com/macpro/ 12 çekirdekli MacPro Ağustos'ta çıkıyor....
İşlemci çekirdeğinin artması şuandaki uygulamalar için ahım şahım bir fark yaratmaz. Zaten 2 veya 4 çekirdekli bir makine çok güzel performans veriyor. 10 olsa ne olur şuan çekirdek...
Ama size performansın asıl sırrını vereyim. Şuan sistemlerde performansı en çok sekteye uğratan sabit disktir, sistem ne kadar iyi olursa olsun.
Çözümü ve performansı köklemek için SSD şart. SSD oturdukça asıl performansı göreceksiniz ;)
bootcampla windows yüklüyceksem ben macbook almaktan ne anladım alacaksam mac için alırım o da artık normal bilgisayarlara da yüklenebiliyor bu 12 çekirdekli işlemcide piyasaya çıkar olmadı 6 yada çıkınca 8 çekirdekli kullanırız 8 gb ram alırız yarı fiyatına gelir sonra mac yükle kablosuz mouse ve klavye 22 inç ekran al sana iMac bence çok abartıyorlar türkiyede kimse almaz yaklaşık 7500 lira ediyor ki o paraya tofaş şahin var hatta doğan var hemde 1.6 slx günümüzde bir öğretmenin 5 aylık maaşına denk geliyor
Özellikleri Kadar Fiyatı da Kuvvetlidir Sanırım (:
ben mac kullanıyordum ve mantığını iyi biliyorum.Bu mac ile pc arasında fiyat farkı vs diğer konularda atışma yapan arkadaşlar lütfen çok rica ediyorum SUSSUNLAR ! Mantığını ne olduğunu ne işe yaradığını bilmediğiniz bir alet hakkında sallamayın lütfen.Mac bir tasarım aletidir.Bugun izlediğiniz Hollywood filmlerinin birçoğu Mac te "Final Cut Studio" denilen program ile yapılıyor.Bu sadece bir örnekti buna benzer ne tasarım olayları var.Oyun oynamak için alıyorsanız parayı çöpe atmaktır.Bugun en ucuz sıfır mac Mac mini ve 1500-2000 TL aralığında... Gerisini siz düşünün.....
ben mac kullanıyordum ve mantığını iyi biliyorum.Bu mac ile pc arasında fiyat farkı vs diğer konularda atışma yapan arkadaşlar lütfen çok rica ediyorum SUSSUNLAR ! Mantığını ne olduğunu ne işe yaradığını bilmediğiniz bir alet hakkında sallamayın lütfen.Mac bir tasarım aletidir.Bugun izlediğiniz Hollywood filmlerinin birçoğu Mac te "Final Cut Studio" denilen program ile yapılıyor.Bu sadece bir örnekti buna benzer ne tasarım olayları var.Oyun oynamak için alıyorsanız parayı çöpe atmaktır.Bugun en ucuz sıfır mac Mac mini ve 1500-2000 TL aralığında... Gerisini siz düşünün.....arkadaşım benim komşumda normal pcde mac os x var ve bu dediğin program da var üstelik bilgisayar en güçlü mac gücünde ve müthiş çalışıyor ama bir imac kadar iyi değil ama demek istediğim şu macler profesyoneller için ve çok pahalı ama artık normal bilgisayarada mac yükleniyo yani artık macbookların ucuzlama zamanı geldi ve artık program desteği lazım ve oyuncular için bir oyun bilgisayarı çıkartmalılar
arkadaşım benim komşumda normal pcde mac os x var ve bu dediğin program da var üstelik bilgisayar en güçlü mac gücünde ve müthiş çalışıyor ama bir imac kadar iyi değil ama demek istediğim şu macler profesyoneller için ve çok pahalı ama artık normal bilgisayarada mac yükleniyo yani artık macbookların ucuzlama zamanı geldi ve artık program desteği lazım ve oyuncular için bir oyun bilgisayarı çıkartmalıHackintosh olayından bahsettiğini biliyorum.Apple'ın verdiği donanımlara bakarsak apple mac os x 'e neredeyse 1000 $ lisans parası almış oluyor.Ben olayın farklı kısmını söylüyorum.Apple da fiyat politikasını değiştirsin ne yapalım yapacak bişe yok...
ben macbook 2.1 i 2006 da aldım. halen kullanırım. hem de hiç upgrade etmeden. t7200 işlemci 2.0ghz 4mb l2 bellek. 2 gb ddr2 ram. aldığım günkü gibi. pil de dahil ilk günkü performanstan bir şey kaybetmedi. en az 2 sene daha gider.
sorun donanımın core da yada mac da değil sadece mac fiyatında
12 çekirdek pfffff o kadar malzeme neye yarayacak acaba? verilen paraya yazık