Şirket çalışanları bilgi satmaya çok hevesli!

CHIP Online
04-05-2009, 13:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yapılan bir araştırma, çalışanların şirket bilgilerini satmaya meyilli olduklarını ortaya koydu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Sirk ... -hevesli_12445.html

Düzenlenen Infosecurity adlı kurumsal güvenlik konferansında çok ilginç bir araştırma sunuldu. Araştırma şirket çalışanlarının güvenilirlikleri ve şirket bilgilerinin ne kadar güvende olduğu ile ilgiliydi. Konferansta şirket çalışanlarına iş verenlerinin şirket sırlarına ne paha biçtikleri soruldu. Verilen yanıtlar sonucunda hazırlanan rapor ise tek kelime ile ürkütücü.

Katılımcıların %88'i şirketin önemli sırlarına kolaylıkla erişebilecek durumda olduğunu söyledi. %68'i ise bu sırları şirket dışına taşımanın son derece kolay olduğunu ifade etti. Ankete katılan çalışanların %37'si şirkete ait sırları satmabileceğini itiraf etti. Yüzde olarak bakıldığında 37 düşük bir sayı olsa da, 100 kişilik bir firmada 37 kişinin bu konuda hevesli olması oldukça düşündürücü bir oran. Bu %37'lik grubun %63'ü bu bilgi karşılığında çok yüksek bir para isteyeceğini söyerken, %10'u mortgage ödemesi karşılığında bilgileri verebileceğini söyledi. %5'i güzel bir tatil karşılığında, %4'ü kredi kartı borçlarının kapatılması karşılığında, %5'i yeni bir iş bulma karşılığında ve %2'si iyi bir yemek parası karşılığında tüm sırları satabileceğini itiraf etti.

Anketi düzenleyen Infosecurity'den Tamar Beck, suçlular için bu çalışanları bulmanın çok zor olmadığını söyledi. Şirketler sırlarını korumak konusunda ciddi önlemler almazsa var olan kriz nedeniyle zor durumda olan insanların normal şartlarda yamayacakları bu bilgi hırsızlığına alet olabileceklerini de sözlerine ekledi.

Tüm konu: Şirket çalışanları bilgi satmaya çok hevesli!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz çalıştığınız şirketin sırlarını satmak için kaç para isterdiniz?

H@ckerCesur
04-05-2009, 15:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Bir insanın ekmek yedigi yere ihanet etmesi şerefsizliktir.

Ben böyle birşey yapmazdım. Hatta şuan bile elimde ttnet ve smile abonelerinin tüm kişisel bilgilerine ulaşabilecegim şifreler var. (Eski işyerimden kalma şifreler)

Fakat benim şerefim parayla satılık degildir...