Şişen Windows'unuzu tekrar canlandırın!

CHIP Online
11-10-2011, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

PC'niz o kadar yavaşladı ki bir programı çalıştırmaktan bile çekiniyorsunuz. O halde içeri buyrun...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sise ... landirin_29657.html

Resimlerle: 60 saniyede Windows 7'nizi sınayın!

PC'lerin yükleyip kaldırdığınız yazılımlar, artık dosyalar vb. etkenlerle zamanla yavaşlaması, programları açmanın çok uzun sürmesi ve sinirlerinizi yıpratması Windows kullanıcılarının katlanmak zorunda olduğu bir gerçek. Birçok kullanıcı, bu sorunu diski biçimlendirip Windows'u baştan kurarak çözüyor. Ancak bazılarımız için bu çözüm pek de pratik değil. Bu yazımızda PC'nizin yağlarını eritecek, tekrar ilk şekline getirmenize yardımcı olacak 5 yolu sizlerle paylaşacağız.

Tanıtacağımız uygulamalar, sisteminizde ciddi değişiklikler yapabildiğinden, tam bir yedeğe sahip olmanızı tavsiye ediyoruz.

Gerek duymadığınız Windows özellikleri

Windows, devasa bir işletim sistemi ve ihtiyaç duymayacağınız bir çok özelliği bulunuyor. Bu özellikleri açıp kapatmak ise oldukça kolay. Denetim masası > Programlar > Windows özelliklerini aç ve kapa yolunu izleyin.

Burada Internet Explorer 9, Oyunlar, Medya Özellikleri, Tablet PC bileşenleri, Windows Gadget Platform, XPS Görüntüleyici ve hizmetleri gibi öğelerden işinize yaramayanları kaldırabilirsiniz.

Tüm konu: Şişen Windows'unuzu tekrar canlandırın!

İzleyin: Win 8, 8 saniyede açılıyor!

Resimlerle: 60 saniyede Windows 7'nizi sınayın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows'unuz yavaşladığında hangi çözümlere başvuruyorsunuz?

fbli
11-10-2011, 15:40   |  #2  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

Windows'a her hafta bakım yapacağıma Ubuntu kullanıyorum. Wİndows'un dertlerinden başınız ağrıyorsa siz de Ubuntu'yu deneyin.