Herhangi bir İşletim Sistemi Kullanan Bir Bilgisayarın Yazılımsal ve Donanımsal bakımları nelerdir. Lütfem Yardım Bi Türlü Bulamadım
Sistem Bakım Dersi İle İlgili Bi Ödevim Var Yardım
donanımsal bakım olarak parçalar temizlenerek tozu alınır.böylece parçalar daha az ısınır ve performans artar.yazılımsal bakım olarakda virüs programı kurun arada bir tarama yapın.disk birleştirme yapın.güncellemeleri yükleyin ve ccleaner ile kayıt defterini düzenleyin.
Kardeş Bu bi kaç sayfa Ödev Şeklinde olacak lütfen yardım
yazılımsal bakıma gerek yok pc tertemizken deep freeze kurarsın bakıma falan gerek kalmaz
ARkadaşlar Bana 1-2 sayfa Ödev şeklinde yazı lazım lütfen yardım lütfen
ödevin full yazılcağını düşünmüyosun dimi burda? "plaguarism" diye bi şey de var.
arkadaşların anlattıklarını uzata uzata yazın. her parçanın toz alma işlemini ayrı ayrı yazın mesela. güncelleştirmeleri falan anlatın. uzatın yayın yani daha baska ne bakımı olcak ki hocanın ne beklediğini anlamadım zaten.
Burada tüm ödevinin ayrıntılarını bulamazsın kendin bişeyler katmalısın.Biz sana sadece fikir verebiliriz.Mesela yazılımda bakım için güncelleştirmeleri, disk defrag yapmayı, gereksiz programları kaldırmayı, windows startup ile gereksiz yere açılan başlangıç programlarını devre dışı bırakmayı, kayıt defterini temiz tutmayı, bilgisayarı virüs taramasından geçirerek zararlı yazılımları devre dışı bırakmayı yazabilirsin.Tabi bunları aça aça yazacaksın.Sana kalmış gerisi.
Donanımsal olarak da bileşenlerin fazla toz almasını engellemeyi, eğer tozlanmışlarsa da bu parçaları temizlemeyi, fanların rahat bir şekilde dönmesini sağlamayı; herhangi bir şekilde hava alma ve verme yollarını kapatmamayı,fanların belli bir zamandan sonra ses çıkarması doğaldır.Bu da fanların ortasındaki motorun yağsız kalıp dış kapağa sürtmesinden kaynaklanır.Bu yağlamayı yaparak hem gürültüden hem de sürtünmeden dolayı devir kaybına dolayısıyla etkin soğutma özelliğini kaybetmesini engellemiş oluruz.Ayrıca bilgisayarımız masa üstü ise bir kesintisiz güç kaynağı kullanarak elektrik kesintilerinde bilgisayarın zarar görmesini engellemiş oluruz.Ayrıca bilgisayarımızın fiş bağlantılarını mutlaka topraklı bir prize bağlamayı hatta voltaj korumalı olursa daha iyi olur.Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olur sana.