Sistem denemesi

HPQ-User
13-01-2009, 00:43   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

gdart sormuş:
Macos işletim sistemlerini normal bilgisayarlardada kullanabiliyormuyuz yüklersek  herhangi bir zararı olurmu.
Kolay gelsin.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: MacOS(X)
Sistem Özellikleri:
core 2duo e 4300 2gb ram 160 gb hd geforce 9600 gt ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)

_cypher_
13-01-2009, 12:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,389 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
robinsoncrouse
kullanılacak dosyalar=



x86 Project kurucularından biri olan JaS’ın sayesinde artık evimizdeki bilgisayarda da Macintosh keyfini tadabileceğiz. Bilgisayarınız ister Intel, ister AMD anakartlı olsun. Her ikisinde de çalışıyor MacOS Tiger x86.
Evet Biliyorsunuzki Artık Normal PC'de Mac OS Çalışabiliyor Şimdi Sizlere Bu Olayı Resimlerle Birlikte Çok Ayrıntılı Olarak Anlatmayı Uygun Gördüm. Size Daha Önce BT Modülünde vermiş olduğum Mac.OS.X.Tiger.10.4.4.X86-HOTiSO torrent dosyasını herhangi bir torrent programı ile bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor.Tabi bu indirme işlemi uzun sureceğinden bazınız sıkılmış olabilirsiniz. Ama gerçekten Mac Os X Tiger indirmeye değer bir işletim sistemi.Kullandıktan sonra siz bile ben niye daha önce kullanmadım diyeceksiniz.Başlamadan Önce Sizlere Önemli Bir Uyarı Yapmak İstiyorum Eğer İşlemciniz SSE2, SSE3 Destekli Değilse Tavsiyem Hiç Başlamamanızdır.İşlemcinizin SSE2 Veya SSE3 Destekleyip Desteklemediğini Aşağıdaki (bak-resim 1)Küçük Programı İndirerek Tespit Edebilirsiniz.


Programı İndir

Kurulum ; Şimdi gelelim indirdiğiniz Mac Os X iso dosyasını dvd ye yazdırıyorsunuz.Daha sonra Bilgisayarı yeniden başlatıp Aynen Windows XP yi Kurarken Yaptığınız Gibi Boot Edin Karşınıza Aşağıdaki (bak-resim 2)Ekran Görüntüsü geldikten sonra biraz bekleyin.
Biraz Bekledikten Sonra Size Dil Seçeneği Soran Başka Bir Ekran Daha Gelecek.(bak-resim 3)Türkçe dil desteği olmadığından Siz En Üsteki İngilizceyi Tıklayarak Sağ Altaki Next Butonuna Tıklayın. Daha sonra sıradan lisans sözleşme işlemlerini kabul edip(agree)Karşımıza aşağıdaki (bak-resim 4) resimde görüldüğü gibi Karşımıza Kurulum İçin Seçeceğimiz HDD Ekranı Gelicek.Fakat Resimdede Görüldüğü Gibi (bak-resim 5) Henüz Partition (format) Atmadığımızİçin Hiç Bir Sürücü Görünmüyor.
Üstteki Bardan Utilities'e Tıklayın ve Disk Utility'i Seçin.(bak-resim 6) Biraz Bekledikten sonra Karşınıza Disk Ayarlarının Yapılacağı Başka Bir Ekran Gelecek.Burada da resimde (bak-resim 7)Görüldüğü Gibi Harddiskinizin Yapınısını Göreceksiniz.Harddiskinizi Seçip Sağ Taraftanda Erase Butonuna Tıklayarak Partition Ekranına Geçiyorsunuz. (bak-resim8)Bu bölümde format şeklini Mac Os Extendet (journaled) Olarak Ayarlayıp Diskinize İstediğiniz Bir İsmi veriyorsunuz ve Erase Butonuna Tıklıyorsunuz. (bak-resim 9)Hardddikkinizin yapısını belirledikten sonra;(NOT:isterseniz partition bölümüne harddiskinizi istediğiniz parçaya bölüp o bölümede kurabilirsiniz). (bak-resim 10)X(kapat)ı tıklayarak ana pencereye geliyorsunuz burası sizin için en önemli bölüm bu bölümde (bak-resim11 ) de Görülen Customize Botonuna Tıklayarak Menüye Giriyoruz.Buradan benim bilgisayarım direk mac bilgisayarı olduğu için sizin karşınıza gelecek ekrandan JaS.İNTEL.and.AMD.Patced'in Yanındaki Küçük OK İşaretine Tıklayarak Menüyü Aşağıya Doğru Açıyorsunuz ve buradan eğer İşlemciniz SSE2 Destekliyse SSE2 Eğer SSE3 Destekliyse SSE3 ü Seçiyorsunuz.(bak-resim 12) ve İnstall Butonuna Tıklayın Kurulum Başlıyorsunuz.(bak-resim 13) Bundan sonra sı arkanıza yaslanıp 15 dakika beklemek.

İnşallah sizlere birşeyler anlatabildiysem ne mutlu bana; Sakın aklınıza gelmesin hiçbiryerden alıntı falan yapmadım sizler için kendi bilgisayarımı(Power PC G3) tekrardan format atıp sizlere resimli olarak göstermek istedim.Umarım beğenmişsinizdir.

[resim]

[/resim][resim]

[/resim]

divx forever dan alıntıdır forumdada bulunsun dedim