arkadaslar eskı bır bılgısayarım var..
Intel(R) Celeron(R) CPU 2.00GHz, ~2.4GHz yukseltıldı.
asrock P4I45Gx_PE anakart
1024MB RAM
NVIDIA GeForce FX 5500 256MB
ekran kartı olarak ta en son aldıgımda satıcı arkadas bundan daha fazla yuksegını senın sıstemın kaldrımaz dedı .. bu benım kafamı karıstırdı.bıldıgım kadarı ıle daha yuksek ekran kartını da kaldırması gereklı degıl mı??
eger yanılmıyorsam ve ekran kartını benım sıstemım daha yuksek olarak kullanabılıyorsa bana tavsıye edecegınız ve bu sıstemın rahat calıstıracagı en ıyı ekran kartı ne olur..
sımdı ya sıstemı degıstır dıyecek arkadaslara onceden soylıyeyım . su andakı sıstemım bana rahat yetıyor.. degıstırme amacında da degılım.. rıcam ılıglenen arkadasların bu ısısteme gore en yuksek ekran kartı tavsıye etmelerı ..
sımdıden tesekkurler..
sıstem ekran kartını kaldırırmı?
adam ya bilmiyo, ya da seni kandırmış arkadaşım.
Ya da elindekini satmak istemiş. Senin ekran kartı slotun agp...
atinin 512 agp ekran kartı vardı.
Buraya bak.
ya da google de 512 agp ekran kartı diye arat.
Sistem kaldırır. Ama fiyatları yüksek ve işlemcin de kötü. P4 3.0 bul bence.
Ya da o sisteme para harcama.
HD2400 PRO 512Mb GDDR2 64Bit AGP 97TL
HD3650 512Mb GDDR2 128Bit AGP 148TL
HD3850 512Mb GDDR3 256Bit AGP 238TL
sistemin rahat bi şekilde kaldırır fakat yinede güncel oyunları oynuyamazsın işlemcin başta ofsayt zaten minimum o sisteme P4 2.8 veya 3.0Ghz lik bi işlemci + ram ilavesi yapman lazım psu unuda değiştirmen gerekebilir..... işin kısası o sisteme boşa masraf yapmana değmez....
akadaslar sagolun .. bu ısı bılen ve anlayan arkadaslara herzaman gerek var.. ancak ınsanların bırbırını bırkac kurus ıcın kandırmaya ugrasmaları bıle ıgrenc olmaya basladı .. hele bırısını cok ıyı anlamıyor dıye kandırmaya calısmak .. bu kadar salak olabılırler mı kendını boyle zekı sananlar.. sankı bır kac ayrı yere sorup ogrenmek cok zor bır ıs.. sımdı asıl sorun su .. p4 3.0 bır ıslemcı bulmak zor degıl . ancak su anda psu 350 gercek watt.. ıslemcım ıse 2.8 e kadar yukselebılır.. ama ılle ıslemcı nın 3. 0 olması gerekıyorsa ona gore bır cozum bulayım ..
bilgisayarcının sana demek istediği bunun üzerinde ekran kartı taksanda dar boğaz oluşacağını anlatmak istemiş olabilir demek geliyor içimden.
senin bu sistem için en iyi yapacağın şey(ekran kartından sonra) işlemcini p4 ile değiştirmektir.
P4 ekran kartında agp olarak ekran kartı kullanabilirsin.
Sonuç: Arkadaşların tavsiye ettiği ekran kartlarını alabilirsin. Ama sisteminde iyi bir performans ve etki bekleme çünkü sistem bileşenlerin baya bir eski oyun için düşünüyorsan sistemini yenilemen lazım.Agp hd 3850 256bit ekran kartı pahalı boşuna ona masraf yapma derim ben.
arkadasım aynı ana karttan bende de var.. galaxy zeus 5500 yanı nvıdıa geforce fx 5500 ekran kartı kullanıyorum psu mda 350 gercek watt. hıc sıkıntı cekmeden cok detaylı olmadan snıper elıte dahıl bırcok oyunu kullanıyorum .. ama sorarsan daha yuksek oyunlar ıcın kullanamıyorum .. bu bılgı sana yeterlı herhalde ..