Sistem Geri Yükleme

HPQ-User
30-11-2007, 01:33   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Forewer_53 sormuş:
Uzun zamandır aklıma takılan bir soru var; Konu. "Sistem Geri Yüklemesi" ile ilgili.. Yaptığım araştırmalara göre, PC de virüs taraması yaparken "Sistem Geri Yüklemesinin" kapatılması öneriliyor birçok kişi tarafından... Çünkü eğer "Geri Yükleme" açık bırakılırsa, sistemde bulunup silinen virüsler sağlıklı bir şekilde kaldırılamıyor ve sistemde "geri yükleme" nedeniyle yeniden yedeklenmiş oluyorlar... En azından böyle bir düşünce hakim birçok kişide... Diyelim ki "Sistem Geri Yüklemeyi" kapattık.. Ancak bu kezde, tüm "geri yükleme noktaları" silinmiş oluyor!  Ve ilerde herhangi bir sorunla karşılaştığımızda, sistemi geri yükleyebilecek hiçbir geri yükleme noktası bulamamış oluyoruz! Peki bu konuda yapmamız gereken en doğru ve mantıklı şey nedir?  Bu konuda bizleri bilgilendirirseniz çok sevinirim.. Şimdiden teşekkürler..

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows XP

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.10) Gecko/20071115 Firefox/2.0.0.10

Borga-x
30-11-2007, 08:43   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Sisteminizde sağlam bır antıvırus bulundurun. Kaspersky Int.Securıty veya Norton gıbı sağlam full surumlu programları kullanın. Sıstemınızı her hafta bu programlarla taratın. Adaware ve avg antıspyware programlarını kurun sureklı guncel tutup sıstemı her hafta taratın bunu rutın bır duzene getırırsenız sıstemınıze bulaşmış bır cok zararlıyı engellersınız. Zaten bırcok AV ddaha bu dosyalar sısteme sızarken sızı uyarır.

theironman
30-11-2007, 10:03   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

Ben genelde Sistem Geri yüklemesini kapatmıyorum, çünkü gerçekten acil durumlarda ihtiyaç duyulabiliyor; güçlü ve yeterli bir anti-virüs sorununuzu halledecektir; restore sorununu da sanırım bu şekilde aşabilirsiniz ancak.

Forewer_53
30-11-2007, 17:13   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Evet... Bende "Geri Yükleme" işlemini çok kullananlardan biriyim.. Ve daha iki gün önce PC'ye format atmaktan kurtardı beni diyebilirim.. Bence XP nin asla vazgeçilemicek özelliklerinden biri "Geri Yükleme" özelliği.. Bu yüzden size katılıyorum.. Sonuç olarak bunun tek çözümü, sizinde söylediğiniz gibi, "İyi ve lisanslı bir antivirüs programı" kullanmak galiba.. İlginiz için Teşekkürler, Borga-x ve Elvis32.. Alkış

XxXDaRKoXxX
30-11-2007, 17:40   |  #5  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj
Borga-x
Sisteminizde sağlam bır antıvırus bulundurun. Kaspersky Int.Securıty veya Norton gıbı sağlam full surumlu programları kullanın. Sıstemınızı her hafta bu programlarla taratın. Adaware ve avg antıspyware programlarını kurun sureklı guncel tutup sıstemı her hafta taratın bunu rutın bır duzene getırırsenız sıstemınıze bulaşmış bır cok zararlıyı engellersınız. Zaten bırcok AV ddaha bu dosyalar sısteme sızarken sızı uyarır.
NortonKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

Sİstem geri yükleme noktaını kapatmaız sizin zararınıza olacaktır.
Örnek:PC nizin kayıt defterindeki değerlerle oynadını PC niz anormal oldu.Sistem geri yükleme ile düzeltebilirsiniz.
Geçen gün başıma gelen bir olay .Arkadaşımıın birlgisayarının masaüstüne simge koyunca yeniden başlattıktan sonra gidiyor.İlk başta aklıma hiç bir şey gelmedi ancak sistem geri yüklemeyi çalıştırdım şuan arkadaşım mutlu.
Başka bir gün kendi PC min ayarlarıyla oynamıştım.Monitörün ayarlarıyla öyle oynamıştım ki resme bulanık bir monitör kullanıyordum.Şaka değil keşke printscreen yapsaydım;)Sistem geri yükleme ile bunu geri çevirdim.
Aslında herşey bu kadar değil.Örneğin ani elektrik kesintileri, tanınmayan bir virüsün PC ye girmesi vs.
Sistem geri yükleme böyle durumlarda çok işe yarar.Başka forumda o diyen arkadaşlar ise  "Avast!" kullanıyorlar.Bugün  en kötüantivirüs yazılımlarından biri sorsan KasperSky kullanıp bunu söyleyen bir pro kullanıcı yoktur.
Ama sistem geri yüklemeyi kapatırsanız bizde az da olsa performans artışı olacağını biliyoruz!Buna hiçbirşey diyemeyiz.Ama şunu unutmamak gerekir PC en mi Performans mı

Ram alırsın performansın artar
Ama sis. geri yük. kapatırsın Xp in elinden gidebilir.
Aradaki farka bakın!

edit:Yenilendi.

Son Düzenleme: XxXDaRKoXxX ~ 30 Kasım 2007 20:04
Forewer_53
30-11-2007, 18:37   |  #6  
Taze Üye
11 mesaj

O halde şöyle bir sonuca varabiliriz: "Allah, Geri Yükleme Noktalarımıza zeval vermesin".. Göz kırpma
Sırf permorfans artışı için Geri yüklemenin kapatılması bana da mantıksız geliyor.. Sonuçta istenen şey, performanstan daha çok, sağlıklı çalışan bir işletim sistemi değil mi?  Ama yaygın bir düşünce de; sorduğum soruda da belirttiğim gibi, Geri Yükleme nedeniyle bazı virüslerinde sistemde "restore edildiği" düşüncesi.. Tek sorun bu.. Çözüm ise iyi bir Antivirüs programı..
Bu arada benim favorim ise NOD32.  Göz kırpma

KarCet
19-05-2012, 15:55   |  #7  
KarCet avatarı
Üye
89 mesaj

Gereksiz Bir Kuşku !, Çünkü zaten Sistem Geri Yükleme Noktasını Windows Otomatik olarak yeniden yapar. Örneğin birşey yüklersin veya güncelleme olur yada beklenmeyen hata veya kapanmalar filan falan...