değerli chip üyeleri yardımınıza ihtiyacım var konuyla bilgisi olanların ilgilenmesi beni çok mutlu edecektir..
soruna gelince.
SİSTEMDE 500W THERMALTEKE PSU VAR
E7500
4GB RAM VAR
2 led fan olmasına rahmen birini söktüm.hatta 2 sini söktüm.
VE HD6950 VAR 1GB OLAN SAPPHİRE.
işlemcide o.c var yok fark etmiyor sistem oyuna girince veya furmak,3d mark 11 testlerine girince reset atıyor ve açma düğmesine basınca açılmıyor arkasından kapatıp açınca açılıyor. ama sistemi 2gün dinlendirirsek oyunları açıyor ama bir süre sonra yine aynı hata oluyor.Reset!
bu ekran kartı bu kadar güç mü harcar anlamadım psu +80 işlemcide o.c yok kasadaki fanlar devre dışı napmalıyım HD5850 ye eskiden o.c yapardım işlemci o.c lu hiç sorun çıkartmazdı...
YARDIM!!!!Parça çakışması olabilir mi ??
Sistem Sorunu acil yardım!
sende şey yap mesela ekrna kartına o.c yapıyoruzya tam tersi gpu ve bellek hızları biraz düşür bu mantığa göre daha az güç tüketecek ne kadar düşürebildiğinide yaz buraya bakalım ne sonuç çıkacak
Öncelikle teşekkürler hiç aklıma gelmedi saat hızlarını düşürmek birde onu deniyim..
İşlemcide o.c yok psu um daha yılını doldurmadı
her 500 W yetecek diye bişey yok psu nun amper değeride önemli o yüzden her zaman kaliteli psu almak iyidir
evet arkadaşlar kartı HD5850 hızlarına aldım yani 725/1000 oyuna girdim (Crysis) girerken psu dan yine cızırdamalar geldi ama oyuna girdi bir süre sonra geçti bende normal hızlarına aldım kartı yani 800/1250 yine sorunsuz oynattı Herhalde o.c suz kullanacam işlemciyi tabi 5 DK oyun oynadık bakalım böyle kullanayım 1-2 gün.
katelizörler şişmiş olabilir internette fareyle gezerken yine tiz tiz diye ses çıkıyor bunun çözümü varmı peki ???
Bakalım böyle de sorun çıkartırsa Değiştirecem EKRAN KARTI SATILSA HD6850 falan alcam ama satılmıyor :( :)
sana diyorum beni dinlemiyorsunki o psu yetmez diyorum anlamıyorsun bide o.c yapıyorsun parçalar iyi yanmadı bu güne kadar
Abiler size iyi haverim var Havean benchmark hesti yaptım sorunsuz çıktı en az 6.2 fps max fps 57.3 kusurdu.
Ben kartı aldığım arkadaşın testlerine baktım oda
6.2 fps min.
max 60.6 almış yani
Battousai vs Kenshin şimdi ben 3-4 fps mi kaybediyorum yoska burdan anlaşılmaz mı ? senin ayarlarında yaptım her şey full de ??? işlemci o.c da iken 59-60 kusur alıyordu...
iyi o zaman ne güzel işte fazla bi darboğaz yok ama işlemci gücü isteyen oyunlarda darboğaz yine yapar
Bakacaz :D
yazın alacam zaten İ5 2500K ama idare etsin 3 ay falannn
i5 2500 k alıcaksan ekran kartını niye satıyon ? HD6850 çok mu iyi sanki bu kartdan
Valla hocam hiç satasım yok ama psu malum bakalım akşama kadar veya hafta sonuna kadar bir çalışsın sorun çıkartırsa elveda deriz alıcı çıkarsa zaten Forum ölü 400Tl ye satılmadı bir türlü :D saçma saçma takas teklifleri geliyor tabi arada HD6850 +100 gibi ama psu dan kurtulacam