Merhaba
İlk olarak Macayedinin söylediği mesajı daha sistemini almamış olan bir insana hangi mantıkla söylediğini merak ettiğimi söylemek isterim.... Neyse
Şimdi;
Madem oyun amaçlı bir sistem kuracaksın, bence alman gereken sistem Amd64 tabanlı olmalı. Sende zaten kesin öyle demişsin.
İşlemci olarak o yüzden 3500+ 939 socket öneririm. VENİCE olmasına dikkat et.
Anakart olarak MSI K8N Platinium SLİ öneririm; http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1163
Eğer alabiliyorsan 7800gtx kesinlikle AL derim. Çünkü aralarından bariz bir fark yok diyenler olsada, kesinlikle ama kesinlikle var. Eğer tamamen oyun bazlı bir sistem kuruyorsan tek bir 7800gtx senin alman gereken kart olmalı. Eğer onun altına inersende 7800gt olmalı.
Ddr2 aslında ddr1'in hızlı olmuş hali. Bu aralar baya mesajda belirttim, ancak bu gene TEORİK olan birşey. Şu an çıkan yeni teknolojiler;
DDR2, PCİE, SATA1-2 gibi teknolojiler hayla teorik olarak baya şeyler sunsalarda pratikde pek bir fark yok. Aynısı ddr2 içinde geçerli.
DDR1 için şu anda en üst hız ( overclock yapılmaz ise eğer) 200MHZ dir. Yani ddr400. Ancak ddr2 ile bu hız 533/677 ve hatta 800 olacak. Ancak bu hızı hiç bir programda gerçek anlamda göremiyoruz, neden? Herşeyden önce aşırı fazla olan gecikme süreleri var. Ayrıca işlemcilerin FSB si ramlerin orjinal çalışma frekanslarını belrlerler. Eğer oc yapmazsanızda bir işlemcinin şu an için sahip olacağı en büyük FSP 1066, dır ki bu ramleri MAX ddr2-533 de çalışmasına olanak verir.
Biraz uzattım ancak biraz açıklamak istedim, ddr2 için hayla şu an için erken olduğunu bu yüzden zaten Amdninde bunu kullanmayacağını açıklaması mantıklı idi.
Çift çekirdekli CPU gerçekten senini gibi oyun amaçlı bir sistem toplayan için herhalde para verilecek en son şey. Çünkü single, ve multi core işlemciler arasındaki oyun farkı yüzde 3-4ü geçmiyor, hatta aynı normal koşullarda.
Çift çekirdek daha çok bilgisayarı bir çok iş için aynı anda kullanan, render, grafik çizimleri ile uğraşan, ağır matematik işlemler yapmak zorunda olan programları kullanan insanlar için iyi.
3500+ sana yeterli olacaktır.
Harddiskini SATA2 NCQ destekli al, Samsungun sata2leri gelmeye başladı Türkiyeye.
Söylediğin Ramleri Amd sistemde kullanamazsın, ddr400 almak zorundasın. Alırken cl2,5, hatta mümkünse cl2 almaya dikkat et.
Eğer sessiz sistem istiyorsan, birde fan kontrol cihazı alabilirsin, gerektiğinde fanları kısabilmek için.
Umarım yardım edebilmişimdir.
Kolay Gelsin