Yani şimdi 5770 ve Windows 7 64 bitle bende oyunlarımı herhangi bi yama,program vs kullanmadan ekstra grafiklerle oynayabilir miyim?
Sistem topluyorum ama bilgim kısıtlı yardım...
Evet, oyunların bir çoğunu en yüksek grafik ayarlarıyla oynayabileceksin.
Yüksek görüntü kalitesiyle oynamanın keyfi başka oluyor. :)
Crysis'te kasmayacak, onu da rahatlıkla oynayabilirsin. Ama Crysis'i en yüksek ayarlarla oynayamayacaksın çünkü o oyun en yüksek ayarlarda oynayabilmek için çok daha güçlü donanım istiyor. Crysis için HD 5770'in farklı çözünürlüklerdeki FPS'lerine buradan bakabilirsin; 1680X1050 4xAA'da göçmüş ekran kartı, taşımıyor. Ama AA kapalıyken 1680X1050 çözünürlükte oynayabilirsin sanırım.
http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_5770/10.html
Baktım ama pek anlamadım kaç fps den sonrası göçmüş oluyo? Diğer oyunlara da bakıcam şimdi çünkü :)
Ayrıca bir kaç oyuna baktımda 4800 serisi 5770 i sollamış durumda,ayrıca nvidianın 512mb dx10 lu ekran kartları 1gb altındaki dx 10 lu ekran kartları falan en üst sıralarda neden öyle?
24 FPS teorik olarak ama pratikte sen 30 FPS üzerinden değerlendirebilirsin.
Peki bi üstte bi soru daha yazdım buraya kopyalıyım;
Ayrıca bir kaç oyuna baktımda 4800 serisi 5770 i sollamış durumda,ayrıca nvidianın 512mb dx10 lu ekran kartları 1gb altındaki dx 10 lu ekran kartları falan en üst sıralarda neden öyle?,
Bahsettiğim oyun farcry far cry 1024x768 no aa en üst seırada 5770 2560x1600 4xaa da 34.5 fps bu demek kasmadan oynanır demek mi o çözünürlükte? 30 fpsden yüksek olduğu için?
1. Hangi oyunlarda hangi kartlar sollamış?
2. Demek kği erkan kartı hafızasının (yani 512 MB veya 1 GB veya 2 GB veya 10 GB... olmasının) performansa etkisi yokmuş.
3. Evet, Far Cry 2'yi 2560x1600 4xAA ile oynayabilirsin demek.
Güncelleme: Hangi oyunlarda hangi kartlar sollamış?
Ya dikkat ettim şu anda da eski oyunlarda(Far cry 1 falan) sollamışlar yeni oyunlara baktımda bizim kart gerçekten çok iyi valla. :D GTA IV'ün böyle tablolu değerini bulamadım var mı sende? Bide youtube'da bi çok video var 5770 le ilgili bi tanesinde 4890 ları yapmayı bırakçaklar yakında 5770 al yazmış adamın biri 4890 ile 5770 arasında kalan birine. Youtube da ekran kartıyla ilgili çok video varmış. :D
Evet, bütçen için alınabilecek en iyi kart. HD 4800 serisi değil, sadece HD 4890 geçebiliyor. HD 4870 ile başa baş, HD 4850 veHD 4830'u saymaya gerek yok. Far Cry diyorsun da, alınan FPS'ye bak sen; ha geçmiş ha geçmemiş o FPS değerinde. Ayrıca geçiyor dediğin kartların fiyatlarına da bakmanı tavsiye ederim. Ayrıca bir de o kartlar için gereken güç ünitesi farkı da var.
"HD 5770 GTA 4 Benchmark" gibi anahtar kelimelerle internette arama yaparsan sonuçlar çıkacaktır.
Ya bi sürü şeye baktım, bir sürü video izledim iyice sabırsızlanmaya başladım bi an önce alsam şunu! :D
Bugün bilgisayarın içini açtım eski parçalara baktım olanlar şunlar;
Barracuda ST380011A 80GB HD
Via VT8237R Plus Anakart
Bide garip bişey var anlamadım; FSP 250-61GT bide şöyle bi yazı vardı:
Input:115/230V 60/50 GHz
Output:250W
Bu parçalar hep çöpe ya ben hdd yi kullanmaya devam etsem nasıl olur? Yani en azından oraya bişeyler atarım?
Dilersen o sabit diski kullanabilirsin, anakartına iki adet IDE, altı adet SATA/SATA2 cihaz takılabiliyor.
Tamam o zaman onu formatlatırım tertemiz kullanırım. :D
Yenileme önemli: Geçen gün ablama laptop almak için Tekmar'a gittik. Orda o.c. ile ilgilenen bilgisayar satım bölümünde tanışan biriyle tanıştım. Yıllardır bilgisayar topladığını ama amd lerde çabuk ısınma sorunu olduğunu ve atilerde çok fazla sorun yaşandığını söyledi. Driver sorunu falan.
Bana intel i3 3.1 ghz işlemci ve 1gb 256 bit bi nvidia kart önerdi işlemci olarak bildiğin gibi amd phenom 2 x4 düşünüyodum,ekran kartı da 5770. Ekran kartının 256 bit olması iyi geldi ama şöyle bişey takıldı aklıma dx11 i yok. Ayrıca bana oyunlardan önce ekranda çıkan intel ve nvidia simgelerinin en iyi performansı onlar verdikleri için önerildiklerini söyledi. Ben sadece oyun firmasıyla anlaşıyolar sanıyodum. Bi sistem kurduk onda kasa 430w,ekran kartı ve işlemci dediğim gibi,anakart hakkında da bilgim yok ama çok pahalı bi anakart değil,750gb samsung 32mb hard disk,ve samsung 18,5" monitörle birlikte onların bayi fiyatından 1300 e falan geldi nasıl sence Süleyman abi sana bi danışmak istedim.
Alma abicim o sistemi, attan inip eşeğe binmiş olursun. Hala 1 GB 256-bit diye ekran kartı satıyorlar yahu, 1 GB 256-bitlik taş düşsün kafalarına!!!
Modeli yok muymuş o ekran kartının, diğer parçaların?
Dört çekirdekli bir işlemciden, iki çekirdekli bir işlemciye düşürmeyi mi öneriyor sana onlar, sırf Intel olduğu için? Peh peh...
Ya model varda ben unuttum intel i3 dedi bi kere intel alcak olsam az daha para veririm bi sonraki nesil i5 alırım, dx 11 işine yaramaz dedi o taşlı maşlı resimler varya onları anlattım bişey demedi of of of yaptı. Sanırım amd,ati,lenovo gibi markalarla anlaşmaları var onları tavsiye ediyolar. Bayi listesine baktık 5770 yoktu. Ayrıca birde yanımda babamlar vardı belki okur bunu zaten anlamıştır kendisi oldugunu da :D Ben daha ekran kartı söylemeden babama senin oğlan 1milyarlık ekran kartı istiyo dedi. Yok ben söylemedim dedim bi kaç kez sonra bişey demedi. Doğrusu o adamın dediği gibi yılda 10 a yakın bilgisayar değiştirip hep overclockla uğraştığına inanmak güç bence. Böyle işte :D
O şahsın dediğine göre hareket etme, dediğin gibi elindekileri satmaya çalışıyor.
Ya peki şöyle bi sistem kursak nasıl olur şimdi aklımda olan şu tip bişey
İşlemci: AMD Phenom 2 X4 3.0 ghz işlemci (945 sanırım)
Anakart:Gigabyte 785gt(önceden seçtiğimiz buydu sanırım)
Ram:Kingston 2x2gb 1333mhz DDR3 ram
Ekran kartı: HD 5770 (Vatan powercolor 5770 reklamı almış,ne fark var powercolor ve sapphire arasında marka dışında? Birde Bayiz.comda 5770 hala dirt 2 veriyo ama fiyatı fazla sanırım biraz daha)
Hard disk:750GB Samsung 32mb cache
Kasa:Aerocool 460 w vx-9
Klavye-mouse: A4 TECH X7-G800MU gamer klavye ve gigabyte kablosuz mouse düşünüyorum gigabyte mouseları iyi geldi belki premier gibi dandik bi kablosuz mousetan sonra kullandıgım ilk kablosuz mouse oldugu icindir ama bilemem tabi :D
Monitör: Samsung 18.5" tavsiye etti ordaki adam ama tabi senin o fiyatlarda bildigin daha iyi bişey vardır belki.
Böyle düşünüyorm sistem toplam monitörle birlikte 1600-1700 küsür olucak şekilde.
Bu şekilde olabilir. Fakat monitör olarak BENQ'nun 21,5 inçlik Full HD olan modelini, kasa olarak da 500 watt OCZ güç ünitesi içeren Aerocool VX9 modelini öneririm.
Eğer kasayı alıp güç kaynağı alınca kasadaki güç ve güç kaynagının gücü toplanıyosa everest 706B 350W AIRDUCT alıp yanına CMPSU-400CX 400W 120MM FANLI 80 PLUS GÜÇ KAYNAĞI koysak olur mu tabi eğer öyleyse. Öbür türlü kasa alıp içine güç kaynağı takmak daha pahalıya gelir. Modelleri vatandan kopyala yapıştır yaptım.
Bu arada yazdıgım özellikler ve benq monitör +kasa 1600 ü geçer mi? Ne kadar geçer?
Yani 350w kasa + 400w güç kaynağı toplam 750w mı olur yoksa güç kaynağı takınca onun gücü mü sayılır sadece?
Birde kasa olarak bu nasıl bi ara tavsiye etmiştin bana: http://www.vatanbilgisayar.com/l ... ils.aspx?I_ID=39723
dostum, şu en son söylediğin kasa (lian li) hakkında iyi şeyler duymadım.. Ben söyleyeyim de, kalitesiz 2. el malzemeden yapıldığını ve ayrıca o psu 550 W yazıyo ama kesinlikle gerçek 550 W değil o... Verimi düşük baktığım PSU testlerine göre :S Sana en iyi diyebileceğim 3 psu markası söyleyeyim ; OCZ , HIGH POWER , THERMALTAKE.
Bu arada hem Murat hem Süleyman abi 2000 e kadar alıcam bilgisayarı ekran kartı 5850 ya da 5870 düşünüyorum arada 200 tl var ama aradaki fark ne? Yani çok büyük fark var mı? Eğer 5870 alırsam bilgisayarın geri kalanı toplam 1100-1150 tutmalı eğer 5850 alırsam geri kalanı 1300-1350 civarı tutmalı. Bide kasa olarak şu vatandaki UTGARD hakkında ne düşünüyosun Süleyman abi 700w ama gerçek mi? Yani sağlam mıdır? Şimdi ekran kartı 5850 ya da 5870 düşünerek bi sistem toplayalım tekrardan. Anakart aynı kalabilir hatta kalsın,ramler 1600mhz olabilir,işlemcide 945 yerine 955 965 olabilir fiyat çok az 2000 i geçebilir ama çokta geçmesin.
Anakart: 212 lira. GIGABYTE - P55-US3L LGA 1156
İşlemci: 394 lira. INTEL - CORE I5 750 LGA 1156
Rem: 288 lira: OCZ Gold Edition (OCZ3G1600LV4GK), 4GB Dual KIT, (2x2GB) DDR3-1600MHz
Ekran Kartı: 582 lira. SAPPHIRE HD5850 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit
Sabit Disk: 100 lira. SAMSUNG HD502HJ Spinpoint F3 500GB 7200Rpm SATA2 16MB HDD
DVD Yazıcı: 43 lira. LG GH22NS50 22X SATA DVD-RW Siyah Kutusuz
Kasa: 309 lira. VX-9 PRO 700W MidT ATX PERFORMANS KASASI (OCZ 700W GameXstream PSU)
Monitör: 387 lira. LG 21.5" W2261VP-PF GENİŞ EKRAN LCD
Toplam 2.315 lira yapıyor. Bu şekilde veya benzer bir şekilde alabilirsin. O "Xigmatek Utgard" da güzel gözüküyor ama üzerindeki PSU biraz soru işaretli.
Inteli AMD Phenom 2 x4 965 Black Edition yapsak nasıl olur? Ayrıca ekran kartlarına biraz baktımda 5870 almak daha mantıklı gibi şu son durumda. Sabit disk olarak 720gb Samsung 32 mb önbellekliyi ya da WD 1tb 64mb ön bellekliden birini düşünüyorum. Kasa güzel monitör biraz pahalı ama özellikleri iyi. Şöyle amd 965 ve yanına 5870 le 2000 i fazla geçmeyen bi bilgisayar toplasak çok iyi olur yanında birde telefon almayı düşünüyorum toplam olarak 3000 olucak telefon 900 lira falan w995 ama 5800 alırsam 2500 e kadar çıkabilir sistem. Her ne kadar senin kadar çok bilgim olmasa da ben intel istemiyorum diyebilirim nedense hiç sevmiyorum,sabit diskinde en az 32 olmasını istiyorum ekran da 300 liranın altında bi ekran olursa fiyat dengelenir heralde. Ram olarak gold edition yerine Murat reaper seçmiş sence reaper daha mı iyi olur kendi soğutucusu da varmış?
Önemli not: Birde vatan peşinde indirim uyguluyo mu vatan card ile birlikte?