İyi günler herkese,bu tip konular çok ama benim işim biraz daha farklı ben ekranımı falan değiştirmek değil sadece kasamın içini değiştirmek istiyorum.
Şimdi benim şu anki bilgisayarım 256 mb ram DDR, 128 ekran kartı falandı filandı öyle epey eski bişey. Bunların üstüne bişey almayı düşündüm ama üstüne bişey alsam bile uzun ömürlü olmaz diye düşündüm sanırım doğru da düşündüm.
Yeni sistem yaparken öncelikle belirtmek isterim alıştığım gibi ben AMD sistem ve ekran kartı olarak ATI tercih etmek istiyorum şahsen hep AMD nin Intel den ATI nin Nvidia dan iyi olduğunu düşünmüşümdür nedense. :D
Tam bu konuyu yazmadan önce kasam aynı kalsa yine içine atsam diyodum ama olmuyomuş öyle de sanırım.Bide benim kasa da eski. Şimdi yeni sistem için de kasa gerek ama kasamın soğutma bakımından iyi olmasını istiyorum.
GTA 4, Batman Arkham Asylum,Star Wars Clone Wars Republic Heroes gibi oyunları ve günümüzdeki oyunları çalıştırmak istiyorum zaten bu zamanda yeni sistem kuruyosak eğer çalıştırmazsa ayıp olur. :)
Tüm bunların yanında fiyatında çok uçmasını istemiyorum kasada 1 tane dvd-rw yeter bana.Pek anlamadığım için birçok şey atladım tabikide ama o açığı da umarım konuşarak kapatırız. Yarın Balıkesir'e gidiyorum bi şekilde takip edicem konuyu umarım sizde yardım edersiniz ben de aynı zamanda bir de kuzenime danışırım.
Aklıma bi kaç şey geldi mesajımı düzenledim: Hard Disk çok fazla olsun istemiyorum 1tb fazla mesela bana ama yinede sizin takdirinize kalmış. Ayrıca ekran kartında Shader Model 4 falan olsun istiyorum yani 3 ten yüksek çünkü oyunlara baktığımda hep 3 ten yüksek istiyorlar. Birde yeni sistem alınca ekranımı değiştirmem gerekir mi? Bende şu anda 17" Philips ekran var modelini bilmiyorum ama sol üstte 107T6 yazıyo sağ üstte LightFrame3 yazıyo. Birde Windows XP,Vista,7 hangisi daha uygun olur yeni sistem için?
Çok uzattım ama olsun artık şimdiden teşekkürler. :D