Kendini bilgisayarcı sanıp o insanlara aldanma.
Bizim lafımızı dinle rahat et..
775 pin işlemci önermiş yuh yani ne diyeyim.
İ5 750 ve P55 gibi bir platform duruken.
Artıları: Hesaplıdır, her işini görür, ekran kartın arızalanırsa bilgisayarını kullanmaya devam edebilirsin, üst seviye bir anakarta harcayacağın parayı başka bileşene aktararak daha performanslı sisteme yatırım yaparsın.
Eksileri: "Overclock" kapasitesi sınırlıdır, çift ekran kartı takamazsın (Crossfire) ama zaten bunları yapmak için de ekstra bütçen olması gerektiğinden, bu eksikliklerin çok da anlamı yoktur.
Yahu bana soruyorsun "Ekran kartı kasaya sığar mı" diye, sormadın mı o bilgisayarcıya, daha küçük kasa önermiş.
Ya önerdiği kasayı bilmediğim için pek aklıma gelmedi gigabyte olduğu dışında kasa hakkında bi bilgim yok. Toplam fiyatıda bana yarın mail ile göndericek o zaman paylaşırım.
Peki Süleyman abi dediği gibi oyunlarda bi performans düşüşü olur mu? (%30 olmasa bile)
Zaten Murat'ın dediği gibi crossfire yapmak pek gerekli değil gibi bu durumda ama belli olmaz. 1600'ü doğrudan destekleyen (O/c olmadan) bi onboard ekran kartı olmayan bi anakart almak daha mı iyi olur? Onun fiyatı ne kadara gelir gigabyte olması şart değil markası.
Hayır, performans düşüşü olmaz. Harici ekran kartı takılıyken, dahili olan devre dışı kalır zaten. 1600 MHz rem frekansını hiçbir anakart, voltaj vermeksizin desteklemez. Anakartta 790 çipsetli bir model için 30-50 lira arası bir fark olabilir ama gerek yok. Son kez Core i5 750 tavsiye ediyorum.
Bugün gittiğim bilgisayarcı abi Amd'lerin bir eksisininde 1-2 yıl sonra anakart arızalanırsa işlemciye uygun anakart bulmanın zor olması olduğunu söyledi. İşlemci çabuk ısınması işlemci soğutucuyla giderilebilir ama 600w çok fazla alman gereken kasa 60-65 dolar taş çatlasa 95 dolar dedi. bu yorumlara ne dersin Süleyman abi. Şu anakart bulamamayı daha öncede danışmıştım sana ama öyle birşey yok demiştin bende olacağını pek sanmıyorum öyle bi durumun ama belli olmaz.
i5 750 ile AMD Phenom II x4 965 B.E. (Ne uğraşlı yazımın varmış be phenom :D ) arasında hala kesin bi seçim yapmadım böyle giderse son güne kadar yapamam gibi. :)
Birde senin verdiğin bi site vardı ünlü bi sitenin cpu ları karşılaştıran bişeyi o neydi verebilir misin tekrar?
Anakart bulabilirsin, sorun olmaz. Sen 60-65 dolarlık kasa alıp o sistemi çalıştır da bak sonra ne oluyor gör, Şekil-A:
Soğutucuyu sonra alırsın. Şimdilik stok soğutucu yeter, havalar da ısınmadı henüz zaten.
Şimdi düşündüğüm sistemi madde madde değilde kabaca yazıyorum. Genel bi yorum daha alabilir miyim. Yarın monitörüde öğrenirim LED olanı. Hem görüş açısı Acer olandan fazlaymış ki bu benim için artı çünkü ben arada yatar film izlerim. :)
Anakart: 785GT-ud3h intel olursa diğeri adını unuttum
Ram: Kingston hyper-x 1600mhz 2x2 gb ram(ramleri reaperdan kısmam iyi olmuş mu sence Süleyman abi?)
Ekran kartı:5870 ya da 5870 dönüş yok gibi :)
İşlemci: Phenom II x4 965 B.E. veya i5 750
Kasa: belirsiz gelicek tavsiyeyi de bekliyorum olmadı bakıcaz tekrar :D
Hard disk: 500gb WD Caviar black
Klavye:Gigabyte slim klavye
Mouse:Gigabyte kablosuz ergonomik mouse
Ses sistemi: Creative 4+1 ses sistemi
Monitör: AOC LED monitör
Böyle bi sistem oluyor ses sistemi yeterli mi sence? Ben kaç yıl önce aldım ama hala çok memnunum ama çoğaltıcı aparat olmadan nedense 4ü birden ses vermiyor sadece 2si çünkü tek kablo giriyor, çoğaltıcıyla 2side aynı anda giriyor ama buda sabit sesi böldüğünden tam bir 4+1 performansı alamıyorum. Çözümü nedir? Program falan mı yoksa şu anki ses kartım mı yetersizdir?
Tam parçalar bir belli oldun hele de. Kasa önerisi konusundaki tahminimi söylüyorum: 420 watt Gigabyte GZ..
Ses kartın desteklemiyor olabilir. Yeni anakartlar destekler, eğer bir arıza yoksa.
Bu senin önerin mi yoksa bilgisayarın yapabileceği tahmini öneri mi?
Bide reset tuşu yok demişti aklımda bi model var ama, acaba aklındaki model bu olabilir mi ? http://www.vatanbilgisayar.com/g ... ils.aspx?I_ID=42305
Ama bu olsa önermezdi heralde 10 lira için bence öbürü daha iyi.
65 dolar mı o kasa?
Ben bilgisayarcının önerisi hakkında tahminde bulundum. Önerir miyim hiç o kasayı? :)
Tamam o zaman bugünlük benden bu kadar yarın tavsiyeleri ve fiyatı yazarım buraya şimdi yatıyorum iyi geceler Süleyman abi.
Ünal abi sistemi göndermemiş maille. Yarın garantiden telefonu almaya gittiğimde ona da bi uğrarım belki.
Sistemi babama da yazıp verdim oda fiyat sorucak ona verdiğim sistemde VATAN'da 270 lira mı ne olan bi anakart usb 3 sata 3 destekli onu da yazdım öğrensinler diye sence o anakart nasıl?
İleriye yönelik olarak iyi olur SATA3 ve USB3 destekli anakart ama bütçeni zorluyor veya başka bileşenden kısmana neden oluyorsa gereksiz.
Bakalım artık gelen fiyatlara göre olucak durum. Telefon hakkında bi önerin olabilir mi Süleyman abi?
Birde aklıma takılan başka bir konu ise şu artık parçalarla ilgili değil endişelenme.:) Bu kadar yardım ettin seninle bi oyun oynayalım artık. Bir kaç oyun tavsiye edersen seninle birlikte oynamaktan büyük zevk duyarım.
Telefonlar konusunda bilgim yok abicim. Sen al hele bilgisayarını da, oyun meselesine bakarız inşallah. :)
Ben de unuttum sayılır FPS oyunlarını. :)
Windows XP'den sonraki işletim sistemlerinde şişme yok, hatta kullandıkça daha da hızlanıyor. Windows'u kurduktan sonra bir güvenlik yazılımı kurup güncellersin, o işini yapar zaten. Ben NIS 2010 kullanıyorum ve gayet memnunum. Forumda doksan günlük deneme sürümünün linki var.