sa resimlerle sistemimi sizinle yaplaşıyorum ve bunun uzerınde bir iki değişiklik yaparak yenı nesıl oyunları oynayabılırmıyım önerilerini beklıyorum
psu :
sa resimlerle sistemimi sizinle yaplaşıyorum ve bunun uzerınde bir iki değişiklik yaparak yenı nesıl oyunları oynayabılırmıyım önerilerini beklıyorum
psu :
Şöyleki durumunuzu hikaye olarak açıklamak gerekirse: ekran kartını değiştirin ama bu kez güncel oyunlar için işlemcinizde yetersiz kalcaktır. Sıra işlemciye gelecektir. İşlemci değiştirmek için anakartla uyum problemi yaşayıp anakart değiştirmeniz gerekebilir. Hadi uyum problemi olmadı ve işlemciyi de değiştirdiniz desek bu kez yeni sisteminiz daha fazla güç tüketeceğinden muhtemelen şuanki powerinız bu güce yetersiz kalacaktır. Sonra o kadar şeyi değiştirmişken ram ddr2 de kalmasın deyip bütün kasayı baştan aşağı değiştirmiş olacaksınız :D Yani öyle bi iki parça değiştirip işin içinden çıkamazsınız gibi yeni oyunlar için köklü bi değişim şart.
güç kaynağı yeterli diye düşünüyorum 750 watt şuanki bütçem olmadığı için sadece ekran kartıni değiştirip direck 11 veya 12 destekleyen bir kartla oyunları oynayabilirim düşük ayarlarda diye yardımlarınızı bekliyorum sonra param oldukça anakart işlemci ramleri değiştircem yeni sisteme uygun olması lazım bu alacağım ekran kartınında kısaca durum karışık gibi :-)
Şöyleki durumunuzu hikaye olarak açıklamak gerekirse: ekran kartını değiştirin ama bu kez güncel oyunlar için işlemcinizde yetersiz kalcaktır. Sıra işlemciye gelecektir. İşlemci değiştirmek için anakartla uyum problemi yaşayıp anakart değiştirmeniz gerekebilir. Hadi uyum problemi olmadı ve işlemciyi de değiştirdiniz desek bu kez yeni sisteminiz daha fazla güç tüketeceğinden muhtemelen şuanki powerinız bu güce yetersiz kalacaktır. Sonra o kadar şeyi değiştirmişken ram ddr2 de kalmasın deyip bütün kasayı baştan aşağı değiştirmiş olacaksınız :D Yani öyle bi iki parça değiştirip işin içinden çıkamazsınız gibi yeni oyunlar için köklü bi değişim şart.Tam cevap vermeye hazırlanıyordum ki Mehmet arkadaşımız tam da düşündüklerimi yazmış. Şu an bakacak olursan sistem parçaların birbirine oldukça uyumlu ve darboğaz yaratmayacak seviyede. Ekran kartı değişimi yapılabilir ancak kısa-orta vadede komple sistem yenilemesi şart.
Senin işlemci benim İntel Pentium E7300 2.66 GHz işlemciden bile daha kötü. Üstelik ben overclock yaptım 3.20 GHz, Need for Speed: Most Wanted 2 gibi oyunlarda zorlanıyordu. Ama Crysis 3'de çok rahat takılıyordum. 5570 ekran kartım biraz daha iyi olsaydı belki biraz daha yüksek grafiklerde oynardım.
Senin işlemci yinede 200 TL ekran kartı için birazcık yetecektir. GT730 alabilirsin yada biraz daha para verip R7 250 alabilirsin.
islemcim kotu degil cpu z de gorulen degerler bosta iken carpan otomatik olarak 6.5 oluyor suan overclok ile yuk altinda carpani 15.5 ile 3.2 mhz hiza yukseliyor suan iyi bi ekran karti yeterlidir diye düşünüyorum ileride işlemci ve ramleride değiştirmek