Sistem Uzmanlıgı mı? Yazılım Uzmanlıgımı

HPQ-User
02-09-2009, 18:54   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

UuR sormuş:
Kolay gelsin

ben sistem ag uzmanlıgı kursuna kayıt oldum fakat sistem uzmanı bir arkadasım bana yazılım uzmanı ol yazılımın kursuna git diyor bende bunu arastırmak bilen kişilere sormak istedim bilgisi olan arkadaslar sistem uzmanları yazılım uzmanları yardımcı olursa sevinirim
Sistem uzmanı olursam avantajları dezavantajları nelerdir yazılıma gore
Yazılım uzmanı olursam avantajları dezavantajları nelerdir sistem uzmanlıgına gore

ben ileriye donuk kariyer acısından maaş acısından yukselme acısından dogurdur yardımcı olursanız cok sevinirim..

Şimdiden sagol un
Hayırlı Ramazanlar..

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
asus A2h

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; InfoPath.1; .NET CLR 2.0.50727; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 1.1.4322)

HugOBoss___
03-09-2009, 01:37   |  #2  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,011 mesaj

ah bi söyleyen olsa da bende öğrensem...

_eFeKenTLi_
03-09-2009, 02:26   |  #3  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

bence yazılım kursuna gıt derım . yazılımı her bır ınsan yapamaz . ama sıstemden cogunluk anlar . bu ısı bılmeyen bır kısı bıle zamanla sıstemden anlamaya baslar . yazılım bılmek daha ıyı . tabı  verdıklerı bılgı ne derece ılerı duzeyde bılemem o yuzden yazılım dedım ..

- - - MERT - - -
03-09-2009, 14:13   |  #4  
Yıllanmış Üye
537 mesaj

Kesinlikle yazılımı öneririm. Eğer iyi bir programcı olabilirsen çok iyi paralar kazanabilirsin.

OnlyMann
03-09-2009, 14:29   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

yazılım veya donanım uzmanlığı için öncelikle yapılması gereken bence sertifikaların (hem yazılım hem de donanım) olmasıdır. eğer bilginiz tecrübeniz var ama sertifikanız yoksa bir anlam ifade etmiyor.

donanım konusunda bilinmesi gereken özel ve kamu işlerinde kullanılan bir takım teknolojik stnadartlar var ve bunlar hakkında bilinmesi gerekenler var bunları kurslarda görmek pek mümkün olmasa da kişinin kendisini yetiştirmesi gerekir. 

yazılım konusunda da benzer sertifikalar mevcut ancak burada sertifika sadece personel olmayı sağlamaktan öteye gitmez. çalışılmaya başlanılan yerde (özel/kamu) kullanılan programlama dili önem kazanır. bu bakımdan da yine yeniliklerin takip edilmesi ve kişinin kendisini geliştrimesi önem kazanır. personel olma işlemi geçildikten sonra özellikle kamu hizmetlerinde sözleşmeli personel olarka veya firmalara girildikten sonra çalışılacak yer (kamu/özel) mevcut olan bir plan ve proje yönetimi doğrultusunda uygulamalarını geliştirir veya yeni uygulamalar ekleyebilir. örnek vermek gerekirse bir iş yeri java kullanırken bir başka iş yeri de .net bir diğeri de delphi  kullanıyor olabilir. bu durumda her hangi bir dili iyi bilmek yeterli midir kararını siz verin. 

popüler olan son zamanlarda kamu kurumlarına sözleşmeli personel alımları ile iş yaptırılmaktadır. aslında kamunun acizliği ki zaten mevcut olan personelini eğitmek yerine sözleşmeli personel alıp köleler gibi çalıştırmayı tercih ediyor. bu konu detaylı bilgi gerektirir aslında belki kurum stratejisidir ama işin detayı farklıdır.

cm1987_
15-09-2013, 13:51   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
58 mesaj

issiz bir bilgi işlem elemanı olarak istersen soruna ben cevap öncelikli olarak bilişim sektörü kendi içinde farklı bölümlere ayırılır web grafik tasarım/sistem uzmanlıgı/yazılım uzmanlıgı

yazılım uzmanı:sana bir proje getirilir sen o proje üzerinde saatlerde kod yazarsın hafızan iyiyse sorumluluk alırım diyorsan proje müdürünün verdigi işi elinde patlatmak istemiyorsan hatalardan söz ediyorum bu bölüme git ama zordur bilgisayar mühendisi gibi saatlerce makina başında kod yazarsın ondan sonra hastalıklar başlar göz mide omuz agrıları sabır işi yani

sistem uzmanı:bu biraz daha kolay bir bölümdür ama zor yanları yok degil girdigin şirkette sana bir clıent yada network cıhazı verirler örnegin bir hastane düşün bilgisayar altyapısında 500-600 tane makina varsa o makinayı hatasız bir şekilde merkez makinaya baglama senin yükümlülügünde sistem çökmeleri dışından çok büyük bir hata yok ama düzeltene kadar 10 yıl yaşlanabilirsin:)ben bir kursta bunun egitimini aldım diger adı sistem mühendisligidir

web/grafik tasarım bölümü:grafik tasarım programları ile alakan varsa bu bölüme gir grafik ve web sayfası tasarımları ile ilgili bir bölüm

umarım bilişim kursları konusunda soru işaretlerini giidermişimdir başarılar kolay gelsin

Vahid67
15-09-2013, 20:58   |  #7  
Taze Üye
4 mesaj

Sistem uzmanı olursan eğer rahatlıkla işlere girersin, bin lira civarında da para kazanırsın.

Yazılım uzmanı olursan eğer, iş olanağı kısırdır fakat bir yazılım yaparsın, çok büyük paralar kazanabilirsin.

Bunları göz önüne alarak seçimini yap :)

ilginc1i
08-10-2013, 01:12   |  #8  
Taze Üye
18 mesaj

Kesinlikle yazılım uzmanlığı. Yazılım uzmanlığı deyince aklına oturup program yapmak gelmesin. Bugün herhangi bir yazılım şirketine girip teknik servis elemanı olabilirsin. Mesela : muhasebe programı şirketlerinden birisi yada bunun gibi bir çok program yapacağın işse aslında çok basit olacaktır mesela ETA muhasebe programları bölümündesin gider bir şirkete kurarsın işin biter adamların anlamadığı nokta olur gider programı öğretirsin yine işin biter. Aldığın maaşsa kayda değer.

spanker
12-10-2013, 19:36   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

hayırlısı olsun...

blouboy
13-10-2013, 01:18   |  #10  
Taze Üye
3 mesaj

www.showguzelleri.com

pc1elves
13-10-2013, 15:27   |  #11  
Taze Üye
8 mesaj

Bir kere bu sorunun bir cevabı olamaz. Sistem veya yazılımda da kariyer , maaş durumu tamamen sizin çalışma durumunuza bağlıdır. Gittiğiniz kursun kalitesine bağlıdır. Aynı zamanda kendinize şöyle sorun, bir bağlantıdaki sorunu düzeltmek ve uluslararası hatlarda meydana gelmiş bir hatayı çözmek mi bana zevk verir yoksa kodlarla hayal edilebilecek herşeyi yazmak mı bana zevk verir. cevabınız 1 ise sistemi seçin. 2 ise yazılım :)

huseyin987
14-10-2013, 09:13   |  #12  
Taze Üye
3 mesaj

http://tr5.in/1g0i bnce şuna gir

akifpolats
24-02-2015, 10:55   |  #13  
Taze Üye
4 mesaj

Merhaba Arkadaşlar ben Network academy de Yazılım Uzmanlığı Eğitimi alıyorum ve tavsiye ederim hem çok iyi anlatıyorlar hemde fiyat olarak farklı yerlerden daha iyi olduğunu söyleyebilirim

enıyıkısı
01-04-2015, 15:48   |  #14  
Taze Üye
4 mesaj

TMMMMMMMMMMMMMMMMMM

veri kurtarma
21-04-2015, 18:38   |  #15  
Taze Üye
0 mesaj

Yazılım Uzmanılığı Şiddetle tavsiye ederim

Okan_ünlü
10-01-2017, 22:27   |  #16  
Okan_ünlü avatarı
Taze Üye
6 mesaj

Merhaba arkadaşım;

Bunu bende çok araştırdım.Araştırırken ücretsiz bir destek almak ve bu işte hem sistemde hemde yazılımda uzman yetkin birini aradım.Ararken arkadaşlarımında yönlendirmesiyle Daron YÖNDEM ile birlikte bir seminer düzenleyen Microsoft eğitmenine rastladım. ücretsiz kendisi bu hususta kariyer danışmanlığı hizmeti veriyoR.Adı Ahmet BİRCAN.Yakında kendisi Türkiye'de sayılı MVP lerden biri olacak.Benide çok ilerletti sayesinde yazılıma yöneldim ve birçok proje geliştirdim. sanada tavsiye ederim kendisine aşağıdaki linkten iletişim bilgilerini alarak ulaşabilirsin.

http://coder.com.tr/Bize-Ulasin

PatientLaG
23-01-2017, 13:44   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

Bana sorarsan Ağ Güvenliği konusunda kendini geliştirmeni tavsiye ederim teknoloji geliştikçe yazılım geride kalıyor yeni teknolojilerde hersey ağ üzerinde gelişiyor ve kullanılıyor ve ağ güvenliği için basit bir kurumdan eğitim alman yetersizdir. Cisco Sertifikalarını araştırmalısın. CCNA Ağ Security sertifikası gibi asistanlık veya CCNP gibi uzmanlık sertifikasını alırsan hayalindeki işe sahip olabilirsin.