1) Evet fiyat ilanları sitelerde var ama stok yok malesef. Stokta olmayan bir ürün için şuan satışta diyemeyiz. Ben bunu kastetmiştim.
2) Arkadaş önceki mesajlarında GTS 250 ile kıyaslamaya kalkıyordu Toxic 4870'i. Ve bende görüpte öğrensin diye test sonuçlarını yollamıştım. GTX 260'ı bile geçen bir kart nasıl olurda GTS 250'den düşük olabilir diye. Sonra arkadaş o sonuçların 1GB bellekli olan model olduğunu zannetti ama üzülerek söylüyorum ki onda da yanıldı. Çünkü o sonuçlar "Sapphire Toxic HD4870 512MB GDDR5" e aitti.
3) Bir ekran kartının düşük ve orta çözünürlükteki performansı göz önünde alındığında; 512MB, 1GB yada 2GB bellekli olan modelleri arasında pek bi performans farkı görülmez.(Bellek frekansları da aynıysa tabi) Ancak çözünürlüğü artırırsanız bellek miktarı o zaman devreye girer.
Aynı model ekran kartı için 1024*768 çözünürlükte 512MB, 1GB yada 2GB bellekli modeller neredeyse aynı performansı gösterirler. Ancak çözünürlüğü 2048*1536 olarak artırdığınızda 2GB bellekli olan modelin diğerleriden üstün olduğunu görürsünüz.
Dolayısıyla Toxic ister 512MB ister 1GB bellekli olsun performansı sadece sizin ekran çözünürlüğünüze bağlı olarak değişir.