sistem yenileme,sağlam bir anti virus

HPQ-User
08-04-2009, 18:17   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

yakışıklı sormuş:
sistem yenileme eğitimi ,sağlam bir anti virus programı bulma

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows XP Professional Version 2002 Service Pack 3

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727)

Süleyman.
08-04-2009, 18:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Ne demek istediğiniz tam anlaşılmıyor. Sistem yenileme derken, donanım mı, yazılım mı? Bunun eğitimi hayli uzun bir iş olur ama daha bilgili olanlardan, üstelik bu forum platformunda ücretsiz destek alabilirsiniz. Sistem özelliklerinizi yazın lütfen. Sağlam bir anti-virüs ise; Kaspersky Internet Security öneririm. Otuz gün deneme süresi var, bakabilirsiniz. Ücretsiz olsun isterseniz ben Avast Home Edition kullanıyorum. Forumda ise hayli Avira Anti-Vir öneriliyor. Karar sizin tabi ki.

Kapalı Hesap (76993)
08-04-2009, 18:40   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,382 mesaj

Yöneticilerin bu konuları açılmadan önce denetlediklerini zannediyordum yanılmışım galiba ama nedense benim uzmanına sorun bölümüne bir kaç konu açmak istediğim zaman konumun denetlenip açılması 2-3 gün sürüyor.
Ayrıca konuyu başlatan arkadaşın derdini anlatamayacak kadar aciz olduğunu da düşünmeye başladım ne demek istediğini anlayan varsa bize de anlatsın lütfen.

Mustafa@PC
08-04-2009, 18:41   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

1.sorun için sistem özelliklerini vermen lazım
2.sorun için avira antivir...

Ahmet Ertuğrul
08-04-2009, 19:14   |  #5  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Sting_32
Yöneticilerin bu konuları açılmadan önce denetlediklerini zannediyordum yanılmışım galiba ama nedense benim uzmanına sorun bölümüne bir kaç konu açmak istediğim zaman konumun denetlenip açılması 2-3 gün sürüyor.
Forum kurallarında sadece ziyaretçiler konu açsın yazıyor. Belki o yüzden olabilir, bir bak istersen. Hatta hatırladığım kadarıyla açılmaz silinir falan diyordu. Üyeler konularıyla ilgili başlığı bulup orda açsın konusunu yazıyor.

Banned
08-04-2009, 19:23   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

avira premium security suite'i öneririm çok iyi bir koruma sağlıyor hatta son zamanlarda antivirüs sıralamalarında hep birinci sırada yer aldı.

Kapalı Hesap (76993)
08-04-2009, 20:10   |  #7  
Kapalı Hesap
1,382 mesaj
ahmeyt05
Forum kurallarında sadece ziyaretçiler konu açsın yazıyor. Belki o yüzden olabilir, bir bak istersen.
Bunun üzerine forum kurallarını tekrar okumama rağmen bu tür bir cümleyle karşılaşmadı
ahmeyt05
Hatta hatırladığım kadarıyla açılmaz silinir falan diyordu. Üyeler konularıyla ilgili başlığı bulup orda açsın konusunu yazıyor.
Üyelerin konu açamayacağı ile ilgili bir kural olduğunu zannedmiyorum. Bahsettiğiniz konuyu da araştırdım ama tam olarak öyle değil aynen şunlar yazıyor :
Dikkat: Tüm katılımlarda (sorularda ve yanıtlarda), yasal olmayan içerik talepleri veya yetersiz bilgi içeren sorular ve yanıtlar, sorgusuz sualsiz silinecektir.
Ama benim derdim bunlar değil ben '' Uzmanına sorun '' bölümünde konuların direkt olarak açılmadan önce yöneticiler tarafından onaylandıktan sonra açıldığını sanıyordum ama bu konunun onaylandığını da zannedmiyorum. Yani şu anda konuyu açan kişiye yardımcı olabilmek için cevap vermeye çalışan arkadaşların da çıkışı olmayan bir labirentden çıkmaya çalıştıklarını düşünüyorum.

Ahmet Ertuğrul
08-04-2009, 20:48   |  #8  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Forum kurallarında değilmiş. "Uzmanına Sorun" bölümünde "Lütfen Okuyun" başlıklı sticky. Okuduğumu biliyorum fakat yerini tam hatırlayamamışım.

https://www.chip.com.tr/forum/Lutfen-Okuyun_t26900.html

Selçuk İslamoğlu
Uzmanına Sorun forumundaki sorular, kayıtlı olmayan kullanıcılarımızın siz uzmanlara yönelteceği sorulardan oluşacaktır.

Bu bölüme atacağınız yanıtlar, soruyu soran misafirlerimiz tarafından değerlendirilecektir. Kayıtlı kullanıcılarımız, tüm forumlarımızdan faydalanabilirler ve sorularını en hızlı ve en iyi şekilde yanıt alabilecekleri forum başlıklarına yöneltebilirler.

Kayıtlı kullanıcılar, sorularını diğer forumlara "uygun" olanına açmalıdır. Buraya açılan kayıtlı kullanıcı soruları uygun forumlara taşınacak, tekrarı halinde soruları silinecektir.

Kapalı Hesap (76993)
08-04-2009, 21:46   |  #9  
Kapalı Hesap
1,382 mesaj

O konuda bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Ama biraz öncede belirttiğim gibi asıl merak ettiğim hiç bir şeye benzemeyen bunun gibi ve buna benzer daha bir çok konu var bu bölümde bunlar nasıl onaylanır onu merak ediyorum ? Çünkü Uzmanına sorun bölümündeki konuların açılmadan önce denetlendiğini Selçuk abi bloğunda yazmıştı.

Ahmet Ertuğrul
08-04-2009, 22:00   |  #10  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Demek ki "bu mesaj biraz saçma ama buna da yardım edebilen çıkar, bizim forum üyeleri zekidir" dediler herhalde. Kahkaha

Ya yakışıklı, şimdi iki tür sistem yenileme var. Biri donanım, diğeri yazılım sen hangisini soruyorsun. Bir de bize şu anki donanımın ve yazılımın hakkında bilgi vermelisin. Ayrıca Chip Online'da siteden takip edebileceğin ücretsiz bilgisayar kursu var. Orda bu ve bundan daha fazla eğitimi bulabilirsin.

En iyi anti-virüs programı da Eset Smart Security'dir ve bu öznel bir cümledir. Çünkü üstümdeki arkadaş Avira, altımdaki de Outpost, onun altındaki Kaspersky, onun altındaki de Norton, onun altındaki de Avast... diyecektir.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 08 Nisan 2009 22:06