İşte bu söylediğin, bu olayları hiç yaşamamış olmandan ve bir deneyim sahibi olmamandan kaynaklanıyor.
İlk olarak bir PSU ağır ise bu ne demek, hiç düşündün mü hiç?
Bu kullanılan malzemenin kaliteli olduğunu, yani senin sistemini tehlikeye atmayacağını, voltaj dalgalanmalarını hissetmeyeceğini gösterir.
Peki kötü ise, ve hafif ise, bunları hepsini yaşarsın.
Şimdi içinin ne anlama geldiğini anladın mı? Amaç altın veya başka birşey olması değil, sen mesela Nokia cep telefona yan sanayi pil kullandın mı? Ben kullandım ve orjinalinin yarısı kara süre içerisinde hem bozuldu hem de telefonum garantiye gitti.
Sana daha açık bir örnek vereyim ki, bunu BİRÇOK kişi yaşamıştır,
Benim bir P4 2.0 ghz, 256sd ram, 60gb harddisk, geforce4 ekran kartı, ve bir tane modelini hatırlamadığım Asus marka anakartım vardı. Bu CODEGEN marka, senin 40 dolarlık olarak nitelendirdiğin bir kasa almıştım, o zaman tabii ki bu bilgimin 10da birini dahi bilmezdim.
Ve ne oldu biliyormsunu? Her elektrik gidip gelmesinde bilgisayarım açıp kapanıyordu, ve 3 ay sonra ekran kartım, onun garantiden dönmesinden sonra da anakartım yandı.
Sonra bir gün hiçbirşey yokken, PC düzgün çalışırken çat diye pc kapandı, yanık kokuları gelmeye başladı. Bİlgisayarcıma götürdüm, ve
BÜTÜN PC YANDI. Herşeyi, ama herşeyi, nedeni neydi biliyormusun? PSU nun abuk subuk voltajlar vererek anakarta işlemciye, harddiske fazla yüklenmesiydi.
Hadi bunuda geçelim, Babamın iş yerine bir bilgisayar alındı,
Bu olay çok yeni, daha 2 ay önce oldu, bilgisayarcımız ucuz olsun diye kötü 20 dolarlk bir kasa koymuş, ne oldu biliyor musun? 15 gün sonra pc açılmadı, bir baktık PSU yanmış, ki bu bilgisayar OCZ marka ( bilirmisin bu markak en İYİ kesintisiz güç kaynağı markalarındandır)UPS ve bir tane güç regulatörü fiş ile korunuyordu. Sonra gitti aynı kasayı aldı ve aynı sorun 15 gün sonra gene oldu. Allahtan Harddisk yanmadıda bilgiler gitmedi,
En sonunda gittim senin gibi düşünen bilgisayarcıma 20 dolar daha fazla verdirerek AOPEN marka aldırdım, ve o zamandan beri tek sorun yok.
Sence bu kadar para verip sistemleri tehlikeye atmanın bir anlamı var mı? Hiçbirşey olmasa bence AOPEN marka 350W lık kasa alınmalı ki, 70 dolar gibi makul bir fiyatı var. 200 dolar kasaya verip, 100 dolarda PSU ya vermek kişiye kalır, ancak MİN olması gereken AOPEN, Asus marka bir kasa almaktır.
Eğer bu dediklerime şans ya da başka birşey diyorsan bu senin fazla insan ile karşılaşmamış olduğunu gösterir, ancak sende 5--6 foruma girip, bir kaç bilgisayarcı ile tanış , sende aynı şeyleri duyacaksın.
Kolay Gelsin