Arkadaşlar ben sistemimi terfi ettirmek istiyorum ama AMD mi yoksa Intel mi kursam bütçem ve anakart olarak ne almalıyım(AGP olmalı).Daha çok oyun ve DVD oynatma gibi vs işler için kullanıcam yalnız işemci fiyatı 120-160 YTL arası olsun anakartta çok aşırı pahalı olmasın
sistem
kaliteli anakart arıyorsan AGP bulman çok zor. işlemci ve anakartı değiştirirken ekran kartınıda değiştir bence. ayrıca ram lerin ddr ise onlarında değişmesi gerekecek. senin şuan kullandığın sistemi ayrıntılı olarak buraya yaz biz değerlendirelim. ne geriyorsa tavsiye yaparız...
ECS P4VXASD2+
Intel Celeron 2.4
Nvidia GeForce FX5500
512 MB DDR RAM
bi de bişey diycem nette gezerken Core 2 Duo E2140 fiyatları epeyi uygun geldi ama eski versiyon herhalde o yüzden almaya korkuyorum yardımıcı olursan iyi olur ok
PCI Express X16 olursa hangi ekran kartını almalıyım.
Dx10'lu herturlu ekran kartı senın ıcın makbuldür. ATI 2400 veya 2600 bütçeye göre 2900Xt alabilirsin. E4200 alırsın canavar gibi götürür seni.Uygun fıyatlı MSI anakrtı da çaktınmı tepesıne uff desem..
http://www.hepsiburada.com//prod ... 1&productid=bd70211
buraya bakabilirsin ama 120 ytl ye varmıdır bilmem gigabayten var ama fiyat belirtmemişler
Tornado 8500GT veya MSINX8500 GT oyunlarda iyi midir oynadığım oyunlar Battlefield 2 CS Source Painkiller FEAR Doom3 vb bi de bu oyunları rahat oynamak için Intel Dual Core E2140 1.6 yeterli mi cevaplar ıbekliyorum
8500 alma en azından 8600GTS veya ATI 2600 serisi bir ekran kartı al. İşlemci için E2140 gayet kullanışlı olur.1,6'yı o.c. ile 2.5 bile yapabilirsin.
Bütçem 300-350 civarı çok abartmayı düşünmüyorum çok abartacak param da yok zaten yukarıda yazdığım oyunlara göre sence işlemciye mi yüklenim yoksa ekran kartına mı bir de anakart tavsiyeni bekliyorum
Arkadaşlar bir yerde Intel Core 2 Duo E2140 yazıyor başka yerde Intel Dual Core E2140 yazıyor anlamadım gitti ya ayrıca E2160 1.80 de 94USD +KDV önerir misiniz
400YTL paran varsa bence sadece ekran kartı al dicem ama senin slot AGP bence sen uygun fiyatlı bir anakart ve işlemci al geri kalan parayıda ram'e göm elinde arta kalan parçaları sat ve ustune para koy kendıne ekran kartı al. Şaka bir yana
Bence butcenı bıraz arttırmalısın. 550 YTL yapabilsen
AMD 4400 X2 işlemci 102Dolar +kdv
MSI K9N neo 72 dolar +kdv
GEIL - 2x1 GB DUAL DDR2 800 139Dolar+kdv
toplamda 480 YTL bunlar tutar. Üstüne 2600 kran kartı aldınmı off
SAPPHIRE - HD2600XT 128$+kdv
600YTL'ye sistemini toparlarsın.Zaten elindeki eski urunlerıde satarsın
Buda intelli sistem
İntel E2160 98dolar
MSI p35Neo-f 129Dolar
Geil 2x1Gb 800Mhz Ram 139Dolar
sapphire 2600Xt ekran kartı 128Dolar
toplamda 583dolar kdv dahil
burda olabilir.bu sistem guncel herseyı çalıştıran bir sistem. ama ben ekonomik olsun isterim dersen
AMD 3800X2 İşlemci75 dolar
MSI k9nu- Neo-V 67 dolar
Kingston 1Gb 667Mhz 46 dolar
Saphire 2600Xt 128 dolar
toplamda 373 dolar kdv dahil. ama bu sistem giriş seviyesi bir sistem. Ramın frekansı duşuk
Sağol borga-x peki anakartın onboard VGA sı bir süreliğine işimi görmez mi bir de alacağım anakartla şu andaki RAM in veri yolu uymaz bu durumda RAM i de satacam.Peki Pentium D işlemcilerin oyun performansları hakkında bilig verebeilirmisin
Anladığım kadarıyla ekran kartına ağırlık vermişsin.Peki anakarttaki onboard bir süreliğine işimi görmezmi sonra onu da terfi ettirsem
olabilir tabi ama bu tip ekran kartlarından çok iyi performans bekleme. http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1976 buna bir bak. bunu alırsan artan parayı RAM'e yatırabilirsin.Bu anakart AMD tabanlıEkran kartını aldıktan sonra işlemcini 6000x2 yaparsın süper olur.Zaten ilerde çıkacak olan AMD işlemcilerini de bir nebze olsun destekleyecek AM2 soket yapısı.
ASUS M2NPV Nvidia 6150 VGA ile beraber geliyor bu nasıl sence
Eger AMd alıcam dersen bence ATI tabanlı al derim.Bunu da alıcagın Ekran kartının GPU'su ATI olur diye düşündügümden söylüyorum. ATI şu anda teknolojısı ve kalitesi ile aslında önde.Ama Nvidia alırsan bence Nvidia Ekran kartı almak yerinde olacaktır. Ama bu kadar ucuz ve kaliteli bir ekran kartı Nvidia'da ne yazıkki yok. Nvida bence 8800GTS'den sonrası alınır. ATI'de ise 2900Xt.. Karar senin.
ASUS M2NPV-MX Onboard Nvidia 6150
AMD Athlon X2 3800+
512 MB DDR2 Kingston 533 MHZ
Nvidia ve AMD Athlon çalışmada uymsuzluk oluşturur mu
bir sorun çıkartmaz merak etme. eğer sana uyuyorsa hıc sorun değil.Ramlerını arttırmanı, işlemicni de yetmezse zamanla 6000X2 veya yeni çıkacak olan Phenom işlemcilerle değişmeni öneririm.Bu işlemci için bahsettıgım sure nerden baksan 1.5 sene Ramlerini de uygun oldugunda yukselt. Anakarta dicek bir sey yok beğenmişsin evlenmek istiyorsun Allah tek yastıkta kocatsın ne diyelim...
Phenom işlemcilerin tahmini fiyatı nedir
Onlar daha çıkmadı. Gerçi çıktıgında anakartın üretici sitesinde uyumluluğunu yazar. Ben AM2 soketın AM2+ ve AM3 soketı ile geri dönüşümlü çalışacağını biliyorum. Dur bakalım bir çıksınlar da ..
Bide Pentium Extreme Edition olayı var.onun fiyatları var mı elinde performansı bayağı iyiymiş AMD nin sitesinde Athlon FX lerle karşılaştırılıyor
kardeş benim dediğim Pentium EE sen C2D nin extremeini demişin