Merhaba arkadaşlar. Üstadlar yardım edebilirse çok sevinirim çok zor durumda kaldım.
Sistemim win7. İçinde 3 kullanıcı var. Biri yönetici haklarına sahip hesap. Diğeri standart haklara sahip sınırlı kullanıcı, bir diğeri de sistemle birlikte gelen daha sonradan aktif hale getirdiğim gizli Administrator hesabı. Bu 3 hesap da açılışta logon ekranında gözüküyordu. Bir hata yaptım ve kendi yönetici hesabımı ve Administrator hesabını regedit ile gizledim. (HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList)
Şimdi elimde sadece sınırlı kullanıcı kaldı. Açılışta sadece bu gözüküyor. Kullanıcı değiştir menüsü yok Ctrl+Alt+Dlte işe yaramıyor. Sadece sınırlı hesaba girebiliyorum. Regedit'te yaptığım değişikliği geri almak içinse yönetici hesabı gerekiyor. Regedit'i sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır dediğimdeyse UAC penceresi açılıyor. Bir yönetici hesabı parolası girin diyor. Ama altta şifre girebilmem için hiçbir yönetici hesabı listelemiyor (gizlendiğinden dolayı).
Windowsu komut istemiyle başlatıp buradan regedit.exe yi çalıştırdığımdaysa Winlogon içinde değiştirdiğim anahtarlar hiç gözkmüyor. (HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon\) buradan sonrası çıkmıyor.
Ben bu regedit'te yaptığım değişikliği nasıl geri alıp yönetici hesaplarından biriyle oturum açabilirim?
Lütfen format demeyin Çünkü o yönetici hesabında efs ile şifrelenmiş büyük bir arşivim var.