[V]
Arkadaşlar bilgisayarda performans %7-8 gibi iken periyodik olarak her 1 dakikada bir %50-54 seviyesine 1 sn.liğine çıkıp normale dönüyor. Bu işi son windows güncelleştirmesinden sonra yapmaya başladı. Farkına ise belirttiğim sürelerde kum saatinin çıkmasıyla hissettim. İşlemlerden incelediğimde "svchost.exe" isimli prg.da aynı anda %0'dan %12'lere çıkıyor. İlgisi ve konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum. Her bir dakikada bir sistematik şekilde 1 sn.liğine çalışan ne olabilir? Teşekkürler
SİSTEMDEKİ GARİPLİK
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Buna benzer bir sorunu chip in veya başka bir bilgisayar dergisinin forumlarında okumuştum. Bir ara bende de bu oluyordu. Bu svc lerden biri virüs olabilirmiş. Google da aratırsan bu sorunu bulabilirsin sanırım. Buraya rakip derginin linkini vermem uygun olmaz.
Ben de bu svchost.exe lerin hangi uygulamaya ait oldugunu gösteren bir program arıyorum. Adını hatırlayamadım bir türlü.
Arkadaşlar problemimi işletim sistemindeki forumlar bölümündede dile getirmiştim. Sistemdeki kıllandığım prg.ları RegCleaner prg. ile silince normale döndü. İlgilenenlerin dikkatine... Kıllandığım için sildiğim prg.lara gelince : realdownload.exe ve iridium.exe idi..
Svchost.exe windowsun güvenlik açıklarını kapatmak için kullandığı bi yazılım bu normalde üç tanedir ama herhangi bi virüs yazılımı yüklendiği zaman bu 4 yada 5 tane olabiliyor.Ama şöyle bir durum daha var eğer pc ye trojan-solucan girmesi durumunda bunların bazıları bu svchost.exe dediğimiz yazılımı kullanarak bilgisayarda işlevini sürdürdüyorlar buda svchost.exe nin pc ye fazla yüklenmesine sebep oluyor.
varisler peki bu svc lerin hangi uygulamaya ait olduğunu veren programın adı neydi? bende mesela bir svc var açılışta hem makina yavaşlıyor hem de ısıyı birden arttırıveriyor. kaspersky anti hacker, kaspersky anti virüs ve MS antispyware, spybot, ad-aware, CWShredder falan var ama sonuç sıfır. Sistem temiz gibi görünüyo. Güvenli modda da tarattım.