Sisteme görüşlriniz ltf.

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
LeThAl_wEaPoN
30-04-2005, 23:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

-Abit Fatal1ty AA8XE Anakart
-Intel P4 3.2 Cpu
-nVidia GeForce 6800 256 MB
-Coolermaster CPU Fan Copper Heatsink K8-P4
-CoolerMaster Stacker
-Creative SoundBlaster Audigy 2 Platinium
-Creative GigaWorks 7.1 Hoparlör sistemi
-Philips DVD-RW 1620
-Philips 17" CTR Siyah
-Zoom ADSL USB 5510
-Razor Diamondback
-ICS M4 A1 Ver. 2 Electric Airsoft Rifle (290$)

Görüşlerinizi bekliyorum.

jaina
30-04-2005, 23:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

İyi bir sistem kuruyorsun
anakart iyi, bir defa 1066 fsb yi destekliyor ve oc konusunda çok iyi bir anakart.

İşlemci olarak, eğer paran varsa 3.4, veya 3.6 al derim, çok iyi bir sistem kuruyorsan, parada çok vereceksen al derim, ancak bu elindeki işlemciyide Oc yaparim diyorsan o hiza çok rahat çıkarsın.

Cpu soğutucusu yanlış bence, alman gereken soğutucu

Thermalright-XP-120
Kesinlikle alınabilecek en iyi soğutamdır, neredeyse su soğutmaya yakın iyi soğutur bu sink+120 sessiz fan

Kasa iyi, süper bir kasa hatta.
ses kartı+hoparlör seçim sana kalmış ancak kesinlikle sağlam şeyler....

Geriye kalan benim sana söyleyemek istediğim kesinlikle sisteme birde UPS, yani elektrik gittiğinde bilgisayrı 4-5 dakka açık tutabilecek iyi bir UPS alman.

Ayrıca alacağın güç kaynağıda en azından 400W, hatta böyle bir sistem için 480W Tagan, olmalı.

Kolay gelsin.

LeThAl_wEaPoN
01-05-2005, 10:55   |  #3  
OP Taze Üye
18 mesaj

Burada elektrikler pek gitmez UPSi hiç düşünmedim.o/c konusunda çok acemiyim yeni sisteni alınca eskisinde deniyecem.CPU fanını bana bir arkadaş önetmişti zaten ammavelakin senin önerdiğin daha iyiye benziyor.Parçalar Amerikadan geliceği için(Kutuda)kesinlikle Türkiyeden daha ucuza mâl olucak!Mesela nedense ben P4 2.0 ile 2.4 arasında hiç ama hiç performans farkı göremedim hatta arkadaşın 2.0 benimkinden hızlı denebilir!!

Kapalı Hesap (8034)
01-05-2005, 13:42   |  #4  
Kapalı Hesap
237 mesaj

monitör olarak LCD al çünkü benim bildiğim kadarıyla yenileme hızları CRT'den daha yüksek DVD yazıcı olarak NEC ND-3520A alabilirsin

Recep Baltaş
01-05-2005, 22:27   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

kötü bir sistem kuruyorsun çünkü daha baştan offside...işlemcini geleceğe dönük olan amd athlon 64 bir socket 939 dan yana terch etmelsin...hem ısı sorunlarınla da başın ağırmaz bu sayede bkz.CHIP MAYIS....

jaina
02-05-2005, 00:08   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

İlk olarak kardeş Intelin lga destekli sistemini kurmuş ve geleceğe yönelik.
Yazılım palavrası dışında amd nin gelecek adına bir vaadi yok. Ancak kişiye göre
daha fazla OC yapacak ve sistemini günlük de dahi oc li kullanacak kişi için belki amd daha mantıklı.

Lethal kardeş eğer elektirk dalgalanmaları yok ve gitmeleride yoksa önemli değil UPS alma, ancak ben istanbulda oturan bir elektrikzede olarak ( zamanında 1400 dolara aldığım, P4 1.8 tabanlı sistem yandı) almanı önerirdim.

Onun dışında tabiil Coolermaster olsun, TT olsun Heatsink her zaman iyi soğutur ancak sana gösterdiğim o Heatsink EN son çıkan ve En sağlam olanlarıdır. ORada yazdığım adresdeki yorumları okursan ne demek istediğim anlarsın.

Ayrıca eğer overclock yapacaksan Ramlerini kaliteli al ve voltajı sevsinler....RAm sinkli olması tercihimizdir.

( işlemci konusunda tamamen alacağın sistemle çok küçük bir OC ile neredeyse sıfır risk ile ulaşabilirsin, ancak para sorun değilse 3.4 veya 3.6 al derim, ancak OC sorun değil diyorsan oradan kıracağın parayı SU soğutmaya yada cebe..... atabilirsin.)

LeThAl_wEaPoN
02-05-2005, 12:17   |  #7  
OP Taze Üye
18 mesaj

Sağol Jaina.Ama zaten bu sisteme param ancak yetiyor!O/C ile giderim biraz sonra belki(1-2 yıl)Yeni nesil bir işlemci alabilirim.Su soğutmanın hazır seçeniği varmı?Bende bir bilgisayar dergisinde anlatmışlar ama şu boruyu kesin şunu sıkıştırın şeklinde.Bir hata olur da sızıntı olursa kendi düşen ağlamaz konumuna düşerim ama hazırda satılan varsa bir garantisi olur en azından!!AMD ye karşıyım geleceğe dönük falan değil hemen yeni şeyler yapıp Intelin önüne geçmeye çalıştılar.Ama bu kadar çabuk ta olmaz iş yaparken istikrar ve denge çok önemli HER KONUDA!Bana kalırsa AMD kısa süre içinde fikir yetersizliğine düşücek ve tıkanacak.Intel de farkı açııp gidecek...

rosewood
04-05-2005, 10:18   |  #8  
Yeni Üye
25 mesaj

Bu ayki dergiye bakmani tavsiye ederim özellikle fiyat perfonmas işlemcisini tavisye ederim

Recep Baltaş
04-05-2005, 21:27   |  #9  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

LeThAl_wEaPoN alacağınız p4 işlemcisi 32 bitlik geleceğe kesinlikle kapalı bir teknoloji kullanmaktadır.Size tavsiyem onun yerine 64 bit olan bir sistem kurmanız.AMD bu konuda başarılı öneririm...

LeThAl_wEaPoN
04-05-2005, 21:50   |  #10  
OP Taze Üye
18 mesaj

Zaten bu sistem tamamen tasarım.P4 64 bitliğini bekleyeceğim.AMDçoktan 64ü çıkardı.Intel çıktığında en güncel sistem o olucak.
İzin verirseniz sistemde şöyle bir değişiklik yapacağım:
-Abit Fatal1ty AA8XE Anakart(İşlemci uyumluluğuna göre değişebilir daha araştırmadım)
-Intel P4 600 Series and Extreme Edition 3.73 GHz
(Bilgi için: http://www.tomshardware.com/cpu/20050221/ )
-nVidia GeForce 6800 256 MB
-Thermalright-XP-120 Cpu Fan
-CoolerMaster Stacker
-Creative SoundBlaster Audigy 2 Platinium
-Creative GigaWorks 7.1 Hoparlör sistemi
-Philips DVD-RW 1620
-Philips 17" CTR Siyah
-Zoom ADSL USB 5510
-Razor Diamondback
-ICS M4 A1 Ver. 2 Electric Airsoft Rifle (290$)

jaina
04-05-2005, 22:31   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Eğer ben bir pc ye bu kadar para verebilirim diyorsan
çok güzel bir sistem elde edersin.
Fanı iyi seçmişsin su soğutmalara yakınlaşan bir CPu soğutucusu o Thermalright.

Bu arada hazır su soğutma sistemleri var, ancak 100 dolar ki bu en ucuzu ve herhalde en dandiği( Thermaltake in) ancak iyileri 200 dolardan başlar, çok pahalı ve bence iyi çokda gerekli değil. Zaten alacağın CPu blockunun üstüne sessiz bir 120 lik fan takacan ve ses çıkarmayacak.

Fareni anladığım kadarı ile en iyisi alıyorsun çünkü onu oyunculara tavsiye ediyoralr daha çabuk etki süresi olduğu için...

Gerisi çok iyi, alabilirsen güle güle kullan.( ancak o işlemci sana pahalıya patlayacak söyleyim.)

( SOn birşey daha eklemek istiyorum. Artık lütfen Amd sistem önerirken diğer özelliklerini gösterelim arkadaşlar, çünkü Bill Gates kendini açıklama yaptı ve bu yaz sadece Longhorn un betadan biraz daha ileri bir modeli belirli kişilere deneme tahtası olarak kullansınlar diye verilecek ve asıl Longhorn kullancııyla 2006 nın yarısından sonra yani 2007 ye doğru çıkacak. Herhalde o zamana kadar intel 4ghz sınırını aşıp, 955chipset ilede ilk çift çekirdekli işlemcileri piyasaya sürecek. O yüzden şimdiden 64 bit destekleyen bir sistem kurayım ilerde yardımcı olur demenin pek bir anlamı yok, çünkü gerçekten 64 bite geçiş öyle sanıldığı gibi çabuk olmayacak, 2007 nin bile sonunun bulacaktır muhtelemen tam geçiş. Bunu sadece kriterlerinizi belirkelerken önünüzü biraz daha açık görebilmeniz için söylüyorum. Herkese bol şans.)